Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Janičenoks palīdzēja mobilizēt komandu uzvarai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Janičenoks palīdzēja mobilizēt komandu uzvarai"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Otrajā puslaikā uzlabojām sniegumu aizsardzībā. Minētajā laikā izcīnījām par astoņām atlēkušajām bumbām vairāk un, lai gan galotnē nenospēlējām labi, izcīnījām uzvaru," pēc panākuma cīņā ar Grieķijas čempionāta pusfinālistiem PAOK gandarīts par paveikto bija “VEF Rīga” galvenais treneris Ramūns Butauts.

Pirmajā puslaikā zaudējuši 44 punktus, rīdzinieki turpinājumā darbojās pārdomātāk, vairs neļaujot pretiniekiem tik bieži izmest brīvus metienus un labāk nosedzot pieejas savam grozam. Arī cīņā par atlēkušajām bumbām izpaudās vefiešu pārsvars, bet pretinieka garo spēlētāju apturēšana labi sekmējās jau pirmajā puslaikā. Spēles beigās Saloniku priekšējās līnijas vīri Dikoudis un Gorī bija spiesti atstāt laukumu ar piecām piezīmēm.

Antans Kavaļausks, “VEF Rīga” centra spēlētājs
Spēle gāja augšā un lejā. Mēs zaudējām pārāk daudz atlēkušo bumbu, bet piespiedām pretiniekus daudz reižu pārkāpt noteikumus. Uzskatu, ka neparādījām savu labāko spēli. Izmantojām pretinieku ierobežoto garo spēlētāju skaitu. Bez Martina Andruškēviča viņiem bija mazāk iespēju gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris
Apsveicu visus ar pirmo uzvaru Eiropas kausā. Pirms spēles Rīgā slikti nospēlējām VTB līgas izbraukuma spēlē, tāpēc bija bažas, vai izdosies aizvadīt sacensību labā līmenī.

Spēli sākām labi, koncentrējušies. Lai gan pirmajā puslaikā zaudējām daudz punktu, saglabājām iniciatīvu spēlē. Centāmies spēlēt uz garajiem un tas izdevās. Otrajā puslaikā uzlabojām aizsardzību un cīņu par bumbām. Ar galotni neesmu apmierināts, jo pēdējā minūtē uzdāvinājām pretiniekiem četrus punktus. No otras puses, Saloniku PAOK ir Eiropā labi zināma komanda, tāpēc uzvaru jāvērtē kā labu.

Par grupas favorītiem

Uzskatīt kādu no grupas komandām par vājāku nebūtu pareizi. Šolē un Himku klubi iepriekšējā sezonā spēlēja Eirolīgā, arī Saloniku klubam bijuši labi starptautiski panākumi.

Par Jāni Kaufmani un Jāni Bērziņu

VTB Vienotās līgas spēlē Ņižņijnovgorodā apsvēru iespēju uzlaist laukumā jaunos spēlētājus. Otrajā puslaikā pamainījam spēles stilu, parādījās iespēja uzvarēt, tāpēc puiši šoreiz laukumā vēl netika. Treniņos Jānis Kaufmanis un Jānis Bērziņš strādā labi, cenšas. Viņiem noteikti būs iespējas sevi pierādīt.

Par Kristapu Janičenoku

Pirms iepriekšējās spēles Kristaps saslima ar Rota vīrusu, taču spēja ātri atgūties. Viņš palīdzēja mobilizēt komandu uzvarai.

Statistika. VEF RĪGA 80, PAOK 74

Metieni no spēles: 27/53 vs 28/58
2p: 25/39 vs 23/46
3p: 2/14 vs 5/12
1p: 24/32 vs 13/22
AB: 34 (29/5) vs 30 (26/4)
RP: 8 vs 10
Kļ.: 14 vs 11
PB: 6 vs 7
Personiskās piezīmes: 22 vs 24
Starta piecnieki: 61 vs 58

  +3 [+] [-]

, 2011-11-15 23:19, pirms 13 gadiem
spēlētāju status jau ar varēja piemest.tieši gribēju apskatīties.

par pēdējo minūti tiešām švaki..

bet nu kopsummā malači, PAOK ar nesūdīgi izskatijās,pēc uzvaras bij atbraukuši..

  +1 [+] [-]

, 2011-11-15 23:53, pirms 13 gadiem
Ja Butautu paņemtu uz Lakeriem, tad viņš paņemtu Janičenoku pa 20 miljoniem sezonā un sēdinātu Kobi uz soliņa. Savējais čalis Ja godīgi, tad man ļoti nepatika, kā šodien spēlēja Janičenoks. Diez gan bikls izskatījās .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 10:38, pirms 13 gadiem
nu ja spēlē ar 6-7 spēlētājiem un vēl tādā spēlē,kā vakar,kad jau pirmajā puslaikā pusei garo bija pa 3piezīmēm,tad nav brīnums,ka uz beigām pietrūkst resursu,pret līdzīgām kommandām,bet nu tā jau PAOK problēma,jāsāk domāt par sastāva papildināšanu,ja jau Grieķu līgā ar ir 1-3 statistika