Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rakočevičam nopietns konflikts ar treneri

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Rakočevičam nopietns konflikts ar treneri
Igors Rakočevičs
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no Stambulas ''Efes Pilsen'' līderiem serbu aizsargs Igors Rakočevičs aizvadītajā ULEB Eirolīgas ''Top 16'' turnīra spēlē pret Telavivas ''Maccabi'' sastrīdējies ar komandas galveno treneri Erdžinu Atamanu. Strīds esot bijis tik pamatīgs, ka Atamans nekavējoties pieprasījis kluba vadībai, lai tā atbrīvojas no spēlētāja. ''Efes'' vadības nostāja šajā jautājumā ir akmenī kalta – tik dārgam basketbolistam ir jāspēlē!

Mačā starp ''Maccabi'' un ''Efes Pilsen'' komandām iepriekš minētie personāži – Rakočevičs un Atamans – izraisīja pamatīgu konfliktu (tiesa, nesaskaņu iemesls tiekot turēts noslēpumā), kas nonācis līdz komandas galvenā trenera vizītei pie kluba vadības. Atamans vēlas, lai kluba menedžeris lauž līgumu ar pieredzējušo Rakočeviču, bet kluba vadībai ir savi argumenti.

Starpsezonā 31 gadu vecais serbs lika parakstu uz līguma, kas viņu saista ar ''Efes'' komandu uz turpmākajiem trīs gadiem, turklāt summa, ko paredzēts saņemt Rakočevičam, ir ļoti iespaidīga – 5,4 miljoni eiro. Līguma laušanas gadījumā Stambulas klubam būtu jāšķiras no trīs miljoniem eiro, tāpēc valdes locekļu nevēlēšanās atlaist Rakočeviču ir saprotama. Uzzinot par Rakočeviča iespējamo kompensāciju, kluba vadības pārstāvji izsaukuši spēlētāju un treneri uz pārrunām, piekodinot turpmāk sastrādāties un domāt par uzvaru izcīnīšanu.

Tikmēr parādījusies informācija, ka par Rakočeviču nopietnu interesi izrāda Spānijas ACB čempionāta klubs Malagas ''Unicaja''. Malagas klubs nesen palicis bez viena no līderiem Huana Diksona, kurš pieķerts dopinga lietošanā, un Rakočevičs esot viens no galvenajiem kandidātiem uz Diksona vietu sastāvā.

Šosezon 191 centimetru garais serbs spēlē krietni vien zem savu iespēju robežām. Bijušais Vitorijas ''Tau Ceramica'' līderis izgājis laukumā 13 Eirolīgas mačos, vidēji katrā gūstot 11,2 punktus, izpildot 2,5 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
krepsinis.net
euroleague.net

     [+] [-]

, 2010-02-15 20:14, pirms 14 gadiem
ja nemaldos šis spēlētājs arī bija iesaistīts konfliktā Serbijas izlases sastāvā 2005.g. EČ,kad serbi savās mājās izgāzās...

     [+] [-]

, 2010-02-15 20:15, pirms 14 gadiem
Rupsh speletajs, ar tadiem nav ko rekinaties, ja kaut kas nepatik, tad lai iet pats savu taku!

     [+] [-]

, 2010-02-15 20:24, pirms 14 gadiem
ka tads iedomiibas kalna gals var tik daudz pelniit

     [+] [-]

, 2010-02-15 20:36, pirms 14 gadiem
gurgucis rakstīja: ka tads iedomiibas kalna gals var tik daudz pelniit
Jā, bet viņš arī ir labs

     [+] [-]

, 2010-02-16 14:58, pirms 14 gadiem
gacha90 rakstīja: ja nemaldos šis spēlētājs arī bija iesaistīts konfliktā Serbijas izlases sastāvā 2005.g. EČ,kad serbi savās mājās izgāzās...
Toreiz tur gandriiz visi bija iesaistiiti, gjeerbtuvees pat kautinji esot bijushi...