Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmaņa trenētā "Rytas" līdz sezonas beigām paliek bez kapteiņa Kreimera

Andrejs Siliņš

Helmaņa trenētā "Rytas" līdz sezonas beigām paliek bez kapteiņa Kreimera
Kriss Kreimers. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas", kur par trenera asistentu strādā latviešu speciālists Uvis Helmanis, apstiprinājis, ka komandai atlikušajā sezonā būs jāiztiek bez amerikāņu saspēles vadītāja Krisa Kreimera, kurš saplēsis ceļgala krusteniskās saites.

ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien Kreimers pirmā puslaika beigās savainoja ceļgalu un mačā vairs nevarēja atgriezties. "Rytas" piedzīvoja zaudējumu ar 64:75, bet ceturtdien klubs pavēstīja, ka savainojums liegs Kreimeram atgriezties laukumā šajā sezonā - spēlētājam pārbaudēs konstatēts ceļgala krustenisko saišu plīsums.

Līdz ar to jāveic operācija un jāizlaiž vairāki mēneši. Visticamāk, Kreimers varētu atgriezties laukumā nākamās sezonas pirmajā pusē. Līgums ar Kreimeru paredz iespēju klubam izvēlēties - turpināt sadarbību arī uz nākamo sezonu vai nē. Pagaidām nav zināms, vai "Rytas" izmantos iespēju turpināt pašreizējo līgumu, tomēr kluba sporta direktors Lins Kleiza apliecinājis, ka tiek meklēts aizvietotājs uz atlikušajiem mēnešiem šajā sezonā.

"Piezvanīju sievai, sarunas laikā lija asaras," emocionāli gūto savainojumu komentēja pats basketbolists. "Tomēr beigu beigās esmu svētīts ar iespēju spēlēt šo spēli. To darot, varu apceļot pasauli, piedzīvot to visu kopā ar savu ģimeni. Dievs joprojām ir labs. Kā ģimene mēs tiksim ar šo galā."

30 gadus vecais Kreimers šosezon Eiropas kausā vidēji nepilnās 24 minūtēs guva 6,3 punktus, atdeva 4,6 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,9 bumbas. Lietuvas čempionātā Kreimeram 23 minūtēs 8,6 punkti, 4,4 piespēles un 2,7 bumbas pie groziem.

"Rytas" šovakar aizvadīs otro spēli Eiropas kausa ceturtdaļfinālā pret "Valencia", savā laukumā cenšoties revanšēties par zaudējumu viesos un pagarināt sezonu starptautiskajā arēnā. Sērija rit līdz vienas komandas divām uzvarām. Lietuvas līgā Viļņas komanda ieņem trešo pozīciju, priekšā palaižot "Žalgiri" un "Neptūnas".

191 centimetru garais Kreimers iepriekšējās piecas sezonas spēlēja Oldenburgas "EWE Baskets" vienībā Vācijā, pirms tam sezona "S.Oliver" rindās Vircburgā, bet karjeras sākumā aizsargam pieredze arī NBA Attīstības līgā un Puertoriko.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/