Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atamans: Pēc 4-5 gadiem "Galatasaray" vienmēr iekļūs Eirolīgas "Final Four"

Andrejs Siliņš

Atamans: Pēc 4-5 gadiem "Galatasaray" vienmēr iekļūs Eirolīgas "Final Four"
Ergins Atamans
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas basketbola kluba Stambulas "Galatasaray" galvenais treneris Ergins Atamans pēc komandas izstāšanās no ULEB Eirolīgas, ceturtdaļfinālā atzīstot "Barcelona" pārākumu, norādīja, ka viņa vadītā komanda būtu pelnījusi Eirolīgas A licenci jeb, citiem vārdiem sakot, iespēju spēlēt Eirolīgā katru sezonu, neraugoties uz rezultātiem vietējā čempionātā.

Vakar "Galatasaray" piedzīvoja trešo zaudējumu trīs spēlēs pret "Barcelona", ļaujot spāņiem kā pirmajiem iekļūt "Final Four" turnīrā. Kopumā gan viena no trim Stambulas komandām aizvadīja ļoti solīdu starptautisko sezonu. Regulārajā turnīrā "Galatasaray" izcīnīja sešas uzvaras desmit spēlēs, C grupā paliekot otrajā vietā, bet Top16 turnīrā septiņas uzvaras 14 mačos un ceturtā vieta F grupā.

""Galatasaray" ir pelnījusi Eirolīgas A licenci. Parādījām, ka "Galatasaray" vajag Eirolīgu un Eirolīgai vajag mūs. Nav godīgi, ka varam spēlēt Eirolīgā tikai tad, ja uzvaram Turcijas līgā," sacīja "Galatasaray" galvenais treneris Ergins Atamans. "Strādājam pie tā, lai iegūtu A licenci un sagaidām atbalstu no [Eirolīgas ģenerālsponsora] "Turkish Airlines" un Turcijas federācijas."

""Galatasaray" klubs pievērš milzīgu nozīmi basketbola komandai un četru piecu gadu laikā mēs izveidosim komandu, kas vienmēr iekļūst "Final Four" turnīros," ar apskaužamu pārliecību stāstīja 48 gadus vecais Atamans, kurš izcīnījis trīs Turcijas čempiontitulus, divus no tiem pēdējās divās sezonās ar divām dažādām komandām - "Bešiktaš" (2012) un "Galatasaray" (2013).

Pagājušajā sezonā "Galatasaray" pārliecinoši triumfēja Turcijas čempionātā, bet šosezon klājas grūti. Pagaidām ar 15 uzvarām un desmit zaudējumiem vien septītā pozīcija, kas sola spēcīgu pretinieku jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Tiesa, sezonu iespējams, pabeigt arī augstāk un pat iegūt mājas spēļu priekšrocības pirmajā kārtā.

No Turcijas A licence jeb garantēta dalība Eirolīgā ir divām citām Stambulas komandām - "Fenerbahce Ulker" un "Anadolu Efes". Uzvara pagājušās sezonas vietējā čempionātā ļāva "Galatasaray" tikt pie B licences, bet šogad to paveikt būs daudz sarežģītāk.

     [+] [-]

, 2014-04-21 17:32, pirms 10 gadiem
"Galatasaray" klubs pievērš milzīgu nozīmi basketbola komandai un četru piecu gadu laikā mēs izveidosim komandu, kas vienmēr iekļūst "Final Four" turnīros ..."

Sola stabilu F4 komandu, bet Turcijā nevar uzvarēt .. Lielībnieks Atamans, ja tiešām pats spēs izveidot solīto, tad arī dalība Eirolīgā nebūs problēma.