Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA uzvar ar +20 un nonāk soļa attālumā no kārtējā VTB titula

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

CSKA uzvar ar +20 un nonāk soļa attālumā no kārtējā VTB titula
Milošs Teodosičs
Foto: Reuters/Scanpix

Soļa attālumā no ceturtā VTB Vienotās basketbola līgas titula pēc kārtas nonākusi Maskavas CSKA, kas finālsērijas otrajā mačā šodien savā laukumā ar 99:79 pieveica Maskavas apgabala "Khimki".

Stabilus pamatus uzvarai Maskavas CSKA ielika jau pirmajā ceturtdaļā, iegūstot deviņu punktu pārsvaru. Pateicoties Korija Higinsa, Nando de Kolo un Miloša Teodosiča precīzajiem metieniem, laukuma saimnieki veica 7:0 izrāvienu un ceturtdaļas vidū pārņēma vadību.

Teodosičam vēlreiz realizējot tālmetienu, 11. minūtē CSKA pārsvars pirmo reizi pārsniedza desmit punktus, un puslaika turpinājumā tas pieauga – lielajā pārtraukumā laukuma saimnieki devās ar plus 16. Pēc pauzes tika uzvarēta arī trešā ceturtdaļa, bet beigās tika noņemta kāja no gāzes pedāļa.

Tas gan netraucēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 99:79. Tādējādi Maskavas CSKA basketbolisti sērijā panākuši 2-0 un nonākuši viena soļa attālumā no triumfa VTB līgā. CSKA uzvarēja gan 2014., gan 2015., gan 2016. gadā, turklāt pērn izdevās ņemt virsroku arī ULEB Eirolīgā.

Pēdējoreiz Maskavas CSKA nebija Krievijas spēcīgākais klubs 2002. gadā, kad ierindojās piektajā vietā.

Trāpot piecus no astoņiem tālmetieniem, uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Teodosičs – serbu saspēles vadītājs savāca 23 punktus. De Kolo piebalsoja ar 20 punktiem, kamēr Semjons Antonovs iemeta 18. "Khimhi" no neveiksmes neglāba arī Alekseja Šveda 21 punkts.