Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempione naudas balvā iegūs vienu miljonu eiro

Krišs Upenieks

Eirolīgas čempione naudas balvā iegūs vienu miljonu eiro
Eirolīgas trofeja
Foto: ITAR-TASS

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā tiks palielinātas naudas balvas katrai no regulārā turnīra 24 dalībniecēm. Turnīra uzvarētāja balvā iegūs vienu miljonu eiro. Katra komanda iegūs arī savu spēļu TV tiesības.

Regulārās sezonas laikā katra no 24 komandām par spēli iegūs 15 tūkstošus eiro, neatkarīgi no tā tiks izcīnīta uzvara vai piedzīvots zaudējums. Tas nozīmē, ka katra komanda regulārās sezonas beigās par desmit spēlēm būs nopelnījusi 150 tūkstošus eiro. Ja salīdzina ar pagājušo sezonu, tad kāpums ir ļoti izteikts - katra vienība, uzvarot desmit mačos, maksimums varēja tikt pie maksimums 70 tūkstošiem.

Labāko 16 komandu kārtā un ceturtdaļfinālā par uzvaru komanda varēs iegūt 35 tūkstošus, bet pagājušajā sezonā šī summa sastādīja vien 7 tūkstošus eiro. Eirolīgas trofejas ieguvēja saņems vienu miljonu eiro. Tāpat katra no komandām patur iespējas uz savu spēļu TV tiesībām.

Šosezon čempiones godu būs jāaizstāv Spānijas superklubam Madrides ''Real''. Eirolīgas pirmās spēles norisināsies jau 15. un 16. oktobrī, katrā no dienām norisinoties pa sešiem mačiem. Komandas ir sadalītas četrās grupās katrā pa sešām komandām un labāko 16 komandu skaitā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās vienības.

Izmantotie resursi:
Euroleague reportedly set to increase cash...