Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempioni CSKA pametušais De Kolo karjeru turpinās Stambulas milzī "Fenerbahce"

Agris Suveizda

Eirolīgas čempioni CSKA pametušais De Kolo karjeru turpinās Stambulas milzī "Fenerbahce"
Nando De Kolo. Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas otrais spēcīgākais basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" šorīt oficiāli pavēstījis par trīs gadu līguma parakstīšanu ar franču aizsargu Nando De Kolo. Turku mediji vēsta, ka vienošanās parakstīta uz 2+1 sezonu.

De Kolo aizvadīja mazrezultatīvāko sezonu četru gadu laikā, taču Vienotajā līgā vidēji 22 minūtēs guva 15,5 punktus un bija rezultatīvākais spēlētājs komandā, bet Eirolīgā viņam vidēji 24 minūtēs 14,7 punkti, kas bija otrais labākais rādītājs vienībā aiz Korija Higinsa (14,9). Abās līgās De Kolo izdarīja arī pa 3,4 rezultatīvām piespēlēm un savāca ap 2,5 atlēkušajām bumbām.

32 gadus vecais De Kolo Maskavas CSKA spēlēja kopš 2014. gada, kad pameta Nacionālo basketbola asociāciju, un 2016. un 2019. gadā kļuva par Eirolīgas čempionu. Pirms trim gadiem De Kolo bija Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs un MVP balvu saņēma gan "Final 4", gan arī sezonā kopumā. Sanantonio "Spurs" un Toronto "Raptors" kreklā De Kolo, kuru 2009. gadā "Spurs" draftēja ar 53. numuru, otrpus okeānam aizvadīja 119 spēles (plus sešas izslēgšanas spēles) un vidēji 11,9 minūtēs sakrāja 3,8 punktus.

Stambulas "Fenerbahce" šosezon palika bez nozīmīgākajiem tituliem. Eirolīgā Stambulas grands ar 25 uzvarām 30 spēlēs kļuva par regulārās sezonas čempionu, par uzvaru apsteidzot CSKA, taču "Final" kapitulēja gan pusfinālā pret "Anadolu Efes" (73:92), gan cīņā par bronzu pret Madrides "Real" (75:94). Turcijas Superlīgas regulārajā sezonā uzvarēja "Anadolu Efes", kas "Fenerbahce" apsteidza par vienu panākumu un finālsērijā izmantoja sava laukuma priekšrocības, triumfējot septiņos mačos.

"Fenerbahce" interesējas arī par Krisu Singltonu, kurš nepalika Barselonā, bet no Maskavas CSKA uz Stambulu visdrīzāk pārcelsies arī 24 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Aleks Pīterss, kurš pēc atlaišanas no CSKA esot panācis viena gada vienošanos ar "Fenerbahce" sāncensi "Anadolu Efes". Pīterss Eirolīgā sāka 18 no 36 spēlēm un vidēji 16 minūtēs tika pie 5,3 punktiem un 2,7 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...
https://twitter.com/ismailsenol/sta...