Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" apstiprina - arī Vaits paliks komandā

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" apstiprina - arī Vaits paliks komandā
Ārons Vaits
Foto: AFP / Scanpix

Lietuvas basketbola čempionvienība Kauņas "Žalgiris" apstiprinājusi, ka arī nākamajā sezonā komandu pārstāvēs amerikāņu spēka uzbrucējs Ārons Vaits, kuram bija iespēja atteikties no līguma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba piedāvājuma gadījumā.

25 gadus vecais Vaits pievienojās "Žalgirim" pagājušā gada vasarā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām, taču tajā bija atrunāta iespēja pārtraukt līgumu, ja Vaits saņems piedāvājumu no NBA. 2015. gada draftā Aiovas universitātes absolventu ar 49. numuru izvēlējās Vašingtonas "Wizards". Lai arī Vaits aizvadīja labu sezonu Eirolīgā, "Wizards" šovasar vēl nebija ieinteresēta dot Vaitam garantētu līgumu.

Līdz ar to arī nākamajā sezonā Vaits pārstāvēs Kauņas superklubu, kura sastāvā debitēja ULEB Eirolīgā. 206 centimetrus garais basketbolists "Žalgira" sastāvā Eirolīgā vidēji 22 ar pusi minūtēs guva 8,9 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas. Iepriekš Vaits sezonu spēlēja Sanktpēterburgas "Zenit" un vēl sezonu iepriekš - Bonnas "Telekom Baskets".

"Žalgirim" ir spēkā līgumi ar septiņiem garajiem spēlētājiem - spēka uzbrucējiem Pauļu Jankūnu, Āronu Vaitu un Gīti Masjuli, kā arī centriem Brendonu Deivīsu, Antanu Kavaļausku, Laurīnu Biruti un Martinu Gebenu.

Tiesa, Deivīsa sakarā vienubrīd aktīvi parādījās runas par to, ka kāds bagātāks klubs varētu izpirkt amerikāņu centra līgumu. Pagaidām gan tas nav noticis, tāpēc var teikt, ka "Žalgiris" nokomplektējis garo spēlētāju sastāvu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja