Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Grieķijas finālā "Panathinaikos" uzveic "Olympiacos"

Grieķijas finālā "Panathinaikos" uzveic "Olympiacos"
Atēnu "Panathinaikos"
Foto: www.esake.gr

Svētdienas vakarā 32. reizi par Grieķijas basketbola čempioni tika kronēta Atēnu "Panathinaikos", kas fināla ceturtajā spēlē pagarinājumā ar 101:94 izveica Pireju "Olympiacos", tādējādi sērijā svinot uzvaru ar 3-1.

Cīņas par Grieķijas čempiontitulu sākās jau maija beigās un tajās mājas priekšrocības bija "Olympiacos", kas labāk aizvadīja regulāro sezonu. Jau pirmajā spēlē priekšrocības tai gan nācās pazaudēt - mājās zaudējums ar 70:75. Otrajā mačā pēc labi aizvadītā pirmā puslaika Pireju klubs otro spēles daļu zaudēja ar -18 un visu maču ar 66:78. Grieķijā čempionu noskaidro līdz trīs uzvarām, tāpēc "Panathinaikos" atlika uzvarēt vairs tikai vienu maču. Trešajā spēlē jau "Pao" pēdējās 20 minūtes nospēlēja vāji, mača galotnē atdodot pirmo uzvaru arī "sarkanbaltajiem".

Sērija svētdien atgriezās Atēnās. Jau pirmajā minūtē mājinieki piedzīvoja lielu triecienu, kad traumu guva komandas līderis un kapteinis Dimitris Diamantidis, kurš vēlāk laukumā tā arī neatgriezās. Mačā vadība mainījās vairākas reizes, taču galotnē komandas bija ļoti līdzīgā situācijā. Pie rezultāta -1 "Oly" komandai tās centrs Lukas Mavrokefalidis realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot neizšķirtu, taču "zaļo" uzbrukums bija nesekmīgs - jāspēlē pagarinājums. To daudz veiksmīgāk aizvadīja "Pao", kas veica 9-0 izrāvienu, ko "Olympiacos" atspēlēt vairs nespēja - noslēgumā uzvara ar 101:94.

Satrakotie "Panathinaikos" atbalstītāji uzvaru svinēt sāka pat pirms finālsvilpes, kad 3.5 sekundes līdz papildlaika beigām devās laukumā apsveikt savu komandu. Tas prasīja vairākas minūtes, lai atbrīvotu laukumu no cilvēkiem un spēli varētu izspēlēt līdz galam. Neiztika arī bez nepatīkamiem starpgadījumiem - "Oly" centram Joannim Burusim uzbruka vairāki pretinieku komandas līdzjutēji, taču viņu aizsargāja "Panathinaikos" spēlētāji.

Pēdējā spēlē par galveno vilcējiem "Panathinaikos" sastāvā kļuva Maiks Batiste un Antonio Focis, kuriem abiem pa 22 gūtiem punktiem, taču Batistem vēl 11 atlēkušās bumbas. Zaudētājiem 18 punktus guva Vasilis Spanulis.

Atēnu "Panathinaikos", kas šogad kļuva arī par Eirolīgas uzvarētāju, Grieķijā triumfē devīto sezonu pēc kārtas, kā arī 12. reizi pēdējās 13 sezonās. Kopā klubam nu ir 32 čempiontituli Grieķijas līgas vēsturē. Savukārt komandas galvenajam trenerim Zeļko Obradovičam tas ir 11. čempiontituls šajā valstī.

Spēles pēdējā minūte

Izmantotie resursi:
ΕΣΑΚΕ | Αυτό είναι το μπάσκετ!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-06 16:10, pirms 13 gadiem
Tie fani taču ir slimi!

  -1 [+] [-]

, 2011-06-06 16:48, pirms 13 gadiem
Spēle beidzas mierīgi, bet kaut kādi Panathinaikos fani metas uz laukuma virsū Olympiacos spēlētājiem. Kas tie par faniem?Kas tā par apsardzi? Tiešām slimi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-08 00:39, pirms 13 gadiem
tomats rakstīja: Tie fani taču ir slimi!
nesaprotu par ko mīnuss, jo tā arī ir, tie fani ir pilnīgi slimi.