Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" budžets no 30 miljoniem samazināsies līdz 18-20 miljoniem

Andrejs Siliņš

"Fenerbahce" budžets no 30 miljoniem samazināsies līdz 18-20 miljoniem
Igors Kokoškovs. Foto: AP/Scanpix

Turcijas basketbola superkluba Stambulas "Fenerbahce" prezidents Ali Kocs atklājis, ka basketbolam paredzētais sezonas budžets no 30 miljoniem eiro sezonā jaunajā sezonā samazināsies līdz 18-20 miljoniem dolāru (ap 16-18 miljoniem eiro).

Aizvadītajā sezonā "Fanarbehca" nespēja demonstrēt stabilu sniegumu un Eirolīgā sezonas pārtraukšanas brīdī ar 13 uzvarām 28 mačos ieņēma vien astoto vietu, taču piecas komandas bija tikai vienas uzvaras attālumā. Starpsezonā klubam beidzās līgums ar galveno treneri Žeļko Obradoviču, un, lai arī "Fenerbahce" vēlējās pagarināt līgumu, Obradovičs izvēlējās atgriezties dzimtenē un gadu nestrādāt vispār.

Jau sākoties koronavīrusa pandēmijai, kluba prezidents Kocs izteicās, ka kluba finansiālās iespējas turpmāk būs ievērojami mazākas. Pēc Obradoviča aiziešanas "Fenerbahce" par galveno treneri nolīga citu serbu, taču krietni citādāku metožu piekopēju Igoru Kokoškovu, kurš līdz šim vairāk nekā desmit gadus strādāja NBA, tostarp 2018. gadā kļuva par pirmo ne ziemeļamerikāni, kurš kļuvis par NBA kluba galveno treneri. Tāpat 2017. gadā Kokoškovs pārsteidzoši aizveda Slovēnijas izlasi līdz Eiropas čempiontitulam.

Komandu jau pametuši tādi spēlētāji kā Džidži Datome, Žofrijs Loverņs, Nikola Kaliničs, Deriks Viljamss, Džeimss Nannalijs un Malkolms Tomass, bet tiek runāts, ka projām varētu doties arī kāda cita zvaigzne, piemēram, Kostas Slukass vai Jans Veselijs. Klāt nākuši Daišons Pjērs, Edgars Ulanovs, Džonijs Hemiltons, Danilo Bartels, Lorenco Brauns un Kenans Sipahi - spēlētāji no klubiem, kas vai nu nespēlēja Eirolīgā vai spēlēja zemāka līmeņa Eirolīgas klubos.

"Mūsu budžets nokritis no 30 līdz 18-20 miljoniem dolāru. Mums bija jāpieņem šāds lēmums. Tomēr mums jāsaprot, kā līdz tam nonācām. Basketbola kluba deficīts ir puse no futbola kluba deficīta. Pārstājām sadarbību ar treneri. Tas mums palīdzēja komandas pārbūves procesā. Kluba menedžments 15 dienu laikā paveicis lielisku darbu. Noslēdzām darījumus, ko cilvēki negaidīja, bet tie, kas saprot basketbolu, pieņems tos īsā laikā. Ieguldījuma pret atdevi attiecībā paveicām labāko iespējamo. Redzēsim, kā tas izskatīsies laukumā," komentēja kluba prezidents Kocs.

Iepriekš jau vēstījām, ka arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Maskavas CSKA klubs jaunajā sezonā ievērojami samazinās budžetu - , ka tas būs par 25-30% mazāks nekā aizvadītajā sezonā. Pieņemot, ka CSKA budžets bija 40 miljoni eiro, kā tika ziņots iepriekš, jaunajā sezonā tas būs 28-30 miljonu apmērā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/

     [+] [-]

, 2020-07-19 17:46, pirms 4 gadiem
18-20 mio dolāri ir aptuveni 15,5-18 mio eiro! Valūtas kalkulators jānomaina Andrej