Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda Slovēnijā zaudē "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā

Agris Suveizda

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbola komanda Slovēnijā zaudē "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā
Edgars Krūmiņš, Mārtiņš Šteinbergs, Nauris Miezis, Agnis Čavars
Publicitātes foto

LETA. Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā sestdien Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā cieta zaudējumu "Challenger" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas komanda ar rezultātu 17:21 atzina Serbijas vienības "Belgrade" pārākumu, izstājoties no tālākās cīņas par medaļām. Jau ziņots, ka piektdien apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolisti izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras, vispirms ar 22:10 uzvarot Itālijas komandu Venēcijas "ItalBasket", bet pēc tam ar 21:11 pieveicot Horvātijas vienību Splitas "Statist". B apakšgrupā "Rīga Ghetto Basket" ieņēma pirmo vietu.

"Rīga Ghetto Basket" komanda pagājušajā nedēļā uzvarēja šādas pašas raudzes turnīrā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, šajā līmenī šogad triumfējot jau ceturto reizi. Tiesa, pirms nedēļas komandā spēlēja Edgars Krūmiņš, kura vietā tagad ir Šteinbergs. Ļubļanas turnīra divas labākās komandas kvalificēsies Debrecenas "Masters" sacensībām, kas notiks augusta pašās beigās, taču Latvijas komanda jau ir nodrošinājusi dalību šajās sacīkstēs.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši četros posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet divas reizes apstājušies ceturtdaļfinālā. Tikmēr Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri un deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss. Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Izmantotie resursi:
LETA