Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Iepriekšējā sezonā 6,1 miljonu saņēmušais Veslijs Džonsons no NBA pārceļas uz Atēnām

Agris Suveizda

Iepriekšējā sezonā 6,1 miljonu saņēmušais Veslijs Džonsons no NBA pārceļas uz Atēnām
Veslijs Džonsons pret Džordanu Klārksonu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas vadošais basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" pavēstījis par viena gada līguma parakstīšanu ar 32 gadus veco amerikāņu vieglo uzbrucēju Vesliju Džonsonu, kuru 2010. gada draftā Minesotas "Timberwolves" izvēlējās ar ceturto numuru.

2016. gadā Džonsons parakstīja 2+1 gada līgumu ar Losandželosas "Clippers" par 18 miljoniem ASV dolāru trīs sezonās un pirms gada izmantoja spēlētāja iespēju turpināt sadarbību, 2018./19. g. sezonā saņemot 6,1 miljonu dolāru. Jau oktobrī Džonsons gan tika aizmainīts uz Ņūorleānas "Pelicans", pretējā virzienā dodoties Aleksī Ažensā, bet februārī Džonsons pret Markīfu Morisu un drafta otrās kārtas izvēli tika aizsūtīts uz Vašingtonas "Wizards".

Vašingtonā Džonsons paguva aizvadīt 12 spēles, vidēji 13,1 minūtē sakrājot 2,8 punktus un 1,5 atlēkušās bumbas, un aprīlī viņš tika atlaists. Amerikāņa labākā sezona Nacionālajā basketbola asociācijā bija 2014./15. g., kad savā pēdējā sezonā Losandželosas "Lakers" kreklā viņš sāka 59 no 76 spēlēm un vidēji 29,5 minūtēs nopelnīja 9,9 punktus, 4,2 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvas piespēles.

2010. gada draftā Džonsons tika izraudzīts pēc Džona Vola, Evana Tērnera un Derika Feivorsa, un pirmajā desmitniekā togad tika draftēti arī Demarkuss Kazinss, Gordons Heivords un Pols Džordžs. "Panathinaikos" Eirolīgā ar 16 uzvarām un 14 zaudējumiem regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 atzina Madrides "Real" pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/page.ashx?pid=...