Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokausā cīņa par divām vietām Eirolīgā: Meiera, Žagara un Trinkjēri klubi uzzina pretiniekus

Agris Suveizda

Eirokausā cīņa par divām vietām Eirolīgā: Meiera, Žagara un Trinkjēri klubi uzzina pretiniekus
Mārtiņš Meiers. Foto: VTB League

ULEB Eirokausā veikta pirmā grupu turnīra izloze. 24 basketbola klubi ceļu pretī finālam un divām ceļazīmēm uz Eirolīgu uzsāks 2. oktobrī.

Komandu skaits un izspēles sistēma būtiski neatšķirsies no pagājušās sezonas – atkal četras grupas pa sešām komandām, labāko četrinieks tālāk soļos uz otro grupu turnīru jeb "Top 16", bet "Top 16" grupu divas labākās vienības iekļūs ceturtdaļfinālā. Taču būtiskākā atšķirība pret citiem gadiem būs tā, ka šī būs pirmā sezona, kurā automātisku ceļazīmi uz Eirolīgu izcīnīs abas finālistes, nevis tikai kausa ieguvēja.

Tiesa gan, arī abas iepriekšējās sezonas finālistes šosezon jau spēlēs Eirolīgā, un kopumā piecas no iepriekšējās sezonas 24 vienībām šajā rudenī spēkosies Eiropas stiprākajā klubu turnīrā. Čempionie "Valencia" un finālistei Berlīnes "Alba" Eirolīgā pievienosies arī Sanktpēterburgas "Zenit", Lionas ASVEL un Belgradas "Crvena zvezda". Savukārt no Eirolīgas ir pārnākuši divi klubi – Mārtiņa Meiera jaunā komanda Podgoricas "Budučnost" un arī Žaņa Peinera bijusī komanda Stambulas "Darussafaka".

Meiera "Budučnost" Eirokausā spēlēs D apakšgrupā, kur tiksies ar Malagas "Unicaja", Stambulas "Galatasaray", Oldenburgas "EWE Baskets", Trento "Dolomiti Energia" un Gdiņas "Arka". Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" C apakšgrupā pretī saņēma "Darussafaka", Kazaņas UNICS, Ļubļanas "Cedevita-Olimpija", "Brescia" un "Nanterre", bet Latvijas izlases galvenā trenera kandidāta Andrea Trinkjēri vadītais Belgradas "Partizan" B apakšgrupā spēlēs pret Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", Viļņas "Rytas", Bursas "Tofas", "Limoges" un Venēcijas "Umana Reyer".

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu pa vienai komandai ir zaudējusi Adrijas līga, Vācija un Vienotā līga, bet pa klubam ieguvušas Itālija, Grieķija un Izraēla. Finālsērija līdz divām uzvarām paredzēta no 21. līdz 27. aprīlim.

A grupaB grupaC grupaD grupa
Promitheas (Grieķija)Lokomotiv (Vienotā līga)Darussafaka (Turcija)Unicaja (Spānija)
Maccabi RL (Izraēla)Rytas (Lietuva)UNICS (Vienotā līga)Galatasaray (Turcija)
ratiopharm (Vācija)Tofas (Turcija)Cedevita Olimpija (Adrijas līga)Budučnost (Adrijas līga)
Andorra (Spānija)Limoges (Francija)Joventut (Spānija)EWE Baskets (Vācija)
Monaco (Francija)Partizan (Adrijas līga)Brescia (Itālija)Trento (Itālija)
Virtus (Itālija)Venezia (Itālija)Nanterre (Francija)Arka (Polija)

Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/e...

  -2 [+] [-]

, 2019-07-12 22:15, pirms 5 gadiem
Priekš kam Trinkjēri tiek vilkts klāt? Viņš ir kandidāts uz izlases trenera amatu un nekas vairāk!

  +2 [+] [-]

, 2019-07-12 22:28, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Priekš kam Trinkjēri tiek vilkts klāt? Viņš ir kandidāts uz izlases trenera amatu un nekas vairāk!
a tev baigi traucē?

  -2 [+] [-]

, 2019-07-12 23:04, pirms 5 gadiem
sandiic rakstīja: a tev baigi traucē?
Jā protams.