Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gordons sola cīnīties par ceturtdaļfinālu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Gordons sola cīnīties par ceturtdaļfinālu
Džamonts Gordons
Foto: Digitale/Scanpix

Pirms šodien paredzētās ULEB Eirolīgas ''Top 16'' sestās kārtas spēles starp Vitorijas ''Caja Laboral'' un Zagrebas ''Cibona'' vienībām Horvātijas kluba līderis Džamonts Gordons izteicies, ka, viņaprāt, viesiem ir labas izredzes pacīnīties par uzvaru un ceļazīmi uz turnīra nākamo fāzi - ceturtdaļfinālu.

Zagrebas ''Cibona'' saspēles vadītājs Džamonts Gordons (22) ir ULEB Eirolīgas ''Top 16'' turnīra rezultatīvākais basketbolists (vidēji ik mačā gūti 21,4 punkti), un, lielā mērā pateicoties viņa sniegumam, Horvātijas čempioni joprojām saglabā izredzes uz kvalificēšanos ceturtdaļfinālam.

Amerikāņu saspēles vadītājs atzīst, ka šīs sezonas pagrieziena punkts viņa spēlē bijis mačs pret Sjēnas ''Montepaschi'', ko Zagrebas klubs zaudēja ar 45 punktu starpību (40:85). ''Pēc tās spēles izvērtēju sevi tieši kā saspēles vadītāju un komandas līderi, domāju, ka tajā mačā varēja paveikt vairāk, lai palīdzētu savai komandai. Ja godīgi, pēc tās spēles jutos nedaudz apkaunojoši, jo tā bija lielākā neveiksme manā karjerā (pat skolas laikos nekas tāds netika pieredzēts), tāpēc tas man kalpoja par izaicinājumu tādā ziņā, lai nepieļautu kaut ko tādu atkārtojamies. Mēs turpinājām katru dienu cītīgi strādāt, un nu tas ir atmaksājies.''

''Runājot par savu sniegumu, man bija nepieciešams laiks, lai pierastu pie Eirolīgas līmeņa, taču to man palīdzēja paveikt neatlaidīgs darbs treniņos. Spēlēt pret meistarīgiem basketbolistiem un spēcīgām komandām – tā man ir pati labākā motivācija. Es to uztveru kā izaicinājumu, un tas man ļoti palīdz,'' teic ''Cibona'' līderis.

Neskatoties uz to, ka Zagrebas kluba bilance nav pārāk daudzsološa (viena uzvara piecos mačos), ''Cibona'' joprojām saglabā izredzes uz kvalificēšanos ceturtdaļfinālam. Horvātijas klubam šodien jāizcīna uzvara izbraukumā pār spēcīgo Vitorijas ''Caja Laboral'' un jācer, ka līdz šim neuzvarētā Pireju ''Olympiacos'' nepiedzīvos zaudējumu pret Maskavas apgabala ''Khimki''.

''Es domāju, ka mēs varam uzvarēt šajā spēlē. Pēdējo reizi, kad ar ''Caja Laboral'' sacentāmies savā laukumā, mēs zaudējām vien par trim punktiem, turklāt aizvadītajās nedēļās esam sākuši spēlēt labāk. Šī ir laba iespēja, ko mēs paši esam nopelnījuši. Katru dienu esam smagi strādājuši un piedzīvojuši zaudējumus cīņu galotnēs, tāpēc mazākais, ko esam pelnījuši, ir iespēja cīnīties par ceturtdaļfinālu!'' tā Gordons.

Izmantotie resursi:
euroleague.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-11 17:08, pirms 14 gadiem
ja Gordons 22 gadu vecumā met Eirolīgā 21,4 punktus, tad NBA viņu negaida?

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 17:35, pirms 14 gadiem
ElvisNBA rakstīja: ULEB Eirolīga 09/10, H grupa

Galīgi neliekas,ka olimpyacos būtu neuzvarēta!
nu apskaties eirolīgas mājas lapā, tur 5-0 bilance
un Gordanam toč jau jāpako somas un pamazām jātaisas uz NBA

     [+] [-]

, 2010-03-11 19:01, pirms 14 gadiem
Taa pat kaa AIVIm