Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Holdens paziņo par karjeras beigšanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Holdens paziņo par karjeras beigšanu
Džons Roberts Holdens
Foto: RIA-Novosti/Scanpix.

Eiropas čempions, divkārtējais Eirolīgas čempions un Maskavas CSKA basketbola kluba amerikāņu aizsargs Džons Roberts Holdens trešdien, 14. septembrī, paziņoja par karjeras beigšanu.

“Jūtās un domās mana basketbola karjera ir beigusies,” Holdenu citē CSKA mājas lapa. “Tas bija grūts lēmums, taču, domāju, ka pienācis lielisks brīdis, lai atvadītos no spēles. Tajā pašā laikā nekad neesmu vēlējies teikt “nekad”. Joprojām rītos pamostos ar domām par mīļoto spēli. Nevar paredzēt, ko dzīve tev sagatavojusi nākamajā dienā.”

Holdens no 1994. līdz 1998. gadam pārstāvēja NCAA pirmās divīzijas “Bucknell University” komandu Pensilvānijā, spēlējot “Patriot League” konferencē. Pēc universitātes beigšanas Holdens pirmo profesionālo līgumu noslēdza ar Latvijas čempionvienību “ASK/Brocēni/LMT”.

Vēlāk Holdens spēlēja Beļģijā un Grieķijā, bet no 2002. gada pārstāvēja Krievijas vadošo klubu “CSKA Moscow”. No Atēnu AEK uz Maskavu amerikāņu spēlētājs pārnāca kopā ar leģendāro treneri Dušanu Ivkoviču. Armijnieku rindās Holdens 2006. un 2008. gadā uzvarēja ULEB Eirolīgā, bet 2007. gadā Krievijas valstsvienības rindās kļuva par Eiropas čempionu. Fināla spēlē ar Spāniju, kas notika Madridē, Holdens sacensības pēdējās sekundēs guva uzvaras grozu Krievijai.

Holdens ir Latvijas, Beļģijas, Grieķijas un deviņkārtējs Krievijas čempions. Astoņus gadus pēc kārtas (2003-2010) CSKA kvalificējās ULEB Eirolīgas "Četru Finālam".

2003. gadā Krievijas Basketbola federācija nolēma ierobežot ārzemju spēlētāju, īpaši amerikāņu, skaitu Krievijas virslīgas komandās. CSKA priekšnieks Sergejs Kušenko ierosināja Holdenam piešķirt Krievijas pilsonību, saņemot Maskavas mēra Jurija Lužkova un Valsts sporta komitejas atbalsta vēstules.

Par Krievijas pilsoni Holdens kļuva 2003. gada 20. oktobrī pēc prezidenta Vladimira Putina rīkojuma. Minētā soļa rezultātā pie Krievijas pilsonības nākamajos gados tika vēl virkne amerikāņu basketbolistu, piemēram, Treviss Hansens, Rebeka Hemona, Dīna Nolana, Epifānija Prinsa u.c.

Holdens un Hemona vairākus gadus spēlēja Krievijas valstsvienībās, palīdzot saspēles vadītāju pozīcijās.

Andrejs Vatutins, CSKA prezidents: “Džejs ir īpašs cilvēks Krievijai un CSKA. Viņš ir liels draugs man, daudziem kluba darbiniekiem, spēlētājiem, līdzjutējiem. Droši vien, ne par vienu citu tā neskums, nevienu citu ar tādu nepacietību negaidīs ciemos... Deviņas sezonas pēc kārtas pēdējos divdesmit gados CSKA sastāvā nav pavadījis neviens. Tieši 2002. gadā, kad Džejs pirmo reizi nokļuva Maskavā, sākās jauns, mūsdienīgs posms kluba attīstībā. Bez pārspīlējuma teikšu, ka Džons Roberts Holdens kļuva par vienu no nozīmīgākajām personībām, kas ietekmēja mūsu organizācijas izveidi, kurai tagad pasaulē ir milzīga autoritāte. Viņa profesionālismu, uzmanību detaļām, komandas interešu prioritāti, milzīgo ietekmi uz rezultātu nav iespējams pārvērtēt. Īpašu pateicību Džejam jāsaka par īpašas lomas veikšanu ģērbtuvē. Labos un sliktos laikos viņš bija gatavs dalīties padomā un man viņa viedoklis bija neticami svarīgs. Ar nepacietību gaidu, kad atkal ieraudzīšu Džeju un Tradžanu Lengdonu īpašajā ceremonijā komandas veterāniem, kuru rīkosim Aleksandra Gomeļska kausa izcīņas laikā. Žēl, ka pasākumā nevarēs piedalīties Matjažs Smodišs, kuram “Cedevita” sastāvā jāgatavojas Eiropas kausa kvalifikācijai. Tajā paša laikā esmu īpaši uzaicinājis uz Maskavu manu draugu Etori Messinu kopā ar ģimeni un viņš ar prieku piekrita.”

Izmantotie resursi:
Сезонные абонементы / Season Tickets - 2011/12

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 14:14, pirms 13 gadiem
labs speletajs !! gan jau kkur vel pakapas

  +8 [+] [-]

, 2011-09-14 14:17, pirms 13 gadiem
Viens no retajiem augsta līmeņa (gan sportiskajā, gan ssadzīviskajā jomā) melnajiem leģionāriem Eiropā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-14 16:04, pirms 13 gadiem
spēlētājs, kurš parādīja, ka ar profesionālu attieksmi pret sport var pacelties no LBL līdz ļoti augstam līmenim. Viss ir attieksmē pret darbu, ko veic. Viņam ir laba medaļu kolekcija (nav PČ un NBA), ko panāca ar savu darbu.
Vēl tagad atceros, ka viņa laikos uz broču spēlēm tribīnes bija pilnas, it sevišķi startautiskos turnīros. Šodien ar līdzjūtējiem tā ir kā ir, kaut gan VEF sāk progresēt.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-14 19:44, pirms 13 gadiem
bija jau laiks

     [+] [-]

, 2011-09-14 19:56, pirms 13 gadiem
archdevil rakstīja: spēlētājs, kurš parādīja, ka ar profesionālu attieksmi pret sport var pacelties no LBL līdz ļoti augstam līmenim. Viss ir attieksmē pret darbu, ko veic. Viņam ir laba medaļu kolekcija (nav PČ un NBA), ko panāca ar savu darbu.
Vēl tagad atceros, ka viņa laikos uz broču spēlēm tribīnes bija pilnas, it sevišķi startautiskos turnīros. Šodien ar līdzjūtējiem tā ir kā ir, kaut gan VEF sāk progresēt.
Nevajag pārspīlēt, ka agrāk baigi nāca un tagad nenāk,Arēnā tomēr var satilpināt 11 000, uz VTB jau savi 3000 atnāk..