Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itudis pēc zaudējuma Himkiem netieši vaino tiesnešus

Andrejs Siliņš

Itudis pēc zaudējuma Himkiem netieši vaino tiesnešus
Dimitris Itudis. Foto: VTB League

Maskavas CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis pēc zaudējuma VTB Vienotajā līgā Maskavas apgabala "Khimki" basketbolistiem (72:73 papildlaikā) netieši norādīja uz tiesnešu zemo kvalitāti, kas arī "armijniekiem" maksājusi spēli.

"Parasti sāku preses konferenci ar uzvarētāju apsveikšanu, būšu džentelmenis un darīšu to arī šoreiz. Tomēr, ja skatāties objektīvi, redzēsiet divus dažādus stāstus un paši varat izlemt to, kas bija galvenais varonis laukumā šodien. Mēs mēģinājām spēlēt basketbolu," pēc zaudējuma Himkiem sacīja Itudis.

Vakar mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti - 62:62. Pēdējā uzbrukumā Aleksejam Švedam bija iespēja izraut savai komandai uzvaru, taču metiens nebija precīzs. Papildlaikā gan nedaudz veiksmīgāki bija mājinieki. Džoelam Bolombojam vēl bija iespēja ar soda metieniem izraut neizšķirtu pussekundi pirms beigām, tomēr orais soda metiens nebija precīzs, un "Khimki" svinēja panākumu ar 72:72.

"Zinām, ka tiek akcentēts uzbrukums un aizraujošas izspēles. Šveds uzbrukumā aizvadīja lielisku spēli, arī [Serhio] Rodrigess nospēlēja lieliski uzbrukumā. Taču bijāt klāt un visu redzējāt. Ja esat godīgi pret sevi, tad saprotiet, kas notika. Mani spēlētāji pieļāva 20 kļūdas, bet puse no tām vienkārši nebija, tām bija citi iemesli. Paskatieties uz pēdējo uzbrukumu, vienkārši paskatieties šo spēli objektīvi. Viens no maniem kolēģiem, kurš vairs nestrādā par treneri, šodien teiktu, ka pat aklais būtu redzējis vairāk."

Šveds guva vairāk nekā pusi no savas komandas punktiem - 37. Pret krievu aizsargu tika fiksēti 11 noteikumu pārkāpumi, un Šveds varēja izmest 15 soda metienus (12 no tiem iemeta). CSKA pieļāva 20 kļūdas, bet deviņas reizes "armijnieku" metieni tika bloķēti. Tas ir atkārtots sezonas rekords, bet arī pirmais rekords fiksēts abu šo komandu duelī - 14. janvārī deviņi bloķēti metieni tieši CSKA komandai.

Itudim, kurš pie CSKA stūres ir kopš 2014. gada, pēc šīs sezonas beigsies līgums ar Maskavas superklubu. VTB līgā maskaviešiem 20 mačos jau trīs zaudējumi (vēl zaudēts arī "Unics" un "Zenit"). ULEB Eirolīgā CSKA ar 19 uzvarām 24 mačos otrā vieta tabulā un jau nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā.

Kopš "Khimki" komandas stūri 21. janvārī pārņēma lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis vienība izcīnījusi četras uzvaras desmit spēlēs. Ar panākumu pret CSKA izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju. Piektdien "Khimki" Eirolīgā tiksies ar "Baskonia".

Izmantotie resursi:
VTB United League