Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valteram izbraukums Itālijā, Blūms noslēgs sēriju pret "Real"

Valteram izbraukums Itālijā, Blūms noslēgs sēriju pret "Real"
Jānis Blūms šovakar, iespējams, atgriezīsies laukumā
Foto: acb.com

Šovakar ULEB Eirolīgā spēles abiem Latviju pārstāvošajiem spēlētājiem tajā. Kristaps Valters ar Malagas "Unicaja" viesojas Itālijā, kur tiksies ar vietējo Sjēnas "Montepaschi", bet Jānim Blūmam ar Bilbao basketbola klubu trešā spēle pēc kārtas, tiekoties ar Madrides "Real", kas noslēgs šo minisēriju. Valtera spēles sākums plkst. 21:00 pēc Latvijas, bet Blūmam - pusstundu vēlāk (21:30).

Situācija Eirolīgas F grupā pašreiz nav pateicīgākā Latvijas spēlētāju pārstāvētajiem klubiem. Pēc pirmajā aplī nospēlētājiem trīs mačiem līderos ir "Montepaschi" (3-0), kam seko Madrides "Real", kam ir par uzvaru mazāk (2-1). Tikai sekojošajās vietās ir Jāņa Blūma pārstāvētais "Bilbao Basket" (1-2), bet bez uzvarām pagaidām cīnījies Kristaps Valters ar "Unicaja" (0-3). Runājot par Malagas komandu, tad pēdējā laikā komandas neveiksmju sērija ir ievilkusies, jo piedzīvoti vairāki zaudējumi pēc kārtas. Pēdējā laikā uzvaras nav bijušas ne tikai Eirolīgā, bet arī vietējā čempionātā, kur gan labais sezonas sākums ļauj saglabāt vietas turnīra tabulas augšgalā (5. vieta).

Pēdējā spēlē mājās tika zaudēts vienai no ACB līgas pastarītēm "Blusens Monbus" vienībai (54:69). "Unicaja" galvenais treneris Čuss Mateo pirms šīvakara Itālijā akcentējis nepieciešamību atgriezties uz panākuma ceļa, pie reizes neizslēdzot iespēju pacīnīties par brīnumainu izkļūšanu no grupas Eirolīgā. "Kamēr matemātiski tas vēl ir iespējams, mums jāmēģina cīnīties," tā Mateo.

Nedaudz labākā situācijā pašreiz ir Bilbao, kam ir viena uzvara kabatā, kā arī reālākas izredzes iekļūt nākamajā kārtā. Interesanti, ka iepriekšējās divas spēles Bilbao bijušas pret Madrides "Real", ar ko šovakar būs vēl viena tikšanās reize - jau trešā pēc kārtas. Ļoti netipiska situācija, kas izveidojusi gandrīz vai nelielu "play-off" sēriju jau februārī. Šajās divās spēlēs ar "Real", kas notika Madridē, uzvaras pagaidām dalītas uz pusēm. Eirolīgās cīņā pārāks bija "Real", bet pagājušās nedēļas nogales ACB līgas mačā uzvaru svinēja Bilbao (93:90).

Runājot par Jāņa Blūma gatavību, tad latviešu aizsargs ir paudis gatavību doties laukumā. Nedaudz traucējoša ir spēļu prakses trūkums, bet savainotā roka esot atlabusi, tāpēc Blūms ir gatavs iziet laukumā. Lēmums par Blūma sūtīšanu laukumā piederēs Bilbao komandas galvenajam trenerim Fotim Katsikarim.

Spēles sākums Sjēnā starp viesiem "Unicaja" un vietējo "Montepaschi" gaidāms plkst. 21:00 pēc Latvijas laika. Savukārt spēle Bilbao, kur vietējais basketbola klubs uzņems Madrides "Real", sāksies plkst. 21:30.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...
elcorreo.com |Bizkaia| diario con las śltimas...
ACB.COM