Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" sāk Krievijas finālu ar uzvaru CSKA laukumā

"Khimki" sāk Krievijas finālu ar uzvaru CSKA laukumā
Rims Kurtinaitis dod norādījumus uzbrucējam Tomasam Kelati
Foto: championat.ru

Šodien sākās Krievijas basketbola līgas (PBL) fināls, kurā tiekas Maskavas CSKA un Maskavas apgabala "Khimki", kura galvenais treneris ir Rims Kurtinaitis. Pirmajā finālspēlē Maskavā uzvaru ar 77:72 guva "Khimki".

Spēles pirmā daļa aizritēja līdzīgi - pēc 20 nospēlētām minūtēm divu punktu pārsvars bija "Khimki" (43:41). Pēc puslaika "Khimki" vēl nedaudz atrāvās un pirms pēdējās ceturtdaļas atradās priekšā ar septiņiem punktiem (61:54). Pēc pusotras minūtes ceturtajā ceturtdaļā viesi no Maskavas apgabala bija ieguvuši 11 punktu vadību (67:56). Kad līdz spēles beigām bija palikusi viena minūte un 31 sekunde, CSKA bija pievilkuši līdz diviem punktiem (69:71), bet tuvāk tā arī nespēja tikt. Rims Kurtinaitis ar saviem "Khimki" basketbolistiem apspēlēja cita lietuviešu trenera Jona Kazlauska trenēto CSKA - 77:72.

"Laba aizsardzībā - tā bija uzvaras atslēga. Šodien bijām agresīvāki un par spīti tam, ka pusfinālā aizvadījām piecus mačus, spēles izskaņā izskatījāmies svaigāki. Domāju, ka uzvarējām pelnīti," pēc spēles izteicās Rims Kurtinaitis. "Khimki" labā 16 punkti horvātu uzbrucējam Krešimiram Lončaram, bet CSKA rindās 19 punkti Aleksejam Voroncevičam. Ar šo uzvaru "Khimki" klubs pārņēmis sava laukuma priekšrocības Krievijas finālā. Rītdien turpat Maskavā notiks otrā spēle, bet pēc tam finālsērija pārcelsies uz "Khimki" laukumu. Fināls ritēs līdz vienas komandas trīs uzvarām.

Savukārt sērijā par trešo jau aizvadītas divas spēles. Pirmajā, kas notika piektdien, Kazaņas "Unics" ar 81:74 pārspēja Rostovas "Lokomotiv", kuras galvenais treneris ir Ķēstutis Kemzura. Šajā spēlē "Unics" sastāvā pieci spēlētāji guva vismaz desmit punktus, uz ko "Lokomotiv" nespēja tik rezultatīvi atbildēt. Šodien turpat Kazaņā otro uzvaru guva "Unics", spēles izskaņā apspēlējot "Lokomotiv" - 81:80. Neapturams Kazaņā bija poļu uzbrucēja Maceja Lampes un amerikāņu aizsarga Terela Laideja duets - attiecīgi 33 punkti un desmit atlēkušās bumbas, kam tika pievienoti 29 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Nākamā spēle otrdien "Lokomotiv" laukumā, kurā Kemzura savus spēlētājus centīsies noskaņot uz pirmo uzvaru.

Izmantotie resursi:
Российская Федерация Баскетбола

  +1 [+] [-]

, 2011-06-11 22:31, pirms 13 gadiem
Woow, to gan es nebiju gaidījis, ka CSKA sasitīs viņu laukumā, bet vēlreiz pierādās, kādas klases speciālsis ir Kurtinaitis

  -2 [+] [-]

, 2011-06-11 22:43, pirms 13 gadiem
dievs vien zin ja butu palicis VEF kada butu LBL finalserija ja butu dziti tada aizsardzibaa..drosi vien nebutu mums 7tinjas speles.

  -3 [+] [-]

, 2011-06-11 22:46, pirms 13 gadiem
ko ta Krievijā fināls tikai līdz trim uzvarām,parasti tak visur,nu varbūt iznemot pirmo play-off kārtu,spēlē līdz četrām?

  +7 [+] [-]

, 2011-06-11 22:49, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ko ta Krievijā fināls tikai līdz trim uzvarām,parasti tak visur,nu varbūt iznemot pirmo play-off kārtu,spēlē līdz četrām?
Spānijas ACB fināls arī ir līdz 3 uzvarām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-11 23:26, pirms 13 gadiem
entuziasts rakstīja: Spānijas ACB fināls arī ir līdz 3 uzvarām.
papildinasu - griekija ari spele lidz 3

  +2 [+] [-]

, 2011-06-12 03:00, pirms 13 gadiem
marcipans98 rakstīja: Woow, to gan es nebiju gaidījis, ka CSKA sasitīs viņu laukumā, bet vēlreiz pierādās, kādas klases speciālsis ir Kurtinaitis
Labam trenerim vajag augstas klases speeleetaajus ar augstu motivaacijas pakaapi (t.i. atalgojums), lai pieraadiitu savu liimeni.
VEFaa Rimam daudz laika vajadzeeja veltiit lai tikai motiveetu speeleetaajus kapaat aizsardziibaa. Khimkos ir cits liimenis - tur vinjsh savu pieredzi var likt 100%gaa apmeeraa.