Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" ĢM: "Ja Eirolīga atsāksies, amerikāņiem būs sarežģīti atgriezties"

Andrejs Siliņš

"Khimki" ĢM: "Ja Eirolīga atsāksies, amerikāņiem būs sarežģīti atgriezties"
Amerikānis Tomass Robinsons, zviedrs Jūnass Jerebkū un krievs Aleksejs Šveds. Foto: Euroleague

Latviešu basketbolistu Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētā Krievijas kluba Maskavas apgabala "Khimki" ģenerālmenedžeris Pāvels Astahovs norāda, ka Eirolīgas atsākšanas gadījumā varētu rasties sarežģījumi ar amerikāņu spēlētāju atgriešanos komandās.

"Konstanti komunicējam ar Eirolīgu videokonferencēs. Viņi saprot kara kluba statusu. Mūsu klubam visi spēlētāji atrodas pašizolācijā un tie, kuri var, mājās trenējas. Ja sezona turpināsies, visi atgriezīsies. Bet vēlreiz - nav skaidrības, kā tas varētu notikt, jo ārzemniekiem iebraukšana Krievijā ir slēgta uz nenoteiktu laiku," sacīja Astahovs.

"Protams, mums ļoti trūkst basketbols. Ja visi sanitārie un epidemioloģiskie standarti tiks ievēroti tajā vietā, ko izvēlēsies Eirolīga, mēs visi būtu priecīgi pabeigt sezonu. Protams, tas būs ļoti sarežģīti, neviens neko nevar prognozēt," Himku kluba ģenerālmenedžerim ne tuvu nav atbildes uz visiem jautājumiem. "Situācija ir ļoti sarežģīta, jo daudzās valstīs vēl ir karantīna. Cik saprotu, amerikāņu spēlētājiem būs grūtības atstāt ASV."

Himku klubā deviņi ārzemnieki un pieci no tiem ir amerikāņi.

"Khimki" Eirolīgā sezonas pārtraukšanas brīdī ar 13 uzvarām 28 spēlēs ieņēma septīto vietu tabulā. Līdz regulārā turnīra beigām vēl palikušas sešas spēļu kārtas.

Eirolīga sola pieņemt gala lēmumu par sezonas atsākšanu vai tūlītēju izbeigšanu līdz maija mēneša beigām. Šobrīd par galveno favorīti starp pilsētām, kur varētu tikt aizvadīta atlikusī sezona, tiek uzskatīta Serbijas galvaspilsēta Belgrada. Tāpat sarunās pieminētas Atēnas, Ķelne (tur bija paredzēts "Final Four" turnīrs) un Kauņa, bet šodien parādījusies informācija, ka arī Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana esot gatava uzņemt Eirolīgas basketbolu.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/
https://www.dnevnik.si/