Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" amatā apstiprina G līgas labāko treneri Šilleru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Žalgiris" amatā apstiprina G līgas labāko treneri Šilleru
Martins Šillers. Foto: NBA

ULEB Eirolīgas dalībnieks un Lietuvas čempions Kauņas "Žalgiris" galvenā trenera amatā apstiprinājis austrieti Martinu Šilleru, kurš šajā sezonā tika atzīts par G līgas labāko speciālistu.

Martins Šillers trenera karjeru sāka 2004. gadā, un tās lielāko daļu viņš pavadījis, strādājot Vācijā, kur bijis arī valstsvienības galvenā trenera asistents. 2017. gadā austrietis devās pāri okeānam un kļuva par G līgas kluba Soltleiksitijas "Stars" galveno treneri. Šajā sezonā viņš tika atzīts par līgas labāko speciālistu.

Sezonu nācās apturēt koronavīrusa izplatības dēļ, bet "Stars" sniegums bija gana pārliecinošs – Šillera vadītā komanda ieņēma otro vietu visā līgā, tiekot pie bilances 30-12. "Žalgiris" jaunu treneri sāka meklēt pēc tam, kad Šarūns Jasikēvičs pieņēma "Barcelona" uzaicinājumu, un Šillers bija galvenais kandidāts. Ar viņu noslēgts līgums uz divām sezonām.

"Martins joprojām ir jauns, bet viņš jau ir savācis ļoti plašas zināšanas. Viņš atbilda visām izvirzītajām prasībām un viņa skatījums nākotnē sakrīt ar kluba vīziju. Runājot ar treneri, redzējām, cik viņš ir ambiciozs, un mūsu viedokļi saskanēja. Uzskatām, ka ar šo treneri klubs var turpināt augt," par 38 gadus veco speciālistu teica "Žalgira" direktors Pauļus Motejūns.

2019./20. gada sezonā "Žalgiris" ar 12 uzvarām un 16 zaudējumiem cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Sezonas apturēšanas brīdī komanda ieņēma devīto vietu, bet dalību play-off nodrošinātu astoņas labākās vienības. Savukārt 2017./18. gada sezonā "Žalgiris" parūpējās par sensāciju un izcīnīja Eirolīgas trešo vietu. Bronzas spēlē ar 79:77 tika pieveikta Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
Zalgiris names Martin Schiller as head coach