Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Nepatika, ka bija daudz muļķīgu kļūdu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Nepatika, ka bija daudz muļķīgu kļūdu"
Ramūns Butauts spēlē pret "Triumph"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Atļāvām pretiniekiem savākt 15 atlēkušās bumbas zem mūsu groza un ielaidām daudz muļķīgu punktu pēc muļķīgām kļūdām. Tās bija divas lietas, kas man šodien nepatika, taču kopumā turējām spēles grožus savās rokās," ar uzvaru atklājot VTB līgas ceturto sezonu, paškritisks bija "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Aleksejs Vasiļjevs, “Triumph” treneris

Atvainojos, ka uz preses konferenci neieradās galvenais treneris, jo viņš zaudējumu uzņēma diezgan jūtīgi. Pagājušajā gadā bijām pārāk pieraduši uzvarēt un tas atstāja iespaidu. VEF mums uzspieda ļoti asu spēli aizsardzībā, kurai nebijām gatavi. Otrkārt, rīdzinieku tālmetienu procents bija fantastisks. Mums ir garo spēlētāju trūkums, tāpēc nebijām gatavi vienlaikus segt gan garos spēlētājus, gan Rīgas snaiperus. Tas, ka brīžiem zaudējām astoņus punktus pēc kārtas, ir pilnīga nejēdzība.

Pirms sezonas domājām, ka komanda pirmajās spēlēs parādīs lielāku potenciālu. Mūsu iepriekšējās sezonas uzbrukuma līdera Džefersona aiziešana atstāja dažādas sekas. Viņam ir milzīgs talants uzbrukumā, taču daudz sliktāks sniegums aizsardzībā un negatīva ietekme uz komandas mikroklimatu. Viņš tika atzīts par Krievijas čempionāta MVP, taču līdz šim nav atradis jaunu darbu – tas vien par kaut ko liecina. Gribējām paturēt Dmitriju Kulaginu, taču minētais jaunais cilvēks vēlējās vairāk naudas, nekā varējām samaksāt.

VTB līgas spēļu ieskaitīšana Krievijas čempionāta kopvērtējumā mums ir optimālais variants. Savādāk spēļu būtu par daudz. Spēlējam VTB līgā, Krievijas čempionātā un Eiropas Izaicinājuma kausā. No dalības Krievijas kausā atteicāmies, jo nebija brīva laika mūsu kalendārā.

Artjoms Kuzjakins, “Triumph” spēlētājs

Šodien mēs vienkārši neizskatījāmies pēc sevis un nebijām gatavi tik asai spēlei. Mums nav viena prioritāra turnīra, gatavojamies katrai nākamajai spēlei.

Ramūns Butauts, “VEF Rīga” galvenais treneris

Apsveicu visus VEF atbalstītājus ar sekmīgi sezonas sākumu. Parādījām pieklājīgu sniegumu un visu laiku turējām spēles grožus savās rokās. Komanda nedaudz uztraucās, jo ilgi nebijām spēlējuši un radās neziņa, kā izskatīsimies pret spēcīgu pretinieku. Nevaru teikt, ka viss patika. Ielaidām daudz muļķīgu punktu pēc muļķīgām kļūdām. Zaudējām arī cīņu zem groziem, tai skaitā atļaujot “Triumph” basketbolistiem savākt 15 atlēkušās bumbas uzbrukumā. Ņemot vērā, ka cīņa par bumbām ir viena no svarīgākajām modernā basketbola sastāvdaļām, nedrīkstam dot viņiem tik daudz otro iespēju. Tagad gatavosimies spēlei pret Klaipēdas “Neptunas”.

Ērls Roulends, “VEF Rīga” saspēles vadītājs

Šī bija svarīga spēle. Gribējām labi sākt sezonu un tās ievadā parādījām labu sniegumu. Jāpiebilst, ka mūs uztrauca pašu spēle, nevis tas, ko paveiks pretinieks. Labi turējām un kustinājām bumbu, labi sapratāmies un saspēlējāmies. Bija kļūdas, taču svarīgākais, ka uzvarējām, turklāt izdarījām to pārliecinoši.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-08 22:43, pirms 12 gadiem
Šeit Triumph treneris pasaka, ka Džefersons bija līderis, bet atceros kā pagāšgad pārgudrie BKV fani man mēģināja ieskaidrot, ka šamais nav līderis. ROFL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja