Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Centri slinko aizsardzībā, rezervisti pilina darvu"

Kristaps Zālītis

Galvanovskis: "Centri slinko aizsardzībā, rezervisti pilina darvu"
Agris Galvanovskis audzina Ronaldu Zaķi.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas spēles starp “Ventspils” un “Energa Czarni” komandām (94:88) ventspilnieku treneris Agris Galvanovskis norādīja uz vairāku savu padoto vājajām vietām, bet viesu vadītājs Gašpers Okorns pasūdzējās par “trīs musketieru” darbību.

Agris Galvanovskis, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Šajā mačā bija svarīgi uzvarēt, nav svarīgi ar kādu starpību – to mēs arī paveicām. Neesmu apmierināts ar pēdējo spēles ceturtdaļu, kur,ā atdevām no +18 iniciatīvu pretinieku rokās. Ja būtu jāskaita punkti, tas būtu izrādījies katastrofāli. Žēl, ka vieni spēlētāji izdara melno darbu, bet citi nāk uz maiņu un iemet darvu medus mucā – tas nav apmierinoši.

Prieks, ka pirmajā puslaikā radās iespējas daudz ātrajiem uzbrukumiem. Diemžēl mača sākumā Akselis ar Umbraško pa grozu nemeta brīvus metienus, sāka sarežģīt – tomēr pieredzes mūsējiem trūkst.

Pretiniekiem bija īss soliņš, tādēļ uzdevums bija agresīvi spēlēt pret sāncenšu saspēles vadītāju, kā izdevās – tas ir cits jautājumus. Divpunktu metienos Česnauskim bija 0/6, tas ir labi, bet viņš iemeta dažus trīspunktu metienus, kurus nevajadzēja ļaust izmest. Dažkārt mūsu lielajiem vajadzēja apturēt viņu “pick'n'roll”, bet diemžēl garie šodien daudz slinkoja.

Puslaika pārtraukumā devu norādījumu spēlēt uz groza apakšu, jo viņiem spēka šajā pozīcijā ir mazāk. Zaķis labi to izmantoja, Ciakoss arī centās, bet kvalitāte nebija vajadzīgā – divpunktu metieni tikai 1/6. Labs rādītājs būtu trīs vai četri iemesti metieni, nav viņš vēl atguvis formu.

Izšķirošais mačs Spānijā būs grūts, priekšā smags pārlidojums, pretiniekiem būs atgriezušies traumētie spēlētāji, īpaši nozīmīgi – viņu itāļu saspēles vadītājs. Žēl, ka šajās dienās nebūs spēļu prakses, tagad nedēļu gatavosimies. Mēs Seviļā cīnīsimies, kā sanāks – cits jautājums. Izcīnīt iespēju spēlēt vēlvienā starptautiskā turnīrā ar sešām spēlēm būtu mums laba dāvana jaunajā gadā – jaunajiem spēlētājiem tā būtu laba iespēja sakrāt pieredzi.”

Mareks Jurevičus, BK “Ventspils” aizsargs: “Bija grūta spēle, dramatiska galotne, par laimi izspēlējām bez kļūdām un savu darbu paveicām. Trīs minūtes pirms beigām bija +18, noticējām, ka darbs padarīts, tādēļ sanāca saspringtākas beigas. Salīdzinot ar pirmo spēli bijām gatavi trīspunktu metieniem no pretinieku puses, vairāk paši spiedām uz apakšu. Labi nospēlēja mūsu centri. Bija jūtams, ka nebija viņu pamatcentrs, bija vieglāk. Trīspunktu metienos vienkārši veiksme sākumā nebija mūsu pusē, uz beigām jau aizgāja labāk.”

Gašpers Okorns, “Energa Czarni” galvenais treneris: “Vienīgā problēma šodien bija tā, ka man ir jaunas kurpes un tās man spieda. Savādāk viss bija kārtībā – mēs uz Ventspili braucām trenēties. Atbraucām bez trīs spēlētājiem, divi no tiem bija garie puiši. Pēc ilgāka laika mēs spēlējām kā komanda, parādījām raksturu, labi cīnījāmies par atlēkušajām bumbām. Protams, mums bija problēmas cīņā zem groza. Zaudējām maču, jo es un komanda zaudējām savaldību svarīgos brīžos. Diemžēl ir grūti skatīties no malas, kad trīs musketieri darbojas, tomēr tas nav attaisnojums zaudējumam.

Grūti komentēt “Ventspils” komandu, jo ikdienā neesmu šeit. Domāju, ka ir pietiekami daudz labi un gudri spēlētāji, kuri pagājušājā gadā sāka spēlēt, bet tagad tiek pie vērā ņemama spēles laika – Veselovs, Strēlnieks un Zaķis. Ja Ventspils spēs saglabāt šo kursu un izvairīties no finanšu krīzes ietekmes, tad domāju, ka komandai ir laba nākotne.”

Pāvels Leončiks, “Energa Czarni” aizsargs: “Kā jau treneris teica, pirmkārt šī bija kā treniņspēle. Mēs cenšamies uzlabot mūsu komandu, pievienosies garie spēlētāji un būs iespēja uzlabot sniegumu. Varējām uzvarēt, bet šoreiz neizdevās, jo atmosfēra bija pārāk saspīlēta.”

  -2 [+] [-]

, 2009-01-06 20:55, pirms 15 gadiem
NU piekritu AGRA vārdiem

 +25 [+] [-]

, 2009-01-06 20:57, pirms 15 gadiem
Tā jau domāju, ka pie vainas Gašpera jaunās kurpes

 +11 [+] [-]

, 2009-01-06 21:08, pirms 15 gadiem
Galvanovska komentaari izklausaas interesanti, e.g. saliidzinot ar KM blekja komentiem, kuros vinjshs neko nepasaka. Izskataas Galvanovskis izaugs par labu treneri arii lielaakiem darbiem, ko arii noveelu.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 21:11, pirms 15 gadiem
Vismaz beidzot Agris arī kādu skarbu vārdu pasaka

  -3 [+] [-]

, 2009-01-06 21:18, pirms 15 gadiem
varēja jau vismaz pareizu pilsētu uzrakstīt :p

"braucām uz Rīgu trenēties"

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 21:22, pirms 15 gadiem
Jaa zheel,ka tika izseets+18punktu paarsvars,bet galvenais ir uzvara

     [+] [-]

, 2009-01-06 21:38, pirms 15 gadiem
galvenais jau ka ir uzvara!!!bet nu galvanovskis ir aizrāvies ar to spēlētāju lamāšanu spēles laikā...gandrīz jau pavisam zudusi cieņa gan pret spēlētājiem gan skatītājiem :/ cerēsim ka iemācīsies cilvēkos uzvesties

  +2 [+] [-]

, 2009-01-06 21:42, pirms 15 gadiem
jacert ka Ventspilniekime izdosies pagarinaat sezonu eirokausos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-01-06 22:40, pirms 15 gadiem
Rich rakstīja: Tā jau domāju, ka pie vainas Gašpera jaunās kurpes
nu tas Okorns ir labais vecis

  +3 [+] [-]

, 2009-01-06 22:54, pirms 15 gadiem
Juri$$$ rakstīja: nu tas Okorns ir labais vecis
nevaru nepiekrist
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja