Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Uzvar "Montepaschi" un "Panathinaikos"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Uzvar "Montepaschi" un "Panathinaikos"
Ar bumbu Vasilis Spanulis.
Foto: AFP

ULEB Eirolīgas A grupā pie astotā panākuma tikuši "Motepaschi" basketbolisti, kas savā laukumā ar 101:58 sagrāva "Fenerbahce", bet D grupā grieķu "Panathinaikos" savā laukumā krietni spraigākā cīņā apspēlēja "Asseco Prokom" – 74:66.

Atēnās spēli krietni labāk sāka mājinieki, kas bija vadībā 11:2 un 16:6. Līdz ceturtdaļas beigām poļi gan krietni pievilka, pietuvojoties līdz 23:18. Otrajā ceturtdaļā grieķi kādu laiku turējās drošā vadībā, bet tad "Prokom" pamazām sāka tuvoties. Divas minūtes līdz puslaika beigām Deniels Īvnings jau panāca neizšķirtu 34:34, bet atpūtā poļi devās, esot minimāli priekšā – 38:36.

Pēc pārtraukuma viesi turējās 3-5 punktu vadībā, un varēja pārsvaru vēl palielināt, taču grieķu kļūdas pārvērst punktos sanāca ne vienmēr. Ceturtdaļas beigās jau biežāk nospēlēt veiksmīgi izdevās mājiniekiem, un Vasilis Spanulis ar trīspunktu gājienu jau atjaunoja vadību "Panathinaikos". Viesiem vēl bija laiks atspēlēties, tomēr Deivida Logana metiens nebija precīzs.

Savu "lidojumu" mājinieki turpināja arī ceturtās ceturtdaļas sākumā, vēl nedaudz palielinot savu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū pēc Šarūna Jasikeviča soda metiena mājinieki bija vadībā 59:55, bet trīs minūtes līdz puslaika beigām komandas šķīra jau astoņi punkti (64:56). Viesiem vēl izdevās nedaudz samazināt savus mīnusus, taču atkal pārņemt vadību nesanāca. "Panathinaikos" svinēja uzvaru 74:66, kas komandai bija septītā desmit mačos.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem guva Maiks Batiste un Drū Nikolass, un arī poļu klubā labākais punktu guvējs bija leģionārs – Kventils Vūds sameta 16.

Itāļu "Montepaschi" jautājumu uz to, kurš būs pārāks mačā ar "Fenerbahce", atrisināja jau pirmajā puslaikā, noslēdzot to ar 25 punktu pārsvaru 50:25, lai gan desmit minūtēs bija izdevies tikt vien pie pluss 5 (19:14). Otrajā puslaikā Itāļi neapstājās, turpinot attālināties un galu galā svinot vairāk nekā pārliecinošu uzvaru 101:58.

Itāļu klubā Kšistofs Lavrinovičs atzīmējās ar 20 punktiem un sešām bumbām pie groziem, bet Deivids Houkinss guva 17. "Fenerbahce" rindās 18 punkti Linnam Grīram, bet 13 Oguzam Savašam.

Izmantotie resursi
euroleaguen.net

     [+] [-]

, 2010-01-06 21:40, pirms 14 gadiem
Vienos vaartos