Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB kausa apskats pēc pirmā apļa

Otrajā spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā Eiropā – ULEB kausa izcīņā - noslēgušās pirmā apļa spēles. Aizvadītas jau piecas spēļu kārtas, katra komanda ar katru jau tikusies un lēnām varam sākt iezīmēt sešpadsmitdaļfinālu aprises.

A grupa: Bez pārsteigumiem, bet ar rekordiem.

Pēc pirmā apļa A grupā pārsteigumi nav notikuši. ”DKV Joventut” no Spānijas ULEB kausā turpina cīnīties bez zaudējumiem, un tas arī nav nekāds brīnums, arī Spānijas ACB līgā Badalonas komanda spēlē cienījami – 10 spēlēs, tikai viens zaudējums, kas ļauj ierindoties dalītā pirmajā pozīcijā. Tieši „Joventut” daudzu ekspertu atzinumā ir to komandu vidū, kas ir reālas pretendentes uz galveno trofeju. Veiksmīgi iesācis arī „Turk Telekom” klubs, kas pērn ULEB kausā bija „peramo” zēnu lomā, zaudējot visās grupu turnīra spēlēs, šosezon rāda patiešām atzīstamu sniegumu, zaudējot vien varenajiem badaloniešiem. A grupā savu pirmo sezonu Eiropas lielmēroga turnīros aizvada mūsu kaimiņi – „Šiauļai” vienība, kas ar cienījamu spēli piecās spēlēs atzīmējusies ar divām uzvarām. Sensācijas piegaršu šai grupai piešķir kāds patiešām zīmīgs rekords - 5. kārtas spēlē starp Berlīnes „Alba” un „KK Bosna” spēlē tika aizvadīti 5! pagarinājumi, kas spēles beigu rezultātu uz tablo atspoguļoja ļoti neierastu Eiropas basketbolam- 141:127! Lieki piebilst, ka rezultāts, gan pagarinājumi nonākuši ULEB kausa rekordu ailēs.

DKV Joventut 5- 0
Turk Telekom 4- 1
Alba Berlin 3- 2
Siauliai 2- 3
KK Bosna 1- 4
Guildford Heat 0- 5

B grupa: Ventspilnieki pakaļ ”Besiktas”

Grupa, kurai jāpievērš uzmanību jau tikai tāpēc, ka to pārstāv BK ”Ventspils”, kas savu piekto sezonu ULEBā iesākusi patiešām veiksmīgi. Pat neskatoties uz to, ka sezonas sākums nebija izdevies gana labs, lai ventiņu jaunā trenera Gašpera Okorna debiju sauktu par spīdošu. Piecās spēlēs, piedzīvots viens rūgtuma brīdis, zaudējums Ventspilī, pirmajā spēlē pret turku „Besiktas”. Jau pērn uz kara takas satikās šie klubi un abās reizēs pārāki bija ventspilnieki, bet šosezon „Besiktas” krietni pastiprinājušies, lai neatkārtotu pagātnes kļūdas. Komandas mērķus apliecina arī rezultāti - piecās spēles, tikpat uzvaru. ”Besiktas” kāju priekšā centīsies palikt „Ventspils”, kuriem uz papēžiem min franči „Elan” un Ķelnes "99ers", bet pastarīšu lomas jau iedalītas – serbu „FMP”, kas centīsies izrāpties no bedres un portugāļu „Aerosoles”.

Besiktas 5- 0
BK Ventspils 4- 1
Koln 99ers 3- 2
Elan Chalon 2- 3
FMP 1- 4
Aerosoles 0- 5


C grupa: Spāņi pret turkiem?

Pirms sezonas favorītu lomu grupā ieņēma spāņu vienība ”Akasayu Girona”, kuras pieteikumā atrodami tādu vīru vārdi kā Spānijas izlases līdera Pau Gasola brālis Marks, pieredzējušais Predrags Drobņaks, Fernando San Emerito (rezultatīvākais komandā), kā arī pāris amerikāņi. Jau pirmajā spēlē ”Girona” pretī stājās sīvākie konkurenti C grupā – turku ”Galatasary”, kas atklāšanas spēli uzvarēja tikai ar divu punktu pārsvaru. Spāņi atguvās un turpināja pārliecinoši, vienīgo pretestību izrādīja beļģu ”Charleroi”, kuri tika salauzti vien mača izskaņā ar trīs punktu pārsvaru. Tie paši ”Charleroi” sagādāja līdz šim arī vienīgo zaudējumu ”Galatasary”, bet paši bija bezspēcīgi pret serbu „Hemofarm” un grupas pastarīšiem ”Capitals” no Nīderlandes. C grupā saglabājas intriga: ”Galatasary” pret „Girona” par pirmo vietu grupā un ”Charleroi” ar ”Hemofarm” cīņa par ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Akasvayu Girona 4- 1
Galatasaray 4- 1
Hemofarm 3- 2
Charleroi 2- 3
CSU Asesoft 1- 4
Capitals 1- 4


D grupa: „Nāves” grupa?

Pirms ULEB kausa sezonas daudzi prognozēja, ka tieši D grupai būs piemērojams nosaukums „nāves” grupa. Lai atrastu iemeslu šim minējumam nebūt nav dziļi „jārokas”. Grupā ielozētas divas komandas, kuras pretendē uz pašu ULEB kausu – Valencijas ”Pamesa” un Himku ”Khimki”. Līdz piektajai kārtai abas vienības cīnījās bez zaudējumiem un vakar (4.decembrī) noskaidrojās grupas līderu statuss, kas nonāca krievu kluba rokās. ”Khimki” spāņus pārspēja interesantā spēlē, kurā uzvarētāju no zaudētāja šķira vien trīs punktu barjera. Runājot par „nāves” grupu, gribētos pieminēt, ka tieši D grupā tika ielozēta komanda, kas pagājušo sezonu no Eirokausiem izslēdza ASK – ukraiņu ”Azovmash”, kuri savu pirmo ULEB sezonu uzsākuši kā pa viļņiem, izcilas spēles mijas ar neizteiksmīgām neveiksmēm, piecās spēlēs divas uzvaras.

Khimki 5- 0
Valencia Pamesa 4- 1
SLUC Nancy 3- 2
Azovmash 2- 3
Anwil 1- 4
Skyliners 0- 5


E grupa: Vai krievu „triumfs”?

Pēc klubu nosaukumiem visnepazīstamākā grupa. Līderu pozīcijās izvirzījies ambiciozais krievu klubs „Triumf” no Maskavas apgabala. „Triumfistiem” pirmās vijoles komandā spēlē - Latvijā pazīstamais saspēles vadītājs Mairs Čatmens, serbs Askrabičs un cits amerikāņu aizsargs Terels Laidels. Konkurenci krieviem izrāda serbu „Budunost”, kuriem tāpat kā ”Triumph” piecās spēles, četri panākumi. Uz pēdām abām līdervienībām min šveicieši no Frīburgas ”Benneton”, kuru bilance pozitīva 3-2. Neveiksmīgāk ULEB kausu uzsākušas beļgu ”Giants” un ”Galil Elyon” no Izreālas, abām vienībām pa vienam panākumam.

Triumph 4- 1
Budunost 4- 1
Fribourg Benneton Tamoil 3- 2
Swans Gmuden 2- 3
Giants 1- 4
Hapoel Galil Elyon 1- 4


F grupa: Cīņa par ceļazīmēm turpinās!
Pēc aizvadītajām piecām spēļu kārtām F grupā ir divi līderi – Maskavas ”Dinamo” un Zāgrebas „Red Star”. Abas vienības zaudējumus piedzīvojušais pa reizei. Maskaviešus pārsteidza beļģu ”Telindus”, bet „sarkano zvaigžņu” uzvaru gājienu apturēja tie paši ”Dinamo”. Paredzams, ka par trešo ceļazīmi lielākās cīņas vēl priekšā, bet šobrīd uz to pretendē trīs klubi – čehu ”Nymburk”, beļģu ”Telindus” un Kristapa Janičenoka pārstāvētais itāļu ”Upim”, visiem klubiem pa divām uzvarām. ”Upim”, kuri nomināli pēc sastāva grupā būtu ierindojami trešie, pagaidām atrodas nelielā bedrē, jo neveiksmes tiek piedzīvotas arī Itālijas čempionātā. Kluba vadība ar sniegumu nav apmierināta, tādēļ ”Upim” gatavojas pārmaiņām sastāvā.

Dinamo 4- 1
Red Star 4- 1
Telindus 2- 3
NEZ Nymburk 2- 3
Upim 2- 3
Pannellinios 1- 4


G grupa: Igauņi sākuši cerīgi
Arī šajā grupā neviena komanda nevar būt droša par savu pozīciju. Mazā izrāvienā ar četrām uzvarām, piecās spēlēs aizskrējuši ”Slask” no Polijas. Toties, pārējam vienībām īstās cīņas vēl priekšā. Līdzīgi kā ”Šiauļai” debiju „lielajos” Eirokausos piedzīvoja arī mūsu ziemeļu kaimiņu čempionvienība – Tallinas ”Kalev”. Igauņi sākuši patiešām cienīgi, pēc piektās kārtas viņu kontā trīs uzvaras. Tiesa vienlīdzīgs uzvaru skaits arī spāņu ”Canaria” un franču „Asvel Basket”. G un H grupas ir vienīgās, kurām palikušas neizspēletas spēles. Šodien (5.decembrī), līderiem centīsies tuvoties ”Panionios” no Grieķijas, kas spēkiem mērosies ar grupas pastarīti no Vācijas.

Slask 4- 1
Grand Canaria 3- 2
Asvel Basket 3- 2
Kalev 3- 2
Panionios 1- 3
Ludwigsburg 0- 4

H grupa: Bez izteiktiem līderiem un pastarīšiem
ASK Rīga klubam šis ir trešais Eirokausu turnīrs, bet pirmais tik augstā līmenī – ULEB kausā, līdz šim Latvijas čempioniem veicies stipri viduvēji, jo visos trijos izbraukumos spēļu galotnes zaudētas, abas uzvaras gūtas mājas spēlēs. H grupai arī varētu mēģināt pielīdzināt „nāves” grupas statusu, jo pastarīšu nav. Ambiciozais klubs ”Kyiv” atrodas H grupas vadībā, piecās spēlēs, četras uzvaras. Sekotāji tabulā izvietojušies ļoti blīvi, lejasgalā nedaudz atstājot H grupas visskanīgāko klubu nosaukumus – ”Benneton” un ”Pau-Orthez”. Abiem grandiem, kas ULEB kausā nonākuši ceļā no Eirolīgas, šī sezona nav no veiksmīgākajām, jo Francijas un Itālijas vietējos čempionātos piedzīvotas neveiksmes. Ķert Kijevas klubu bez ASK centīsies arī bulgāru ”Lukoil”, kas pēc neveiksmīgās ULEB atklāšanas spēles sākuši spēlēt ar lieliem apgriezieniem, kā arī vācu „Dragons” no Artlandes.

BC Kyiv 4- 1
Artland Dragons 3- 2
Lukoil Academik 2- 2
ASK 2- 3
Trevizo Benneton 2- 3
Pau- Orthez 1- 3


I grupa: Visneskaidrākā situācija
Par I grupu neviens neko neņemtos pareģot, jo visām sešām komandā ir lielas izredzes izkļūt uz astotdaļfinālu. Šobrīd četrām komandām – ”Unics”, ”Strasbourg”, ”Zadar” un ”EiffelTowers” ir vienlīdzīga bilance- piecās spēles, divas uzvaras. Nedaudz izvirzījušies ir poļu ”Turow” kā arī Jeruzālemes ”Hapoel”.

Turow 4- 1
Hapoel 3- 2
Strasbourg 2- 2
Zadar 2- 3
EiffelTowers 2- 3
Unics 2- 3

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2007-12-05 20:30, pirms 17 gadiem
Nu pagaidām šķiet ka astodaļ finālos iekļūs gan ASK gan Ventiņi, un to arī viņiem novēlu!

  +9 [+] [-]

, 2007-12-05 20:33, pirms 17 gadiem
ASK sanemsies
Ventspils jau ir saneemusies, laikam

  -2 [+] [-]

, 2007-12-05 20:35, pirms 17 gadiem
no grupas tiek tālāk pirmās 2 komandas?

  +4 [+] [-]

, 2007-12-05 20:36, pirms 17 gadiem
Visi vini ir speicigi.

     [+] [-]

, 2007-12-05 20:36, pirms 17 gadiem
Musu klubi. ^
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-12-05 20:47, pirms 17 gadiem
ask nebuus tik viegli uzvareet...jo ulebu tiesaa ne savi tiesneshi..

  +3 [+] [-]

, 2007-12-05 20:48, pirms 17 gadiem
ask reaala bedre iestaajusies diemzheel tas ir jaatziist
nakamaa speele pret bulgaariem izbraukumaa buus ljooti gruuta ! bet atpakaljcelja vairs nav

  -4 [+] [-]

, 2007-12-05 20:48, pirms 17 gadiem
nee pirmas 4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-12-05 20:51, pirms 17 gadiem
Nu ventinji ir specigaki par ask, to jau sen pieradija tas fakts ar tiesneshiem... Kam vairak naudas tas pus stabuli un citi dejo tam pakal...

     [+] [-]

, 2007-12-05 21:16, pirms 17 gadiem
venstspils notiekti tiks taalaak, bet par ASK veel neko nevar saprast...

 +10 [+] [-]

, 2007-12-05 21:20, pirms 17 gadiem
Vēlreiz par sistēmu: no grupas arā tiek 3 labākās un piecas labākās ceturto vietu īpašnieces, kopā 32 komandas, acimredzot pāru izlozi ietekmēs arī vieta grupu turnīra tabulā (objektīvi, lai Triumf un Joventut netiktos jau 1/16-finālā), līdz pat ceturtdaļfinālam ir divu spēļu summa, savukārt pēc tam 8 labākās dosies uz Turīnu, kur aizvadīs trīs dienās trīs spēles, kronējot čempionu.

Par mūsējo izredzēm, lai arī mani daudzi nokritizēs uzskatu, ka griesti (ja nenotiks augstas klases spēlētāja piesaiste (attiecināts gan uz ASK, gan uz Ventspili), tāds kas spēj teju vienatnē izšķir spēles likteni un apdavināts ar tā devēto playoff instinktu) ir astotdaļfināls, uzskatu ka apiet tādas komandas kā Triumf, Dinamo, Khimki, Joventut, Akasvayu, Besiktas, Kyiv, Pamesa, Galatasaray vēl mūsu spēkos nav. Mājās parādīt zobus varēsim, bet izbraukumā būs ļoti grūti (Hapoel variants)

Varu tikai piekrist autoram, kurš Joventut novērtējis visaugstāk. Bagātīga jauno talantu kalve, kas taisa rezultātu, turklāt arī galvenais treneris Aito Reneses spēj izspiest maksimumu. Arī Khimki, kas Krievijā cīnās bez zaudējumiem un darīs visu lai tiktu Eirolīgā, kurā Krievijai tikai 2009/10.gada sezonā būs divas garantētas vietas.

  +4 [+] [-]

, 2007-12-05 21:29, pirms 17 gadiem
Jāpiekrīt Kairam. Vēl stipri ir Maskavas menti.Triumfs ir nestabils - jauna blice vēl. Tas pats attiecas uz ASK. Vnk., visam jānotiek tad, kad tam ir jānotiek. Nesaprotu, ko zēni sasapņojušies par Kalves prasmēm - nu tik būs vilcējs utt. Kāds tam objektīvs pamats? Miledžs - o.k., bet Kalve?

  +1 [+] [-]

, 2007-12-05 21:30, pirms 17 gadiem
Ventspils tiks ara no grupas bet ne viegla cela majas speles var ierekinat 2uzvaras bet izbraukuma bus gruti...ventiniem vajadzetu atrasties grupas trijnieka!!!ask ka ar bitem bet mac saubas ka tiks ara no grupas 1.kiyv 2.beneton 3.lukoil 4 vai 5 ask dalis ar vaciesiem!tads mans viedoklis!ludzu vai kads varetu uzrakstit kada tiesi ir izspeles kartiba pec iespejas sikak un precīzi?

     [+] [-]

, 2007-12-05 21:33, pirms 17 gadiem
Ē, neķer kreņķ letiņu klubi tiks TĀLĀK!!!!!!

     [+] [-]

, 2007-12-05 21:35, pirms 17 gadiem
NU VENTSPILS TOČNA!!!!!!

     [+] [-]

, 2007-12-05 21:43, pirms 17 gadiem
tagad buus 3 maajas speeles, bet tik divas izbraukumaa!!!! un taas pashas var uzvareet, takaa nav probleemu prieksh ask!
Slēpts komentārs: zzx

     [+] [-]

, 2007-12-05 21:55, pirms 17 gadiem
Majas speles ar vaciesiem un beneton un kiyv viegla pastaiga nebus tapec par to ka ask izklus no grupas mac saubas!kluba pietrukst tada ka lidera kas macetu pacelt komandu!a te 3cet vadiba rodas psihologiska kas tad te ja jau tik ilgi esam prieksa kas tad tur vairak dazas 10mim!ask var sagadat parsteigumus bet jabeiz daziem bezsakara mest nesagatavotus metienus un jaatgust psihologiska noturiba pedejam ceturdalam!nevajag meklet grek azi bet jamekle kludas un janovers

     [+] [-]

, 2007-12-05 22:24, pirms 17 gadiem
sorry, bet istaa naaves grupa ir skaa grupa...izieshanu no grupas izshkirs ielaistie punkti vai savstarpeejaas speeles rezultaats, isak sakot buus vienaada bilance...


par 2 komandaam skaa grupaa ir 100 % parlieciiba ka tiks talaak kijevas klubs, un bulgaari
par 3 vietu kapaasies kaa velli, aaaaa un veel zagreba , kas ir horvatiijas g.pilseeta raksta ar iso burtu


p.s. nu isteniibaa patika raksts, bet ir maz raksti, kas man patiik, par LV klubu iespeejaam tikt ceturtdaljfinalaa...domaaju BKV ir normaalas iespeejas, savukart, ja no grupas araa tiek skaa tad, speles pret druumajiem favoriitiem, bet skaa probleema ir nespeeja uzvareeet ar lielu punktu starpiibu un parliecinoshi, savukart BKV varbuut buus krietni vajaaki pretinieki peec ranga

bet lai veicas LV basketbolistiem un vinju klubiem

savukart ne]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-05 23:30, pirms 17 gadiem
Jssii. nesaprotu pēc kādiem kritērijiem šis komandas ir nostādītas beneton līmenī. noteikti ne budžeta. kā jau sākotnēji prognozēts ask ir ļoti sarežgīta grupa un to vēl sareži fakts ka nominālajiem 2;3 ieguvējiem pagaidām iet tik slikti.
par pao nav skaidrs, bet ar beneton jau tas ilgi neturpināsies.
ventspils malači ņem, kas ņemams un arī tos, kas uz jautājuma, cerams arī izbraukumā tā veiksies

     [+] [-]

, 2007-12-06 00:39, pirms 17 gadiem
Beneton jau sāk iet kā BKV, sākumā draņķīgi bet tagad aizvien labāk. Ta ka ASK var beigās palikt pēdējie grupā.

     [+] [-]

, 2007-12-06 00:41, pirms 17 gadiem
Un kaut kādu līdzību nesaskatat ar Lietuvas abiem grandiem. Žalgiris labāks par Rytas bet viņiem eirolīgā iet pašvakāk, bet Rytas spēlē pārliecinoši, bet BBL viss otrādi - Žalgiris Labāks. Psiholoģija vienkārši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-06 01:04, pirms 17 gadiem
Nu jācer ka BKV bilance būs 9-1 un 1st place grupā ! Vēsturei jāatkārtojas ! Jābūt 1/4-finālā un nedrīgst zaudēt ar 1 punkta starpību...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-06 21:58, pirms 17 gadiem
Fināls: Ventspils - ASK. Utopija vai realitāte ?

     [+] [-]

, 2007-12-07 03:11, pirms 17 gadiem
Nu vēsturei jāatkārtojas ar labām sekmēm !