Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Haukinss: "Zaudējumiem nav attaisnojumu"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Haukinss: "Zaudējumiem nav attaisnojumu"
Deivids Haukinss
Foto: Digitale/Scanpix

''Šeit visi domā tikai par uzvaru. Tas notiek kā spēlēs, tā arī treniņos, tāpēc mums ir tik labi sasniegumi,'' stāsta Itālijas čempionvienības Sjēnas ''Montepaschi'' spēlētājs Deivids Haukinss.

Patlaban Sjēnas ''Montepaschi'' (bilance 2-1) F apakšgrupā ieņem dalītu pirmo/otro vietu ar Telavivas ''Maccabi Electra'', un šosezon viens no vadošajiem Itālijas superkluba spēlētājiem ir amerikāņu aizsargs/uzbrucējs Deivids Haukinss (27), kurš Sjēnas kluba rindās piedalījies 13 ULEB Eirolīgas spēlēs, caurmērā gūstot 11,1 punktu un atdodot 2,7 rezultatīvas piespēles partneriem.

Atceroties nesen uzvarēto spēli pret Madrides ''Real'', viens no Sjēnas ''Montepaschi'' līderiem teica: ''Tā noteikti bija liela uzvara, jo tā bija pirmā spēle šosezon, kurā mums bija obligāti jāuzvar. Šajā turnīra kārtā ir ļoti svarīgi uzvarēt savā laukumā. Tāpat vismaz viena uzvara jāpārved no kāda izbraukuma. Bez šaubām – uzvara pār tādu komandu kā Madrides ''Real'' mūs nostāda ļoti labā situācijā, tāpēc tā noteikti ir bijusi mūsu lielākā uzvara līdz šim.''

''Ikviens teica, ka mūsu apakšgrupa [''Real'', ''Maccabi'', ''Efes Pilsen'' un ''Montepaschi''] ir ļoti sarežģīta, bet es domāju, ka visas apakšgrupas ''Top 16'' turnīrā ir smagas. Šajā stadijā nekas nav iekalts akmenī, ikvienam ir izredzes uzvarēt. Tās komandas, kas domāja, ka spēles ar relatīvi vājākiem pretiniekiem būs kā viegla pastaiga, nu ir sapratušas, ka ikkatrā mačā ir jāspēlē ar visiem spēkiem. Mums pašiem ir jāturpina strādāt, jānosargā savs laukums un jāizcīna panākums viesos,'' uzdevumu sarakstu nosauc Haukinss.

Lūgts salīdzināt ''Montepaschi'' ar citām komandām, kurās Haukinss savas karjeras laikā spēlējis, amerikānis atklāja, ka galvenā atšķirība ir mentalitātē. ''Šeit visi domā tikai par uzvaru - gan treniņos, gan spēlēs. Viss ir pakārtots uzvaru izcīnīšanai, tāpēc zaudējumiem nav attaisnojošu iemeslu. Daudzas komandas mačos pret ''Montepaschi'' ir vadībā pēc puslaika, tāpēc cer uz panākumu. Pēc pārtraukuma viņi [''Montepaschi'' spēlētāji] vienkārši uznāk laukumā un nokārto visu, spēlējot gluži kā cita komanda. Tagad es saprotu, kāpēc tā ir,'' smejot saka Haukinss.

Atbildot uz jautājumu, cik svarīgs komandai ir saspēles vadītājs Terels Makintairs, Haukinss nekautrējās uzslavēt savu tautieti. ''Nedomāju, ka es līdz šim esmu spēlējis ar tādu saspēles vadītāju, kāds ir Terels. Viņš ir īstens līderis, kurš labi komunicē ar pārējiem un sekmīgi spēlē uzbrukumā, aizsardzībā, gūst punktus, dala piespēles jeb vienkārši – dara visu! Viņš šo spēli padara krietni vien vieglāku. Es jūtos pateicīgs par iespēju spēlēt kopā ar viņu un mācīties, kā tas ir – spēlēt kopā ar īstu saspēles vadītāju. Savas karjeras laikā neesmu darbojies kā saspēles vadītājs, tomēr bieži vien izšķirošajos brīžos bumba ir bijusi manās rokās un tieši man bija jāpieņem lēmumi, kuri izšķīra daudzu spēļu likteņus. Šeit ir savādāk, jo to visu dara Terels, un tas man dod brīvu vietu laukumā, kas, protams, ir lieliski.''

Jau parīt Sjēnas klubs aizvadīs izbraukuma maču pret karalisko Madrides ''Real'', kuru aizvadītajā kārtā izdevās uzvarēt (83:76).

Izmantotie resursi:
euroleague.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja