Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertomeu: "Galīgais lēmums par Eirolīgu un Eirokausu tiks pieņemts maijā"

Andrejs Siliņš

Bertomeu: "Galīgais lēmums par Eirolīgu un Eirokausu tiks pieņemts maijā"
Hordi Bertomeu. Foto: Itar-Tass/Scanpix

ULEB Eirolīgas vadītājs Džordi Bertomeu pavēstījis, ka joprojām tiek darīts viss iespējamais, lai Eirolīgas un ULEB Eirokausa sezonas tiktu pabeigtas, taču gala lēmums tikšot pieņemts līdz maija mēneša beigām.

"Vēlamies atsākt turnīrus, bet varbūt līdzjutējiem nebūs iespēja nākt uz spēlēm. Atsāksim tikai tajā brīdī, kad varēsim garantēt veselību ikvienam," sacīja Bertomeu. "Vēlamies turpināt bez formāta izmaiņām. Ideja ir tāda, ka spēlētāji atgriežas komandās, divas nedēļas ir karantīnā, tad divas nedēļas aizvada treniņnometni."

"Tāpat strādājam pie dažādām iespējām atsākt sezonas citos formātos. Mums varētu nākties atsākt sezonu tikai vienā spēļu vietā. Un izslēgšanas turnīra vietā aizvadīt "Final Eight" turnīrus. Šobrīd ir acīmredzams, ka maijā nevarēsim aizvadīt "Final Four" turnīru," Bertomeu atsaucās uz sākotnējo plānu - finālturnīru ar četrām komandām izspēlēt Vācijas pilsētā Ķelnē.

"Uzskatām, ka sezonu nevaram ievilkt ilgāk par jūlija beigām. Esam pilnībā pret šo sezonu turpināšanos septembrī un oktobrī," turpināja Eirolīgas vadītājs. "Mēs vēl nedomājam par nākamās sezonas dalībnieku sastāvu. Galvenais, ko vēlos teikt - atsāksim sezonu tikai tad, ja varēsim 100% garantēt spēlētāju, treneru un citu iesaistīto drošību."

"Nepieņemsim riskantus lēmumus. Ja sezona būs jānoslēdz bez atsākšanās, tā arī darīsim. Ja redzēsim risku, neko nepiedāvāsim klubiem. Lēmuma pieņemšanas termiņš ir ne vēlāk par maija beigām. Tā vai citādi nākamā sezona tika ietekmēta, taču par to nebūtu jārunā pēc sajūtām vai spekulācijām. Mums nepieciešama labāka izpratne par to, kā šī situācija beigsies, lai runātu par nākotni."

Tāpat Bertomeu noliedza, ka bijušas sarunas ar Belgradas "Partizan" vai Boloņas "Virtus" par ULEB Eirokausa finālturnīra rīkošanu šo komandu mājvietās. Abas iepriekš publiski izteica gatavību turnīru organizēt pie sevis. Jautājumā par algu samazinājumu notiekot sarunas gan ar spēlētāju asociāciju, gan treneru asociāciju. Sarunas notiekot arī ar Eirolīgas galvenajiem sponsoriem "Turkish Airlines" un IGM.

Šajā sezonā Eirolīgā spēlē pieci Latvijas basketbolisti: Jānis Strēlnieks (CSKA), Dairis Bertāns un Jānis Timma ("Khimki"), Rolands Šmits ("Barcelona") un Rihards Lomažs (ASVEL).

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/