Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijas basketbola federācijas prezidents "apžēlo" Haketu un ļauj atgriezties A sērijā

Andrejs Siliņš

Itālijas basketbola federācijas prezidents "apžēlo" Haketu un ļauj atgriezties A sērijā
Daniels Hakets
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas basketbola federācijas prezidents Džanni Petruči mīkstinājis Milānas "EA7 Emporio Armani" aizsargam Danielam Haketam piešķirto sešu mēnešu diskvalifikāciju, un basketbolists drīkstēs atgriezties laukumā A sērijā jau 25. janvārī.

Pagājušā gada jūlijā Hakets bez atļaujas pameta Itālijas valstsvienības treniņnometni, un Itālijas basketbola federācija piešķīra spēlētājam sešu mēnešu diskvalifikāciju, kas stājās spēkā 12 oktobrī. Pēc diskvalifikācijas saņemšanas pavīdēja runas, ka Hakets varētu doties uz Nacionālo Basketbola Asociāciju, kur jau kādu laiku bijis vairāku komandu interešu lokā.

Tomēr 27 gadus vecais Hakets palika "EA7 Emporio Armani", kam bija tiesības atlaist spēlētāju. Abas puses vienojās par atalgojuma samazināšanu šajā sezonā, un pirmajā tās pusē Hakets spēlēja tikai Eirolīgas turnīrā. Tajā vidēji nepilnās 30 minūtēs gūti 11,4 punkti, atdotas 4,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīta 4,1 atlēkusī bumba.

Gan tas, ka Hakets nepārsūdzēja diskvalifikācijas lēmumu, gan diskvalifikācijas laikā skaidri un gaiši pateiktais par vēlmi pārstāvēt izlasi arī turpmāk licis federācijas amatpersonām mīkstināt sākotnēji piešķirto sodu. Līdz ar to pēc trim mēnešiem Hakets atkal drīkstēs doties laukumā A sērijā, un tas notiks otrā apļa pirmajā spēlē 25. janvārī pret "Vanoli Cremona".

198 centimetrus garais un 95 kilogramus smagais aizsargs, kuram ir arī ASV pilsonība, pēc Dienvidkalifornijas universitātes beigšanas 2009. gadā profesionāļa karjeru sāka Trevīzo "Benetton", bet gadu vēlāk pievienojās "Scavolini" vienībai Pezaro pilsētā, kur pavadīja bērnību. 2012. gadā Hakets parakstīja līgumu uz divām sezonām ar tā brīža Itālijas čempioni Sjēnas "Montepaschi".

Savā pirmajā sezonā ar "Montepaschi" Hakets aizveda komandu līdz kārtējam čempiontitulam un kausam, kļūstot par kausa, superkausa un finālsērijas MVP. Otrās sezonas vidū Hakets atstāja finanšu problēmās nonākušu Sjēnas klubu un pievienojās Milānas "Emporio Armani", noslēdzot līgumu uz trim gadiem par aptuveni diviem miljoniem eiro.