Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Polijā ceturto reizi triumfē "Stelmet Zielona Gora"

Andrejs Siliņš

Polijā ceturto reizi triumfē "Stelmet Zielona Gora"
Foto: Stelmet Zielona Gora

Polijas basketbola līgā (PKL) par čempioni ceturto reizi vēsturē kļuvusi "Stelmet Zielona Gora" vienība, kas finālsērijā ar rezultātu 4-1 pārliecinoši pieveica Toruņas "Pierniki".

"Stelmet" regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā, piekāpjoties vien Vloclavekas "Anwil". Ceturtdaļfinālā pretī stājās "Polpharma" (3-1), pusfinālā izdevās uzveikt "Stal" (3-2), bet finālā pretī nāca "Pierniki", kas ceturtdaļfinālā uzveica pagājušā gada vicečempioni "Rosa Radom" (3-0), bet pusfinālā apspēlēja Robert Štelmahera trenēto "Energa Czarni" (3-0).

Finālā bija nepieciešamas piecas spēles - pirmajās divās savā laukumā Zelonas Guras komanda uzvarēja pārliecinoši (88:69, 87:66), trešajā mačā izbraukumā zaudēja (74:84), bet ceturtajā spēlē viesos atkal uzvarēja (81:78). Sērijai atgriežoties mājās, "Stelmet" piektajā mačā izcīnīja uzvaru ar 88:82, tādējādi triumfējot arī visā sērijā ar rezultātu 4-1 un trešo sezonu pēc kārtas, bet ceturto kopumā kļūstot par Polijas čempioni.

Sezonas pēdējā mačā pieredzējušajam Tomasam Kelatī 19 punkti, Armani Mūram 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Lukāšam Košarekam 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles. Par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP gan tik atzīts amerikāņu aizsargs Džeimss Florenss, kurš guva 29 punktus ļoti svarīgā uzvarā ceturtajā mačā izbraukumā.

"Stelmet Zielona Gora" šosezon izcīnīja arī Polijas kausu, bet FIBA Čempionu līgā izcīnīja tikai četras uzvaras un palika priekšpēdējā vietā E grupā, savukārt, nonākot FIBA Eiropas kausā, jau astotdaļfinālā piekāpās Zagrebas "Cibona". Nule kā izcīnītais čempiones tituls ļaus komandai nākamsezon atgriezties ULEB Eiropas kausā.

Pirmssezonā Zelonas Guras komandas rindās trenējās arī latviešu basketbolists Akselis Vairogs, taču, sezonai sākoties, komandā nepalika. Nu jau karjeru noslēgušais spēlētājs par situāciju "Stelmet" vienībā stāstīja arī savā intervijā Sportacentrs.com, ko iespējms noskatīties ŠEIT.

"Pierniki", kas augstākajā līgā spēlē tikai kopš 2014. gada, finālā spēlēja pirmo reizi vēsturē. Klubam nākamsezon būs iespēja debitēt arī starptautiskajā arēnā, tiesa, vēl nav zināms, kurā no turnīriem.

Cīņā par bronzu Štelmahera vadītā "Energa Czarni" ar 0-2 sērijā piekāpās "Stal".

Polijas čempionāta medaļnieces pēdējos 5 gadus

GadsČempioneFinālisteBronza4. vieta
2017Stelmet Zielona GoraPiernikiStalEnerga Czarni
2016Stelmet Zielona GoraRosa RadomEnerga CzarniAnwil
2015Stelmet Zielona GoraPGE TurowEnerga CzarniRosa Radom
2014PGE TurowStelmet Zielona GoraTreflRosa Radom
2013Stelmet Zielona GoraPGE TurowAZSAnwil

  -1 [+] [-]

, 2017-06-11 19:19, pirms 7 gadiem
Robert uz Valmieru!