Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks karjeru turpinās Pireju ''Olympiacos''

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Strēlnieks karjeru turpinās Pireju ''Olympiacos''
Jānis Strēlnieks
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbola izlases aizsargs Jānis Strēlnieks, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Vācijas čempionvienībā Bambergas ''Brose'', ir noslēdzis līgumu ar aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas vicečempioniem Pireju ''Olympiacos''.

Tā kā Strēlniekam jau ir spēkā esošs līgums ar Bambergas ''Brose'' komandu, Pireju ''Olympiacos'', lai iegūtu Strēlnieku, nācās maksāt 950 000 eiro lielu izpirkuma summu. Intereses par Strēlnieka iegūšanu savā īpašumā izrādīja arī Krasnodaras ''Lokomotiv'', ''Valencia'' un Maskavas apgabala ''Khimki''.

27 gadus vecais Strēlnieks aizvadītajā sezonā kļuva par Vācijas čempionu Bambergas ''Brose'' sastāvā, vidēji 32 spēlēs gūstot 10,4 punktus un atdodot 3,4 rezultatīvas piespēles. Bambergai šis bija devītais Vācijas tituls kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt, spēlējot ULEB Eirolīgā, Strēlnieks vidēji guva 11,7 punktus un atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles.

Strēlniekam šī būs jau piektā komanda, kurā viņš spēlēs karjeras laikā. Savu karjeru Strēlnieks iesāka BK ''Ventspils'', kur pavadīja četras sezonas līdz 2011. gadam. Vēlāk viņš pievienojās Sanktpēterburgas ''Spartak'' vienībai, kur pavadīja divas sezonas. Pēc tam Strēlnieks vienu sezonu pavadīja Ukrainā pie Ainara Bagatska un Kijevas ''Budivelnyk''. Bet pēdējās trīs sezonas Strēlnieks spēlē Vācijā ar Bambergas ''Brose''.

Pireju ''Olympiacos'' komanda aizvadītajā sezonā izcīnīja otro vietu ULEB Eirolīgā, finālā zaudējot Stambulas ''Fenerbahce'' ar 64:80. Savukārt Grieķijas čempionātā ''Olympiacos'' finālsērijā ar 2:3 piekāpās Atēnu ''Panathinaikos'', finālsērijas pēdējo spēli zaudējot ar 51:66.