Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Eskisehir", kas ielozēta vienā grupā ar Bagatska "Brose", jaunajā sezonā nespēlēs

Andrejs Siliņš

"Eskisehir", kas ielozēta vienā grupā ar Bagatska "Brose", jaunajā sezonā nespēlēs
Īdžejs Roulends
Foto: eskisehirbasket.com

Turcijas basketbola klubs "Eskisehir", kas nesen notikušajā FIBA Čempionu līgas izlozē tika ielozēta C grupā, kur ir arī Ainara Bagatska vadītā Bambergas "Brose", paziņojis, ka jaunajā sezonā nespēlēs.

Šonedēļ notika FIBA Čempionu līgas izlozē, kurā cita starpā noskaidrojās, ka Bagatska trenētā "Brose" spēlēs C grupā. Viena no pretiniecēm tajā bija pagājušās sezonas septītā stiprākā Turcijas čempionāta komanda "Eskisehir". Tomēr klubs paziņojis, ka nākamajā sezonā neplāno startēt ne Turcijas līgā, ne starptautiskajā arēnā.

Lai gan klubs paziņojumā nesniedz konkrētu paskaidrojumu, kāpēc pieņemts lēmums apturēt komandas darbību, tiek runāts, ka tas saistīts ar finansiāla rakstura problēmām. Turcijas čempionātā kopumā valda noskaņojums, ka jaunajā sezonā daudziem klubiem būs ievērojami mazāk naudas līdzekļu.

"Eskisehir" klubs dibināts pirms 12 gadiem, četru sezonu laikā tam izdevās tikt līdz augstākajai līgai, bet no 2015. līdz 2017. gadam tas atkal spēlēja pēc spēka otrajā līgā. Pagājušajā sezonā klubs atgriezās elitē un demonstrēja pieklājīgu sniegumu, izcīnot 16 uzvaras 30 mačos un tiekot pie septītās vietas regulārajā sezonā. Ceturtdaļfināla sērijā "Eskisehir" ar 0-2 piekāpās nākamajai finālistei "Tofas".

Tomēr klubs nopelnīja tiesības otro reizi startēt starptautiskajā arēnā un tika iekļauts Čempionu līgas grupu turnīra dalībnieku sarakstā. Iepriekš klubs startēja 2011./2012. gada FIBA Izaicinājuma kausā. Šobrīd nav skaidrs, kā Čempionu līga risinās radušos problēmu, bet, iespējams, tiks piešķirta vēl viena vieta no kvalifikācijas turnīra.

Pagājušajā sezonā "Eskisehir" komandā spēlēja savulaik VEF lielisku sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Īdžejs Roulends, tāpat komandā bija Ukrainas izlases centrs Vjačeslavs Kravcovs.