Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ramūns Butauts: "19 kļūdas pret CSKA ir pašnāvība"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ramūns Butauts: "19 kļūdas pret CSKA ir pašnāvība"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Priecē, ka šodien bija pilna zāle ar skatītājiem. Mūsu atdevei jābūt tikpat lielai. Aiciniet savus kolēģus un draugus uz spēlēm, mēs centīsimies nepievilt," piedzīvojot pirmo zaudējumu pēc piecu uzvaru sērijas, preses konferencē teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Spēli apmeklēja 5000 skatītāju, pārsniedzot VEF līdzšinējo rekordu, kad cīņu pret Valensiju februārī noskatījās nepilni pieci tūkstoši līdzjutēju.

Antons Ponkrašovs, CSKA aizsargs

“Uzvaru guvām smagā cīņā. Puslaikā bijām priekšā ar 11 punktiem, taču pārsvaru izsējām un bijām spiesti aizvadīt nervozu galotni. Par laimi, izskaņā kārtējo reizi parādījām raksturu, pieklājīgu sniegumu un uzvarējām.”

Ettore Messina, CSKA galvenais treneris

“Zinājām, ka spēle būs smaga. VEF iepriekšējās spēlēs parādīja labu basketbolu, savukārt mums bija jāspēlē pēc smagas cīņas Belgradā, diviem pārlidojumiem un bez trīs vadošiem spēlētājiem. Pirmās ceturtdaļas izskaņā un otrās desmitminūtes sākumā nospēlējām labi. Pēc pārtraukuma, lai gan turpinājām labi strādāt aizsardzībā, pieļāvām daudz kļūdu un netrāpījām savus brīvos metienus. Tomēr ieguldītās pūles izrādījās pietiekamas uzvarai. VTB līga mums ir nozīmīgs turnīrs.”

Kristaps Janičenoks, “VEF Rīga” kapteinis

“Spēli zaudējām muļķīgu kļūdu dēļ. CSKA katrā reizē tās pārvērta divos vai trīs punktos. Taktiski viņi mūs ar neko nepārsteidza. Izdevās agresīvi spēlēt pret garajiem spēlētājiem, ierobežojām maskaviešu bīstamāko centra spēlētāju Nenadu Krstiču, taču ar to nepietika.

Abām komandām bija pa 19 kļūdām, taču viņu pāreja uzbrukumā bija labāka. Pēc CSKA kļūdām bumba biežāk lidoja autā, kamēr mums maksāja zaudētus punktus. Kopumā spēlēt pret tādu klubu kā CSKA bija pat vieglāk. Mandrāžas nebija, motivācijas netrūka, tikai meistarības konkurentiem izrādījās vairāk.”

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris

“CSKA uzvara bija likumsakarīga. Zaudējām cīņu zem groziem, nevarējām apturēt ātros uzbrukumus, taču visvairāk iegāza pašu neveiksmes. 19 kļūdas pret CSKA ir pašnāvība. Eirolīgas līmeņa klubi to nepiedod.

Lai spēlētu pret tādu pretinieku, vajadzīga arī veiksme, taču mūsu metieni bija reti neprecīzi. Biežāk nekā parasti netrāpījām situācijās, kad parasti metam iekšā. Par sniegumu nav kauns, cīnījāmies līdz pēdējai minūtei. Tas priecē, domājot par nākamajām spēlēm. Rīt atpūtīsimies, otrdien sāksim gatavoties cīņai pret Krasnojarskas “Enisey”.

Gatis Jahovičs savainojis kājas ikru, skatīsimies, vai nākamnedēļ viņš varēs braukt uz Krieviju.”

 +11 [+] [-]

, 2012-10-21 19:30, pirms 12 gadiem
Nē nopietni, Jahovičs ir lielākais nelaimes putns LV basketbolā. Kā var tā neveikties un mūždien savainojumus gūt.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-21 19:47, pirms 12 gadiem
Kas tad šim atkal noticis? Es jau biju piemirsis viņu.
One Man Show! rakstīja: Nē nopietni, Jahovičs ir lielākais nelaimes putns LV basketbolā. Kā var tā neveikties un mūždien savainojumus gūt.
Paldies par spēli Vefam, malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-10-21 21:44, pirms 12 gadiem
Bet CSKA nospēlēja uz kādiem 60% no tā, ko var!
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Patiesi vārdi. Arī Eirolīgas klubiem, lai uzvarētu CSKA, ir jānospēlē sava labākā spēle sezonā, bet te 19 kļūdas..
Pie tam liela daļa bija ļoti stulbas, ne tikai piespiestās kļūdas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-10-21 22:21, pirms 12 gadiem
Vai VEF spēlētāji parādīja maksimumu, diezin. Vai Butautas parādīja maksimumu, izskatījās par visiem 99%. 19 kļūdas ir Messinas mājas darbs, nevis VEF spēlētāju vājums.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-21 23:54, pirms 12 gadiem
gnom112 rakstīja: Bet CSKA nospēlēja uz kādiem 60% no tā, ko var!
Īsti tik nezinu, kā tos procentus var aprēķināt?

Tad, kad īsti CSKA spēlē uz 100%? Reali, tikai sezonas otrajā daļā! Nav tā, ka tikai nu pret VEF visas komandas kapā ar mazu atdevi, bet pret citām izliek visu! Tā kā - viss okey, CSKA aizvadīja ierasto spēli, sev ierastajā līmenī! Pie tam, CSKA kā izteicās Mesina ir daudz labāka komanda nekā viņš gaidīja tieši sezonas sākumā.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 23:58, pirms 12 gadiem
helo rakstīja: Vai VEF spēlētāji parādīja maksimumu, diezin. Vai Butautas parādīja maksimumu, izskatījās par visiem 99%. 19 kļūdas ir Messinas mājas darbs, nevis VEF spēlētāju vājums.
Kāds var būt mājasdarbs mirklī, kad uz līdzenas vietas spēlētājs atdod bumbu pretiniekam, situācijā, kur neviens no CSKA pat tuvumā nebija. Un nesedza arī pretspēlētāju? Daudzas bija tieši nepiespiestas kļūdas! Viss vienkārši, komandai līdz šim nebija krīzes situācijas nevienā spēlē. Vismaz augstā līmenī, un līdz ar to sākās kkāda panika! Nesaprata viens otru! Tāpēc pirms Eirokausiem ir labi, ka ir šādas spēles augstā līmenī pret spēcīgāku pretinieku. Jo kā jau visi zinam, mācās tikai no zaudējumiem.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-22 08:28, pirms 12 gadiem
Tas ir vecākā trenera darbs, sagatavot komandu arī funkcionāli. Butautas laikā arī Lietuvas izlasei pārmeta nespēju koncentrēties komandai svarīgākajos mirkļos.
Butautas ir tikai labs treneris, un ne par grasi labāks par latviešu treneri.
One Man Show! rakstīja: Kāds var būt mājasdarbs mirklī, kad uz līdzenas vietas spēlētājs atdod bumbu pretiniekam, situācijā, kur neviens no CSKA pat tuvumā nebija. Un nesedza arī pretspēlētāju? Daudzas bija tieši nepiespiestas kļūdas! Viss vienkārši, komandai līdz šim nebija krīzes situācijas nevienā spēlē. Vismaz augstā līmenī, un līdz ar to sākās kkāda panika! Nesaprata viens otru! Tāpēc pirms Eirokausiem ir labi, ka ir šādas spēles augstā līmenī pret spēcīgāku pretinieku. Jo kā jau visi zinam, mācās tikai no zaudējumiem.