Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomažs Eirolīgā debitēs pret "Oly", CSKA ar Strēlnieku titulu sāks aizstāvēt Valensijā

Andrejs Siliņš

Lomažs Eirolīgā debitēs pret "Oly", CSKA ar Strēlnieku titulu sāks aizstāvēt Valensijā
Jānis Timma un Jānis Strēlnieks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Eiropas prestižākais klubu basketbola turnīrs ULEB Eirolīga publicējis jaunās sezonas kalendāru - sezona sāksies 3. oktobrī, kad laukumā dosies Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgalaba "Khimki" un Riharda Lomaža Lionas ASVEL, bet Artūra Kuruca Vitorijas "Baskonia", Rolanda Šmita "Barcelona" un Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA sezonu sāks dienu vēlāk.

Šobrīd zināms, ka līgumi ar Eirolīgas klubiem ir sešiem Latvijas basketbolistiem - Jānis Strēlnieks šovasar pievienojās Eirolīgas čempioniem Maskavas CSKA, turpat piemaskavā spēlēs arī Jānis Timma un Dairis Bertāns, kuri pārstāvēs "Khimki", otro sezonu "Barcelona" rindās būs Rolands Šmits, debijai Eiropas prestižākajā turnīŗā Lionas ASVEL rindās gatavojas Rihards Lomažs, bet 19 gadus vecais Artūrs Kurucs ir "Baskonia" spēlētājs.

Pagājušajā sezonā Kurucs vairākkārt bija pieteikts Eirolīgas mačiem, bet laukumā vēl nedevās. Iespējams, tas notiks šosezon. Pagaidām oficiāli nav zināms, vai Kurucs atkal lielāko spēļu praksi gūs fārmklubā.

No pagājušosezon Eirolīgā spēlējušajiem Latvijas basketbolistiem pagaidām bez oficiāli izziņotiem līgumiem ir divi - Anžejs Pasečņiks, kuram beidzies ilggadējais darbs "Gran Canaria" vienībā, kā arī Žanis Peiners, kura divu gadu līgumā ar Stambulas "Darussafaka" bija kluba opcija pārtraukt sadarbību šovasar un tā arī tika izmantota. Tiesa, gan "Gran Canaria", gan "Darussafaka" jaunajā sezonā nespēlēs Eirolīgā. Kanāriju salu komanda, ja vien nepieteiksies FIBA Eiropas kausam, šosezon nespēlēs nevienā starptautiskajā turnīrā, bet "Darussafaka" atgriezīsies ULEB Eiropas kausā.

Eirolīgas sezonas starts paredzēts 3. oktobrī, kad tiks aizvadītas pirmās četras spēles, bet dienu vēlāk notiks vēl piecas cīņas. Regulārās sezonas pēdejā kārta nolikta 10. aprīlī, pēc kā sekos ceturtdaļfinālu sērijas un "Final Four" turnīrs. Tas no 22. līdz 24. maijam norisināsies Ķelnā "Lanxess" arēnā, kur ir vietas nepilniem 19 tūkstošiem līdzjutēju.

FIBA paredzētais "EuroBasket 2021" kvalifikācijas "logs" paredzēts no 17. līdz 25. februārim. Šajā laikā paredzēta viena Eirolīgas spēļu kārta - 20. februārī (ceturtdiena) laukumā jādodas Rihardam Lomažam, Jānim Timmam, Dairim Bertānam un Artūram Kurucam (ja pieņem, ka viņš būs sastāvā), savukārt 21. februārī (piektdiena) jāspēlē Jānim Strēlniekam un Rolandam Šmitam. Paredzams, ka "EuroBasket 2021" kvalifikācijas spēles varētu notikt 20. vai 21., kā arī 23. vai 24. februārī.

Atgriežoties pie Eirolīgas, Latvijai vistuvāk esošā Eirolīgas komanda Kauņas "Žalgiris" sezonu sāks 4. oktobrī ar spēli mājās pret Kuruca pārstāvēto "Baskonia". Nākamais Kauņā viesosies Lomažs (25. oktobrī), 8. novembrī Lietuvā spēlēs Šmits, Timmam un Strēlniekam viesošanās Kauņā paredzēta 3. martā, bet tieši mēnesi vēlāk, 4. aprīlī, Kauņā nolikta tikšanās starp vēsturiski principiālajiem sāncenšiem "Žalgiri" un Strēlnieka CSKA.

ULEB Eirolīga 2020, 1. spēļu kārta

DatumsSpēle
3. oktobrisKhimki - Maccabi
Bayern - Olimpia
ASVEL - Olympiacos
Real - Fenerbahce
4. oktobrisŽalgiris - Baskonia
Anadolu Efes - Barcelona
Alba - Zenit
Panathinaikos - Crvena Zvezda
Valencia - CSKA

Visu kalendāru iespējams apskatīt ŠEIT.

     [+] [-]

, 2019-07-20 13:27, pirms 5 gadiem
Ja Štālbergs labi pastrādās, tad teorētiski kādus spēlētājus varētu dabūt uz izlašu pārtraukumu.