Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Atradām un izmantojām caurumus "Khimki" aizsardzībā"

Gailītis: "Atradām un izmantojām caurumus "Khimki" aizsardzībā"
Mārtiņš Meiers un treneris Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

VTB Vienotās līgas sezonu ar uzvaru saspringtā cīņā viesos pār "Khimki" vienību (76:73) vakardien iesāka Rīgas "VEF". Pēc spēles savos iespaidos dalījās abu komandu galvenie treneri Jānis Gailītis un Duško Ivanovičs.

Rīdzinieki jau pirmajā jaunās VTB Vienotās līgas sezonas kārtā parūpējās par pagaidām lielāko sensāciju, izbraukumā saspringtā cīņā pārspējot pagājušās sezonas pusfinālisti “Khimki” (76:73). Šī bija vienlaikus arī vefiņa pirmā uzvara pār naudīgo piemaskavas vienību 16 savstarpējos dueļos.

Jānis Gailītis, “VEF Rīga” galvenais treneris:
“Šī bija smaga spēle kā vienai, tā otrai komandai. Starpsezonā abas vienības piedzīvoja būtiskas sastāva izmaiņas. “Khimki” vēl nepieciešams laiks, lai iegūtu optimālo formu. Spējām izveidot vairākas izdevības sekmīgiem uzbrukumiem un atradām caurumus sāncenšu aizsardzībā, kas ļāva mums turēties līdzi un beigās arī izcīnīt panākumu.”

Mača galotnē ar svarīgiem groziem izcēlās rīdzinieku jaunieguvums un Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms, bet pie rezultāta 73:76 bijušajam “Barons” un VEF aizsargam Ērlam “Īdžejam” Roulendam ar tālmetienu bija iespēja izraut pagarinājumu, taču amerikāņu spēlētāja mēģinājums bija neprecīzs.

Duško Ivanovičs, “Khimki” galvenais treneris:
“Nospēlējām ļoti vāji. Mača ievadā izskatījāmies sabijušies un vienkāršās situācijās nespējām pieņemt pareizos lēmumus. Manuprāt, liela loma neveiksmē bija tam, ka šī mums bija pirmā oficiālā spēle šosezon, tāpēc komandai nebija nepieciešamās enerģijas. Šis gan ir tikai sezonas sākums, tomēr mums, protams, jāuzlabo sniegums.”

VEF sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Mārtiņš Meiers, 17 pievienoja Blūms, bet ļoti vispusīgu sniegumu demonstrēja Armands Šķēle - 14 punkti, septiņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles. Latvijas vicečempioniem nākamā spēle gaidāma 22. oktobrī, viesos tiekoties ar Kazahstānas “Astana”.

Izmantotie resursi:
VEF Stuns Khimki On The Road | VTB United League

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 13:32, pirms 8 gadiem
Malači!! Ar šādam lielām uzvarām var ieinteresēt cilvēkus doties un vērot spēles klātienē!

     [+] [-]

, 2016-10-09 15:02, pirms 8 gadiem
Šovakar 20:00 B4S spēles atkārtojums.