Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomaža klubs atbrīvo NBA draftētu spēlētāju par aizliegtu likmju izdarīšanu

Andrejs Siliņš

Lomaža klubs atbrīvo NBA draftētu spēlētāju par aizliegtu likmju izdarīšanu
Alfa Kaba. Foto: bebasket.fr

Latviešu aizsarga Riharda Lomaža pārstāvētais basketbola klubs Lionas ASVEL pārtraucis sadarbību ar franču centru Alfu Kabu, kuram piešķirta piecu spēļu diskvalifikācija par aizliegtu likmju izdarīšanu sporta totalizatorā.

Vasaras sākumā Francijas augstākās līgas Disciplinārlietu komisija piešķīra piecu spēļu diskvalifikāciju vairākiem spēlētājiem, kuri veikuši likmes sporta totalizatorā, kas neatbilst godīgas spēles principu ievērošanai ()spēlētāju parakstītie noteikumi paredz aizliegumu likt likmes uz jebkādu basketbola spēļu iznākumu paredzēšanu).

No sešiem diskvalificētajiem spēlētājiem trīs bija profesionāļi, no kuriem viens veicis likmi uz savas komandas zaudējumu komandai svarīgā spēlē. Papildus diskvalifikācijai basketbolistu pārstāvētajiem klubiem tika dota atļauja bez sankcijām atbrīvot vainīgos spēlētājus. ASVEL ceturtdien paziņoja par līguma pārtraukšanu ar Kabu par līguma noteikumu pārkāpšanu, tiesa, oficiālajā paziņojumā to neprecizējot.

23 gadus vecais Kaba profesionāļa karjeru sāka 2014. gadā "Pau-Orthez" rindās, bet no 2015. līdz 2017. gadam pārstāvēja Serbijas talantu kaltuvi Belgradas "Mega Leks". Tas ļāva apliecināt sevi labāk Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu skautiem, un 2017. gada vasarā spēlētāju ar pēdējo 60. numuru draftēja Atlantas "Hawks". Kaba divas vasaras spēlējis NBA vasaras līgās (šogad pat divās - gan Soltleiksitijā, gan Lasvegasā), taču līdz līgumam ar "Hawks" nav ticis.

Pēc draftēšanas Kaba parakstīja trīs gadu līgumu ar ASVEL, taču tagad pārkāpuma dēļ līgums pārtraukts gadu ātrāk par tā iztecēšanas termiņu. Pagājušajā sezonā 208 centimetrus garais centrs Francijas līgā vidēji 12 minūtēs guva 4,0 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas, bet ULEB Eiropas kausā 22 minūtēs guva 9,2 punktus, izcīnīja 8,2 bumbas un bloķēja 1,9 metienus.

Francijas čempione ASVEL ar Lomažu ierindā jaunajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-16 09:38, pirms 5 gadiem
Kā var šitā sačakarēt savu karjeru. Visi zin, ka nevar bet nē, kautkas stulbs ir jāizdara. Kas šitajiem cilvēkiem notiek tajā galvā. Tagad viņš var cerē, ka VEF paņems pie sevis, lai dotu pēdējo cerību

  -1 [+] [-]

, 2019-08-16 09:51, pirms 5 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Kā var šitā sačakarēt savu karjeru. Visi zin, ka nevar bet nē, kautkas stulbs ir jāizdara. Kas šitajiem cilvēkiem notiek tajā galvā. Tagad viņš var cerē, ka VEF paņems pie sevis, lai dotu pēdējo cerību
Nu kāds tev vef sakars? Nu kāds? Bez tam, viņiem laikam Horvātu centrs pievienosies

  +2 [+] [-]

, 2019-08-16 10:35, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu kāds tev vef sakars? Nu kāds? Bez tam, viņiem laikam Horvātu centrs pievienosies
Vinam vertiba kritusies,ja VEF butu iespeja kapec gan ne?Loti solids centrs.

     [+] [-]

, 2019-08-16 12:14, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu kāds tev vef sakars? Nu kāds? Bez tam, viņiem laikam Horvātu centrs pievienosies
Ir kāda sīkāka info par to Horvātu centru?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 19:55, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Ir kāda sīkāka info par to Horvātu centru?
Ieej lsm.lv tur ir raksts