Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA Eiropas kausa pusfināla pirmajos dueļos pārāki izrādās viesi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

FIBA Eiropas kausa pusfināla pirmajos dueļos pārāki izrādās viesi
Itālijas kluba Sasāri "Dinamo" basketbolisti. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pusfināla pirmajos mačos uzvaras izcīnījušas Sasāri "Dinamo" un Vircburgas "s.Oliver", kas ar rezultātiem 94:89 un 89:66 izbraukumā apspēlēja attiecīgi Holonas "Hapoel Unet" un Varēzes "Openjobmetis" vienības.

Itālijai piederošās salas Sardīnijas klubs "Dinamo" Izraēlā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu ar vietējo "Hapoel Unet", spēles gaitā atspēlējot septiņu punktu deficītu (11:18, 65:72). Izšķirošās bija pašas mača beigas, kad "Dinamo" veica astoņu punktu izrāvienu, no sev nelabvēlīgā 84:85 panākot 92:85 savā labā. Bagāžā uz mājām sardīnieši paņēma līdzi piecu punktu handikapu (94:89).

Uzvarētājiem ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Rašouns Tomass, kamēr "Hapoel Unet" komandā 26 punktus un piecas pārtvertas bumbas iekrāja Korijs Voldens.

Savukārt otrā pusfināla duelī Vircburgas "s.Oliver" jau pirmā puslaika gaitā spēja iekrāt 15 punktu pārsvaru, vēlāk noslēdzošajā ceturksnī to palielinot līdz pat +29 (89:60). Pēdējos sešus punktus gan guva mājiniece Varēzes "Openjobmetis", tādējādi piedzīvojot nedaudz cienīgāku, tomēr tāpat ļoti smagu sakāvi ar 66:89.

"s.Oliver" vienībā četri basketbolisti guva vismaz 14 punktus, rezultatīvākajam no tiem esot Džordanam Halzam, kurš bez 19 punktiem iekrāja arī pa piecām rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām. Itālijas komandā 15 punkti un deviņas bumbas zem groziem Tailera Keina kontā.

Pāru uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Abas atbildes spēles tiks aizvadītas 17. aprīlī.

FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēleSumma
Hapoel Unet Holon (Izraēla)-Dinamo Sassari (Itālija)89:9417.04.
Openjobmetis Varese (Itālija)-s.Oliver Würzburg (Vācija)66:8917.04.