Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Polijā pēc gada pārtraukuma par čempioni kļūst "Zielona Gora"

Andrejs Siliņš

Polijā pēc gada pārtraukuma par čempioni kļūst "Zielona Gora"
Foto: basketzg.pl

Polijas basketbola līgā čempiontitulu pēc viena gada pārtraukuma izcīnījusi "Stelmet Zielona Gora", kas finālsērijā ar rezultātu 4-2 apspēlēja līdzšinējo čempioni "PGE Turow", nodrošinot ceļazīmi uz ULEB Eirolīgu.

Regulāro sezonu ar 23 uzvarām 30 mačos uzvarēja "PGE Turiow", bet "Zielona Gora" ar tādu pašu bilanci palika otrā. Ceturtdaļfinālā Turova apspēlēja "Trefl Sopot" (3-0), "Zielona Gora" pieveica "Asseco Gdynia" (3-1). Pusfinālā "PGE Turow" ar 3-1 apspēlēja "Energa Czarni Słupsk", savukārt "Zielona Gora" ar 3-0 pieveica "Rosa Radom".

Finālsērija sākās ar divām "Turow" uzvarām (85:77, 75:73), taču turpinājumā "Stelmet" izcīnīja četrus panākumus pēc kārtas (80:77, 67:53, 77:69, 75:69).

Vakar sērijas pēdējā spēlē "Zielona Gora" labā 21 punktu guva amerikāņu uzbrucējs Kvintons Hoslijs, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, savukārt 27 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un deviņas bumbas poļu aizsargam Lukašam Košarekam.

Cīņā par trešo vietu "Energa Czarni" ar 2-1 pieveica "Rosa Radom".

Par regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts "Turow" poļu spēka uzbrucējs Damians Kuligs.

"Stelmet Zielona Gora" čempiones godā atgriezusies pēc viena gada pārtraukuma. Aizvadītajā sezonā komanda spēlēja ULEB Eiropas kausā, cīnoties vienā grupā ar "Ventspili", savukārt jaunajā sezonā klubs atgriezīsies ULEB Eirolīgas turnīrā. Šosezon komanda izcīnīja arī Polijas kausu.

Polijas finālsērijas sestā spēle