Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timmas un Bertāna "Khimki" pagarina līgumu ar Bukeru

Andrejs Siliņš

Timmas un Bertāna "Khimki" pagarina līgumu ar Bukeru
Devins Bukers. Foto: TASS / Scanpix

Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētais Krievijas superklubs Maskavas apgabala "Khimki" vienojies par jaunu līgumu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Devinu Bukeru, kurš aizvadīja labāko sezonu karjerā.

29 gadus vecais Bukers Eirolīgā debitēja 2018. gada rudenī Minhenes "Bayern" rindās, bet pirms pagājušās sezonas parakstīja līgumu ar "Khimki" uz vienu sezonu. 205 centimetrus garais basketbolists Himku sastāvā aizvadīja labāko sezonu karjerā.

Eirolīgā vidēji gūstot 11,6 punktus, izcīnot 4,8 atlēkušās bumbas un atdodot 1,2 rezultatīvas piespēles. Bukers trīspunktniekus meta ar 45,9% precizitāti. Lai gan iepriekš izskanēja, ka interese par Bukeru esot arī no citiem Eiropas bagātākajiem klubiem, tagad "Khimki" ziņo, ka abas puses vienojušās par jaunu līgumu uz vēl vienu sezonu.

Bukers karjeru sāka 2013. gadā Francijā, sezonu pavadot arī Francijas pēc spēka otrajā līgā. 2015. gadā Bukers pievienojās "Elan Chalon" un kļuva par Francijas augstākās līgas sezonas MVP. Pēc tam sekoja iespēja izmēģināt spēkus Eirolīgā, pievienojoties "Bayern".

"Khimki" rindās turpinās spēlēt arī Sergejs Moņa un Jegors Vjaļcevs.

Tikmēr Šarūna Jasikēviča vadītā "Barcelona" pēc Antes Tomiča atbrīvošanas kā horvātu centra aizstājēju, pirmkārt, redzot Janu Veseliju. Čehu centrs, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Eirolīgas sezonas MVP, kopš 2014. gada spēlējis Stambulas "Fenerbahce". Lai gan "Fenerbahce" ir spēkā līgums ar Veseliju līdz 2022. gadam, jāņem vērā, ka Stambulas kluba budžets jaunajā sezonā būs ievērojami mazāks nekā līdz šim, tāpēc Veselija došanās prom nav nereāla.

Izmantotie resursi:
https://bckhimki.com/
https://www.mundodeportivo.com/