Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmanim pieci punkti, sešas bumbas un trešā vieta jauniešu Eirolīgā Kauņā

Andrejs Siliņš

Helmanim pieci punkti, sešas bumbas un trešā vieta jauniešu Eirolīgā Kauņā
Krišs Helmanis. Foto: euroleague.net

17 gadus vecais latviešu basketbolists Krišs Helmanis svētdien guva piecus punktus un palīdzēja Badalonas "Joventut" vienībai izcīnīt trešo vietu jauniešu Eirolīgas jeb "adidas Next Generation" turnīra kvalifikācijas posmā Lietuvas pilsētā Kauņā.

Kauņā "Joventut" spēlēja B grupā, kur piekāpās Londonas "Barking Abbey" (67:70) un Viļņas "Rytas" (75:84), bet sagrāva Stambulas "Fenerbahce" (93:61). Ar vienu uzvaru pietika, lai paliktu otrajā vietā grupā, līdz ar to Badalonas komandai bija jāspēlē par trešo pozīciju pret A grupā otrajā vietā palikušo franču "Nanterre 92". "Joventut " ātri nosvēra svaru kausus savā pusē, sagraujot francūžus ar 107:52.

Svētdienas maču Krišs Helmanis iesāka uz rezervistu soliņa, bet laukumā pavadīja 20 ar pusi minūtes, guva piecus punktus (2p. 2/5, 3p. 0/2, s.m. 1/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, izprovocēja vienu piezīmi un pats saņēma četras. Helmaņa efektivitātes reitings bija +7.

210 centimetrus garais "Daugavas Sporta nama" audzēknis Helmanis, kurš uz Badalonas kluba sistēmu pārcēlās pirms nepilniem diviem gadiem, turnīrā vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,3 bumbas, bloķēja 1,0 metienu un sakrāja efektivitāti +13,3.

Jauniešu Eirolīgas finālturnīrs norisināsies maija beigās Ķelnē, vienlaikus ar Eirolīgas "Final Four" turnīru. Tajā piedalīsies četru kvalifikācijas turnīru uzvarētājas, kā arī vēl četras komandas, kas saņems organizatoru piešķirtās "wild card" dalībai finālturnīrā.

Jauniešu Eirolīgā iepriekš ārzemju komandu sastāvos spēlējuši Ojārs Siliņš ("Stella Azzurra"), Kaspars Vecvagars ("Žalgiris"), Kristaps Porziņģis ("Seville"), Rodions Kurucs ("Barcelona"), Artūrs Žagars ("Joventut"), kā arī šosezon "Valencia" rindās spēlēja Freds Pauls Bagatskis. No 2014. līdz 2018. gadam turnīrā piedalījās arī "VEF Rīga" veidotās junioru komandas.