Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijušais vefietis Parahovskis karjeru turpinās "Unics"

Bijušais vefietis Parahovskis karjeru turpinās "Unics"
Artjoms Parahovskis
Foto: euroleague.net

Viens no aizvadītās sezonas Eirolīgas kluba "Nizhny Novgorod" līderiem baltkrievu centrs Artjoms Parahovskis turpmāk pārstāvēs citu krievu klubu Kazaņas "Unics".

27 gadus vecais Artjoms Parahovskis aizvadītajā sezonā Ainara Bagatska trenētā "Nizhny Novgorod" kluba rindās palīdzējā komandai sasniegt ULEB Eirolīgas "Top 16" stadiju. Basketbolists piedalījās 23 mačos, vidēji laukumā pavadot 25,2 minūtes, gūstot 13 punktus, izcīnot 6,7 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 1,96 metienus, kas bija labākais rādītājs visā turnīrā. VTB Vienotajā līgā klubs sasniedza turnīra pusfinālu, kurā sērijā līdz trim uzvarām tika atzīts nākamo čempionu Maskavas CSKA pārākums (0:3).

211 centimetrus garais Parahovskis basketbolista gaitas uzsāka tikai 16 gadu vecumā, kas gan spēlētājam nav traucējis 2009./2010. gada sezonā Dienvidaidaho koledžas rindās kļūt par NCAA 1.divīzijas labāko atlēkušo bumbu izcīnītāju (vidēji 13,4 katrā spēlē). Profesionāļa gaitas baltkrievs uzsāka 2010. gadā, kad Artjoms pievienojās Rīgas VEF. Rīdzinieku sastāvā basketbolists kļuva par Latvijas čempionu, kā arī sasniedza Baltijas līgas finālu.

Pēc sezonas VEF rindās Parahovskis īsu brīdi uzspēlēja Itālijas vienībā "Cantu", bet vēlāk pievienojās Kijevas "Budivelnik". Baltkrievs arī aizvadījis pa sezonai Turcijā ("Olin Edirne", 2012./2013.), kā arī Izraēlā (Jeruzalemes "Hapoel", 2013./2014.).

Līgums ar Parahovski noslēgts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Jau ziņojām, ka Kazaņas "Unics" šajā starpsezonā izlēma nepagarināt līgumus ar pieciem spēlētājiem, tostarp Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Freimani. Aizvadītajā sezonā kazaņieši VTB līgas ceturtdaļfinālu stadijā piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", savukārt Eirokausa pusfinālā nespēja pārvarēt spāņu "Gran Canaria" barjeru.

Izmantotie resursi:
Баскетболист Параховский продолжит карьеру в...
Artsiom Parakhouski Europe Stats |...
БК УНИКС Казань | Официальный сайт клуба

  +1 [+] [-]

, 2015-07-05 19:50, pirms 9 gadiem
Rochestijs, Parahovskis prom. Kurs naakoshais no liideriem pametiis NN?

     [+] [-]

, 2015-07-05 20:03, pirms 9 gadiem
Vispār NN jau nav neviena spēletāja tā īsti šobrīd, Komandā arī nebūs nekādu lielo pārsteigumu, visticamāk redzēsim pāris vidējus leģionārus un divus - trīs specīgākus krievu speletājus un tas arī viss..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-05 20:23, pirms 9 gadiem
weedsmoker rakstīja: Vo Bagijam darbs- gan par klubu domat gan par izlasi
Garām.. Jo Izlase ir jatrenē un pasaktoties Kandidātos jasecina, ka runa iet tikai par 2-3 speletajiem par kuriem ir jadomā, Visiem taču ir skaidrs Izlases sastāvs jau sen, vienīgi traumētie ir ieviesuši izmaiņas, ka Vienmer Jaunakais Bertans,Siliņš parasti vel kāds iegūst/atsvaidzina traumu un viss.. Par Klubu arī īsti.. Šobrīd jatrod 2-3 Leģionari tad Novembri vēl viens un jamēģina noturet vai noalgot 2-3 specīgus vietējos krievus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-05 20:51, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Vispār NN jau nav neviena spēletāja tā īsti šobrīd, Komandā arī nebūs nekādu lielo pārsteigumu, visticamāk redzēsim pāris vidējus leģionārus un divus - trīs specīgākus krievu speletājus un tas arī viss..
K.Berzins.