Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgirim" pievienojas sezonu "Cavaliers" sākušais Šerijs

Andrejs Siliņš

"Žalgirim" pievienojas sezonu "Cavaliers" sākušais Šerijs
Vils Šerijs
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" papildinājusi komandas sastāvu ar amerikāņu basketbolistu Vilu Šeriju, kurš sezonu sāka Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubā Klīvlendas "Cavaliers".

Pēc tam, kad komandu pameta Maliks Veinss, "Žalgiris" bija jauna saspēles vadītāja meklējumos. Tie vainagojušies ar cita amerikāņa piesaisti - komandā turpmāk spēlēs 23 gadus vecais aizsargs Vils Šerijs. 185 centimetrus garais basketbolists pēc Montanas universitātes pabeigšanas 2013. gada vasarā netika izvēlēts NBA draftā. Pēc dalības vasara līgā "Pelicans" rindās Šerijs tikai sezonas vidū sāka spēlēt Attīstības līgā (D-līgā).

Šī gada vasarā Šerijs spēlēja "Cavaliers" rindās vasaras līgā, bet vēlāk pievienojās Toronto "Raptors" pirmssezonas treniņnometnē. Pirms sezonas klubs atbrīvoja Šeriju, bet nedēļu vēlāk aizsargs parakstīja līgumu ar "Cavaliers". Mēneša laikā Šerijs izgāja laukumā astoņās spēlēs, vidēji 8,6 minūtēs gūstot 1,9 punktus un atdodot vienu rezultatīvu piespēli. 30. novembrī Šeriju atbrīvoja no darba.

"Žalgiris" sastāvā Šerijs būs ceturtais ārzemnieks un otrais amerikānis. Komandā ir arī Džeimss Andersons, kā arī igauņu uzbrucējs Sīms Sanderss-Vene un latvietis Kaspars Vecvagars, kurš gan šosezon savainojuma dēļ nespēlēs.

ULEB Eirolīgā Kauņas komandai pēc astoņām kārtām ar četrām uzvarām ceturtā pozīcija A grupā. Nākamnedēļ "Žalgiris" viesosies Kazaņā pie "Unics", bet pēdējā kārtā mājās tiksies ar grupas pastarīti "Dinamo Banco di Sardegna Sassari".

     [+] [-]

, 2014-12-06 17:57, pirms 9 gadiem
Drīzāk jau Čerijs. Labs papildinājums Žalgirim!

     [+] [-]

, 2014-12-06 20:41, pirms 9 gadiem
Siliņš laikam "cherry" izrunā kā "šerī". Bet vispār, bieži nākas nepiekrist spēlētāju uzvārdu pārveidojumiem uz latviešu valodu žurnālistu izpildījumā.