Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ogre" neizmantos iespēju spēlēt Čempionu līgas kvalifikācijā

Andrejs Siliņš

"Ogre" neizmantos iespēju spēlēt Čempionu līgas kvalifikācijā
Foto: Jānis Martels, BK Ogre

Basketbola klubs "Ogre", kas aizvadītajā sezonā kļuva par Latvijas vicečempioniem, neizmantos iespēju piedalīties FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā, portālam Sportacentrs.com atklāja kluba valdes loceklis Jānis Laganovskis.

"Ogre" aizvadītajā sezonā Igaunijas-Latvijas apvienotajā līgā izcīnīja 22 uzvaras 25 spēlēs un sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma otro vietu tabulā aiz "VEF Rīga". Tā kā koronavīrusa pandēmijas izraisītā ārkārtas stāvokļa dēļ sezona tika izbeigta, 20. martā Latvijas Basketbola savienība (LBS) pasludināja VEF par Latvijas čempioniem, bet "Ogre" pirmo reizi vēsturē izcīnīja valsts sudraba godalgas (gadu iepriekš pirmo reizi izcīnīta bronza).

Latvijas čempioniem atvēlēta vieta FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā, un VEF nosūtījis pieteikumu dalībai turnīrā. Tikmēr kļūšana par Latvijas vicečempioniem ļāva "Ogrei" tikt pie vietas Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Tomēr klubs nolēmis neizmantot šādu iespēju, Sportacentrs.com atklāja Laganovskis. Tam ir divi galvenie iemesli: 1) nepietiekama finansiālā rocība; 2) FIBA aizliegums spēlēt Ogres mājas zālē pilsētas 1. vidusskolā.

Čempionu līgas noteikumi paredz, ka spēles drīkst aizvadīt arēnās ar vismaz 3000 skatītāju vietu. Ogres 1. vidusskolas zālē ir vietas 500 skatītājiem. Izņēmuma kārtā FIBA varētu atļaut spēles aizvadīt "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā Rīgā, kur ir vietas 830 skatītājiem, kur mājas mačus FIBA Eirolīgā aizvada sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" un aizvadītajā sezonā vienu spēli Čempionu līgā aizvadīja arī "VEF Rīga". Tomēr Ogres klubs vēlas spēlēt savu līdzjutēju priekšā, un, ņemot vērā arī augstāk aprakstīto iemeslu par finansiālo rocību, nolemts nespēlēt kvalifikācijas turnīrā.

Labā ziņa ir tā, ka Ogrē tuvāko gadu laikā plāno uzbūvēt jaunu multifunkcionālu sporta halli, kas būtu paredzēta gan vieglatlētikai, gan basketbola spēļu aizvadīšanai, un tribīnēs varētu pulcēties vairāk nekā tūkstoš līdzjutēju.

"Ogres" klubs viņnedēļ oficiāli pielika punktu aizvadītajai sezonai un jau sācis darbu pie jaunās sezonas komandas sastāva veidošanas. Gaidāms, ka tuvāko nedēļu laikā tiks publicēta pirmā informācija par noslēgtiem līgumiem.

Izmantotie resursi:
championsleague.basketball
Ogres 1. vidusskola - Telpu noma skolā
https://www.olimpiskais.lv/lv/sport...

  -3 [+] [-]

, 2020-06-16 16:17, pirms 4 gadiem
Tā kā koronavīrusa pandēmijas izraisītā ārkārtas stāvokļa dēļ sezona tika izbeigta, 20. martā Latvijas Basketbola savienība (LBS) pasludināja VEF par Latvijas čempioniem, bet "Ogre" pirmo reizi vēsturē izcīnīja valsts sudraba godalgas (gadu iepriekš pirmo reizi izcīnīta bronza).

Šis ir lielākais farss , ka pasludināja par čempioniem , jo play -off varēja mierīgi izspēlēt vasarā.
Normālās līgās tā arī notiek, sētas līgas notiek, tā ka ne pa ķeksi sadala vietas pēc regulārā čempja(kurš pie tam vēl nebija beidzies)
Idi.. līgas vadība, id.. čempionāts.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-16 17:45, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Tā kā koronavīrusa pandēmijas izraisītā ārkārtas stāvokļa dēļ sezona tika izbeigta, 20. martā Latvijas Basketbola savienība (LBS) pasludināja VEF par Latvijas čempioniem, bet "Ogre" pirmo reizi vēsturē izcīnīja valsts sudraba godalgas (gadu iepriekš pirmo reizi izcīnīta bronza).

Šis ir lielākais farss , ka pasludināja par čempioniem , jo play -off varēja mierīgi izspēlēt vasarā.
Normālās līgās tā arī notiek, sētas līgas notiek, tā ka ne pa ķeksi sadala vietas pēc regulārā čempja(kurš pie tam vēl nebija beidzies)
Idi.. līgas vadība, id.. čempionāts.
Pret to Vef vai Ventspili, bija bez variantiem finālā. Bronza Ok.
Un raksts nav par to, kas būtu čempioni, vai kas nē, tāpat bez naudas nekur nebrauktu spēlēt. Kā jau saku, vecīt, beidz komentēt, pilnīgs farss

     [+] [-]

, 2020-06-16 20:52, pirms 4 gadiem
Žēl...