Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" atgūst vadību, CSKA zaudē Atēnās

Andrejs Siliņš

"Maccabi" atgūst vadību, CSKA zaudē Atēnās
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdienas vakarā ULEB Eirolīgā basketbolā Telavivas "Maccabi" ceturtdaļfinālu sērijas trešajā spēlē ar 75:63 apspēlēja Milānas "EA7 Emporio Armani", atgūstot vadību sērijā (2-1). Maskavas CSKA divām uzvarām mājās nespēja pievienot trešo izbraukumā, ar rezultātu 59:65 atzīstot Atēnu "Panathinaikos" pārākumu.

"Maccabi" atgūst vadību pret Milānu

Telavivā "Maccabi" uzņēma Milānas "EA7 Emporio Armani" un pēc līdzīga sākuma otrās ceturtdaļas beigās veica izrāvienu 9:2, kas ļāva puslaika pārtraukumā doties pie plu demsit (39:29). Trešajā ceturksnī Deivida Blata vīri vadību nostiprināja un izcīnīja otro uzvaru trijos mačos - 75:63. Līdz ar to sērijā rezultāts nu kļuvis 2-1 par labu "Maccabi", un nākamā spēle notiks trešdienas vakarā Telavivā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Deivids Blū, kuram 16 punkti un četras atlēkušās bumbas. 15 punktus sameta un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Rikijs Hikmens, bet 14 punkti un astoņas bumbas Aleksam Taiusam. Milānas labā 14 iemeta Daniels Hakets, kuram arī astoņas izprovocētas piezīmes un sešas bumbas pie groziem.

"Panathinaikos" atgūst vienu spēli

Pēc diviem zaudējumiem Maskavā Atēnu "Panathinaikos" pirmo reizi sēriju uzņēma mājās. Pārliecinoši sākot spēli, "Pao" izdevās iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru pār CSKA, kas gan līdz puslaika pārtraukumam tika samazināts (41:36).

Otrajā puslaikā virsroku ņēma aizsardzības basketbols, kas ļāva CSKA vēl vairāk pietuvoties. Uz mirkli pēc Sonija Vīmsa metiena starpība saruka līdz minimumam (43:42), bet tad mājinieki atguva nedaudz drošāku pārsvaru. Tuvojoties pēdējās ceturtdaļas vidum ar Voroncēviča un Vīmsa pūliņiem CSKA izdevās vēlreiz pietuvoties līdz minimumam (53:54). Izdevības pārņemt vadību palika neizmantotas, un mājinieki atkal palielināja pārsvaru.

Vīmss sodīja Lāsmi par sodu trīspunktniekā, bet Gists saņēma sodu uzbrukumā, pārāk agresīvi mēģinot zem groza iestumt Hrjapu. Trīs ar pusi minūtes pirms beigām Krstičs izmantoja iespēju un beidzot CSKA pārņēma vadību (59:58). Spēle turpinājās punkts punktā, komandas daudz kļūdījās, daudz meta garām no salīdzinoši labām pozīcijām, Sākoties pēdējai minūtei 61:59 par labu mājiniekiem, Diamantidis izmantoja CSKA apjukumu aizsardzībā un ar asu piespēli bumba no trīspunktu līnijas izurbās cauri soda laukumam, nonākot Lāsmes rokās, kurš no apakšas panāca plus četri. Sekmīga aizsardzība ļāva nostiprināt uzvaru - 65:59.

Uzvarētājiem 13 punktus guva Stefans Lāsme, desmit punktus un astoņas bumbas pievienoja Bosnijas izlases amerikāņu aizsargs Zeks Raits. CSKA joprojām jāspēlē bez Miloša Teodosiča, kura atgriešanās tiek prognozēta uz "Final Four" laiku. Serba prombūtnē rezultatīvākais bija Sonijs Vīmss - 14 punkti, bet Vitālijs Fridzons visus savus desmit sameta jau pirmajā puslaikā.

Sērijas (2-1 CSKA) ceturtā spēle Atēnās paredzēta trešdienas vakarā.

     [+] [-]

, 2014-04-21 23:37, pirms 10 gadiem
Milanai jaaatspeeleejas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-22 00:45, pirms 10 gadiem
Vēl ar vien nespēju pārdzīvot pirmo Milānas spēle. Šitā pazaudēt tik reālu iespēju tikt Final4, kas turklāt būs Milānā, līdz ar to viņi noteikti nepoazustu grandu starpā.