Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Taurasi: "Jēkabsone ir lieliska spēlētāja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Taurasi: "Jēkabsone ir lieliska spēlētāja"
Daiena Taurasi
Foto: FIBA Europe/Ciamillo Castoria

"Esmu pārliecināta, ka šogad NBA finālos uzvarēs "Lakers", bet Anete Jēkabsone pastiprinās Konektikutas "Sun"," intervijā eSports.lv dienu pirms FIBA Eirolīgas finālspēles prognozē divkārtējā Olimpiskā čempione un Maskavas apgabala "Spartak" basketboliste Daiena Taurasi.

Svētdien, 5. aprīlī, plkst. 14:30 pēc Latvijas laika "Spartak" FIBA Eirolīgas finālā Spānijas pilsētā Salamankā sacentīsies ar Guntas Baško pārstāvēto "Avenida".

Daiena Taurasi

• Dzimusi 1982. gada 11. jūnijā Čino, Kalifornijā
• Daienas vecāki Mario un Liliana nāk no Itālijas un Argentīnas, uz ASV pārceļoties pirms Daienas dzimšanas.
• 2000. gadā Naismith un „Parade Magazine” vērtējumā atzīta par labāko vidusskolas basketbolisti ASV
• 2000. – 2004. gadā pārstāv Konektikutas Universitāti, trīs gadus pēc kārtas (2002-2004) uzvarot NCAA čempionātā, divus gadus pēc kārtas iegūstot turnīra augstvērtīgākās spēlētājas balvu
• 2004. gada WNBA draftā Taurasi ar pirmo numuru izvēlas Fīniksas „Sun” (2003. gada bilance 8-26)
• 2004. gada WNBA labākā jaunā spēlētāja
• 2005. – 2006. gadā, savā pirmajā sezonā Eiropā spēlēja Maskavas „Dinamo”, pavasarī arī Ainara Zvirgzdiņa vadībā
• 2006. gada WNBA sezonā guva 741 punktu, labojot Keitijas Smitas iepriekšējo rekordu un 10. augustā guva 47 punktus spēlē ar Hjūstonas „Comets”
• 2007. gadā Taurasi kopā ar Fīniksas „Sun” uzvarēja WNBA čempionātā, kļūstot par sesto spēlētāju vēsturē, kuras rēķinā ir NCAA, WNBA un Olimpisko spēļu uzvarētājas tituli (vēl šajā sabiedrībā ir Latvijas čempione „TTT Rīga” sastāvā Rūta Railija, Šerila Svūpa un trīs „UConn Huskies” spēlētājas Svina Keša, Kara Voltersa un Sjū Bērda)
• Atēnu un Pekinas Olimpisko spēļu čempione (2004, 2008)
• Divkārtēja FIBA Eirolīgas uzvarētāja (2007, 2008)
• Divkārtēja Krievijas Superlīgas uzvarētāja (2007, 2008)

eSports.lv: Daiena, līdz šim brīdim Tu esi ieguvusi piecus no sešiem svarīgākajiem komandu kausiem sieviešu basketbolā, uzvarot NCAA un WNBA čempionātos, FIBA Eirolīgā, Krievijas Superlīgā, Atēnu un Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Nākamgad laiks uzvarēt Pasaules čempionātā?
Daiena Taurasi: Bronza man jau ir un, gluži kā tev uz krekla, tas bija Brazīlijā, 2006. gadā. Cerams, nākamajā Pasaules čempionātā spēsim parādīt labāku sniegumu, lai uzvarētu.

Šajā nedēļas nogalē noteikti seko līdzi NCAA „Četru fināliem”...
Jā, atbalstu un sekoju līdzi Konektikutas Universitātes sieviešu un vīriešu komandām, ceru, ka šogad uzvarēs abas vienības un es varēšu pievienot uzvaru FIBA Eirolīgā.

Esi spēlējusi NCAA, WNBA un Eirolīgas finālos. Vari salīdzināt atmosfēru?
Visi turnīri ir dažādi. Skaitliskie rādītāji NCAA ir vislielākie. Kad 2003. gadā Atlantā „Georgia Dome” arēnā ar „UConn Huskies” otro gadu pēc kārtas uzvarējām čempionātā (Konektikutas Universitāte ar Taurasi priekšgalā atkārtoja Tenesī Universitātes 1996.-1998. gada uzvaru gājienu, 2002. – 2004. gadā uzvarot trīs NCAA čempionātos pēc kārtas – eSports.lv), pēdējo spēli klātienē noskatījās trīsdesmit seši tūkstoši cilvēku. Fani šeit, Spānijā, ir ar citu enerģiju un Salamankā tas ir visizteiktāk. Salīdzinot ar visu pasauli, ne tikai Eiropu.

”Spartak” šosezon ir jauns galvenais treneris, Lāslo Ratgebers. Joprojām esat šeit, Eirolīgas finālā, tomēr kādas izmaiņas notikušas?
Ar citu treneri vienmēr ir savādāk, viņa filozofija atšķiras. Dažreiz nākas zaudēt, kā tas vairākkārt notika gada sākumā, taču rezultātā iespējas ir viena. Tu gūsti iespēju kļūt labāks, jo katru reizi pēc zaudējuma kopā ar komandu iemācies ko jaunu un dari visu, lai neatkārtotu vecās kļūdas. Katra komanda zaudē laiku pa laikam, tas nav nekas pārsteidzošs, galvenais, atgriezties laukumā, lai turpinātu uzvarēt.

Piekrīti, ka ņemot vērā leģionāru skaita ierobežojumus, šogad varētu būt grūtāk aizstāvēt Krievijas titulu, īpaši, ja finālsērijā būs jāspēlē ar Jekaterinburgas UGMK?
Taisnība, viņām šajā ziņā ir nedaudz vieglāk, plašākas sastāva iespējas. „Tvītijai” Nolanai (Dīna Nolana) ir Krievijas pilsonība, Jekaterinburgā spēlē citas labas krievu spēlētājas, palīgā atnākusi Marija Stepanova. Iesim soli pa solim un skatīsimies, kas notiks.

Pērn Fīniksas "Mercury" neveicās WNBA čempionātā, kādas gaidas ir šogad?
Cerams, spēsim nospēlēt labāk kā pērnvasar, tiekot pēc iespējas tālāk izslēgšanas spēlēs.

Vai LJ, Lorēna Džeksone šovasar spēlēs Fīniksā?
Vari to pēc brīža pajautāt viņai pašai, vai Sietlas „Storm” galvenajam trenerim, lūk, kur viņš! (Pēc desmit minūtēm Džeksone atkārto jau iepriekš pausto, ka vēl nezina, kuru komandu pārstāvēs vasarā – eSports.lv)

Brīvajā laikā kopā ar "Spartak" kolēģēm apskatījāt Salamanku?
Vēl nē, taču mums bija trīs dienu apstāšanās Madridē. Tur apskatījām ievērojamus apskates objektus, vēlak arī iepirkāmies. Man te ir viegli, jo runāju spāniski un Madridē bija lieliski. Šodien pēc treniņa būs brīvais laiks, tad arī apskatīsim pilsētu (saruna notika agrā sestdienas pēcpusdienā – eSports.lv).

Kā vērtē Konektikutas „Sun” izredzes pacīnīties par WNBA titulu?
Tā ir labi vadīta komanda, zinu, ka viņām šovasar pievienosies Anete Jēkabsone (Džeikobson, izrunā Taurasi). Viņa ir lieliska spēlētāja un var „Sun” daudz palīdzēt. Viņām noteikti ir iespēja būt vadošo vidū un veikt visu ceļu līdz izslēgšanas spēlēm.

Kā skaties uz sadarbības turpināšanu ar „Spartak”?
Nav iebildumu palikt klubā vēl pāris sezonu, kamēr turpinām uzvarēt. Esmu parakstījusi līguma pagarinājumu.

Prezidents Obama nosaucis savus favorītus NCAA un NBA finālistus. Kāda ir Tava prognoze?
Atšķirībā no prezidenta, kurš teica, ka vēlas Ziemeļkarolīnas vīriešu komandas uzvaru, esmu par Konektikutas Universitātes puišiem. NBA finālā redzu „Cavaliers” un „Lakers”, taču esmu pārliecināta, ka šogad uzvarēs „Lakers”. Tā kā esmu no Kalifornijas, esmu liela „Lakers” fane, uzaugu kopā ar viņiem, man viņi patīk.

Varbūt vēlāk spēlēsi Losandželosas „Sparks”?
Nē, par to gan nedomāju. Viņām ir pietiekami daudz labu spēlētāju un šo komandu šogad būs grūti pārspēt.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 00:51, pirms 15 gadiem
jēij...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 09:16, pirms 15 gadiem
"ceru, ka šogad uzvarēs abas vienības un es varēšu pievienot uzvaru FIBA Eirolīgā. "

Fināls nav sācies , un taa jau pievienos eiroliigas titulu

IEDOMĪGĀ

     [+] [-]

, 2009-04-05 10:02, pirms 15 gadiem
KOBE.94 rakstīja: "ceru, ka šogad uzvarēs abas vienības un es varēšu pievienot uzvaru FIBA Eirolīgā. "

Fināls nav sācies , un taa jau pievienos eiroliigas titulu

IEDOMĪGĀ
Uzvarētāju mentilitāte vai psiholoģija (īsti nezinu). Noskaņa sevi pirms spēles, ka uzvarēs.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-05 10:06, pirms 15 gadiem
es esmu baigi labais

  -2 [+] [-]

, 2009-04-05 12:06, pirms 15 gadiem
Šitā ir tāda briesmone!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-05 14:13, pirms 15 gadiem
OncleSam rakstīja: Un Jēkabsone ir arī seksīga
atšķirībā no šī indivīda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-07 09:47, pirms 15 gadiem
Fīniksā ir "Mercury" nevis "Sun". "Sun" komanda ir Konektikutā