Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārējie klubi vēlas "Panathinaikos" Eirolīgā, taču nosoda īpašnieku

Andrejs Siliņš

Pārējie klubi vēlas "Panathinaikos" Eirolīgā, taču nosoda īpašnieku
Dimitriss Jannakopuloss. Foto: EPA / Scanpix

Desmit pārējie ULEB Eirolīgas klubi ar ilgtermiņa licencēm dalībai turnīrā izplatījuši oficiālu aicinājumu Atēnu "Panathinaikos" nepamest Eirolīgu, vienlaikus nosodot kluba īpašnieka Dimitrisa Jannakopulosa darbību.

Šonedēļ "Panathinaikos" īpašnieks Dimitriss Jannakopuloss paziņoja, ka viņam apnicis cīnīties par netaisnībām ar Eirolīgas vadītāju Žordi Bertomeu un viņš nolēmis pārdot Atēnu superklubu, nosakot sākuma cenu 25 miljonu eiro apmērā. Tāpat Jannakopuloss aicināja jauno kluba vadību nopietni apsvērt iespēju pamest Eirolīgu un pievienoties FIBA organizētajai Čempionu līgai. Vēl vairāk - kluba prezidents Manoss Papadopuloss pat nosūtīja oficiālu vēstuli ar nodomu pamest Eirolīgu.

Tagad pārējie desmit Eirolīgas klubi ar ilgtermiņa licencēm pauduši vēlmi saglabāt "Panathinaikos" dalībnieku skaitā, taču nosodījuši Jannakopulosa darbību.

"Mēs visi bez izņēmuma ticam Eirolīgas projektam un turpinām tam ticēt," sacīts vēstulē, ko parakstījuši pārējie desmit ilgtermiņā licencētie klubi - Maskavas CSKA, "Anadolu Efes", Milānas "Olimpia", "Barcelona", Madrides "Real", "Baskonia", Stambulas "Fenerbahce", Telavivas "Maccabi", Kauņas "Žalgiris" un pat principiālākie "Panathinaikos" sāncenši "Olympiacos". "Joprojām kopā esam vienoti un spēcīgi un, pateicoties šai vienotībai, esam sasnieguši panākumus."

"Eirolīgas izaugsme 20 gadu laikā bijusi pozitīva, īpaši pēdējās desmitgades laikā, kas tikai stiprinājis pārliecību, lai turpinātu veidot Eiropas basketbolu nākamajā līmenī. Eirolīgas sekotāju skaits audzis vienreizējos apjomos, kas ļāvis piesaistīt biznesa partnerus, kas Eirolīgu redz kā perfektu instrumentu savas darbības izaugsmei."

"Licencētie klubi izveidojuši augstākos godīguma standartus. Tas attiecas gan uz finansēm, gan reglamentu, gan caurspīdīgumu, disciplīnu, tiesāšanu un citiem jautājumiem. Šādi pārvaldības standarti var tikt salīdzināti vien ar labākajām sporta organizācijām pasaulē," sacīts vēstulē. "Ņemot vērā visas prognozes un analīzi, Eirolīgai joprojām ir liels potenciāls izaugsmei. Klubi ir pilnībā apņēmušies veikt nepieciešamos soļus, lai paceltu Eiropas profesionālo basketbolu nākamajā līmenī, lai vienmēr pieaugošajai līdzjutēju bāzei izveidotu augstākās kvalitātes sacensības kontinentā."

Vēstules noslēgumā klubi vērsās pret "Panathinaikos" īpašnieka Dimitrisa Jannakopulosa darba metodēm: "Visi klubi pauž spēcīgu vēlmi, lai "Panathinaikos" turpinātu dalību Eirolīgā, jo šis klubs bijis neatņemama sastāvdaļa pēdējos 19 gadus. Tomēr Jannakopulosa kunga atkārtota rupjība un apmelojumi netiks pieļauti. Klubi darīs jebko, lai aizsargātu kolektīvo reputāciju un godīgumu pret savu kopējo īpašumu. Pārliecināsimies, lai klubs izpilda katru prasību, uz ko tas parakstījies, kļūstot par daļu no šīs grupas."

Visi 11 klubi, ieskaitot "Panathinaikos", 2015. gadā parakstīja desmit gadu līgumu par dalību Eirolīgā. Ja kāds no klubiem vēlas lauzt līgumu un pamest Eirolīgu, līgumā noteikta soda nauda desmit miljonu eiro apmērā.