Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs apsūdz tiesnešus: "Eirolīgas tituls mums tika nozagts"

Rolands Eliņš

Obradovičs apsūdz tiesnešus: "Eirolīgas tituls mums tika nozagts"
Žeļko Obradovičs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc zaudējuma ULEB Eirolīgas finālmačā pret Maskavas CSKA Žeļko Obradovičs, „Fenerbahce” galvenais treneris, asi kritizēja spēles tiesnešu rīcību un apsūdzēja viņus titula nozagšanā.

„Vēlos apsveikt CSKA vienību ar septīto triumfu Eirolīgā,” preses konference salīdzinoši mierīgi iesāka Žeļko Obradovičs. „Īpaši sveicieni manam tuvajam draugam Dimitrim Itudim un viņa palīgam Andreasam Pistiolim. Pirmajā puslaikā CSKA dominēja un mēs nebijām kārtīgi noskaņojušies. Taču esmu lepns par saviem spēlētājiem un ģērbtuvēs viņiem to arī pateicu.”

Taču, sīkāk iztirzājot spēles gaitu, Obradovičs vairs neslēpa emocijas un asi uzbruka spēles tiesnešiem: „Kāds mums nozaga Eirolīgas čempionu titulu. Kāds uzskatīja, ka neesam to pelnījuši. Pamatlaika pēdējā uzbrukumā Nando de Kolo acīmredzami nostaigāja.”

„Nespēju saprast vairākus tiesnešu lēmumus un nevēlos runāt par tiem,” turpināja Obradovičs. „Ja spēlē Eirolīgas fināla papildlaikā un tavi pretinieki izmet desmit soda metienus, bet tava komanda nevienu, tad gribot negribot sāc brīnīties, pēc kādiem kritērijiem tad tiek piespriesti sodi. Mēs bijām ļoti tuvu un bijām pelnījuši, lai uzvarētu jau pamatlaikā. ”

CSKA galvenais treneris Itudis netaupīja uzslavu jūru saviem spēlētājiem, taču par tiesnešu darbībām atteicās izteikties: „Es nekad nebūtu nonācis līdz šim brīdim, ja ne Žeļko un mūsu ilgie kopā pavadītie gadi „Panathinaikos” sastāvā. Zināju, ka būs grūti spēlēt pret viņa komandu, zināju, ka vienam būs jāzaudē. Mēs uzvarējām, taču Žeļko bija ļoti, ļoti liela loma mūsu uzvarā. Jūtu, ka man tas ir viņam jāpasaka. Skaidrs, ka „Fenerbahce” šobrīd ir sarūgtināta par iznākumu, taču es nevēlos nekādi komentēt viņu viedokli, jo pārāk cienu šo komandu un Žeļko.”

Itudim tika arī pavaicāts par CSKA vēsturiskajām neveiksmēm Eirolīgas izšķirošajos mačos, kas tika nosaukts par „Četru finālu lāstu”, bet treneris šādos salīdzinājumos neielaidās: „Pie velna, tā bija tikai basketbola spēle. Tikās divas lieliskas komandas ar lieliskiem spēlētājiem. Jā, pēdējā ceturtdaļā notika interesantas lietas, taču mēs bijām mierīgi un pratām saņemties, uzbrukumu pēc uzbrukuma soļojot pretim uzvarai.”

No lāsta piesaukšanas gan nevairījās bijušais CSKA basketbolists un krievu basketbola leģenda Andrejs Kiriļenko, kurš tagad ir Krievijas Basketbola federācijas prezidents: „Ļoti labi, ka CSKA galotnē nepadevās, bet nospēlēja līdz galam. Un dziļi paklanos Viktora Hrjapas priekšā. Viņš beidzot tomēr noņēma šo lāstu no mums. Viņam iepriekš bijuši arī neveiksmīgi mači, taču šoreiz Hrjapa neatstāja vietu jautājumiem par savu vērtību.”

Izmantotie resursi:
Obradovic: "Someone stole our trophy"...
Баскетболист Хряпа снял проклятье с ЦСКА в...

  +3 [+] [-]

, 2016-05-16 12:48, pirms 8 gadiem
Ko tas Obradovičs čīkst. Pusfinālā ar Laboral Kutxa viņš gan neprotestēja, ka viņa komanda met pārāk daudz soda metienu, bet pretinieks līdz pat pēdējām pāris minūtēm laikam bija izmetis kādus divus.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-16 13:05, pirms 8 gadiem
Bija jau spēlē dīvainības no tiesāšanas viedokļa. Piemēram, nenosvilptais sods pret Sloukas pagarinājumā ātrajā pretuzbrukumā, kas izmainīja visu ritējumu. CSKA pamatīgi paveicās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-05-16 14:22, pirms 8 gadiem
Aha, un Udo metiens pret Bertānu pusfinālā pēc uzbrukuma beigām? Turkus aiz ausīm vilka finālā. Un savu artavu deva sīkais rūķis Latiševs.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-16 15:03, pirms 8 gadiem
latisevs gribeja atpusties turcija. bet ne soreiz. uzvar stiprakais.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-16 15:07, pirms 8 gadiem
Lai beidz cīkstēt, pašus pusfināla aiz ausīm ievilka, bet fināla kurš gan vainīgs, ka Fenerbahce tik slikti sodiņus met, bet visi jau zina to parunu, ka zaudētajiem vienmēr tiesneši būs vainīgi...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-16 15:28, pirms 8 gadiem
Lai neklepo un labāk padomā par to, kā tika finālā iekšā - ja nebūtu spāņiem nozagta uzvara, varētu kapāt tikai par trešo vietu nevis finālu.