Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Datome atzīts par Itālijas gada labāko basketbolistu A sērijā

Andrejs Siliņš

Datome atzīts par Itālijas gada labāko basketbolistu A sērijā
Luidži Datome
Foto: AP/Scanpix

Itālijas izlases basketbolists Luidži Datome, kurš šobrīd pārstāv Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Detroitas "Pistons", atzīts par 2013. gada labāko spēlētāju Itālijas A sērijā.

Fināla balsojumā par Itālijas A sērijas labāko spēlētāju Datome pārspēja par gadu jaunāko "Cantu" uzbrūkošo aizsargu Pjetro Aradori.

Pēdējos piecus gadus Datome pārstāvēja Romas "Virtus" vienību un pagājušajā sezonā ar to pēc piektās vietas regulārajā sezonā izslēgšanas mačos tika līdz finālam, kur gan atzina sava bijušā kluba Sjēnas "Montepaschi" pārākumu.

26 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā kopumā vidēji 33,2 minūtēs guva 16,4 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas, atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,4 bumbas.

Aizvadītajā vasarā 203 centimetrus garais spēlētājs parakstīja līgumu uz divām sezonām ar NBA klubu Detroitas "Pistons". Savā debijas sezonā Datome līdz šim 18 spēlēs vidēji 8,8 minūtēs izcēlies ar 3,2 punktiem un 1,4 bumbām zem groziem.

Datome karjeru sāka 2003. gadā "Montepaschi", ar ko 2004. gadā kļuva par valsts čempionu un superkausa ieguvēju. 2007. gadā uzbrucējs uz sezonu pievienojās "Scafati", bet no 2008. gada pārstāvēja Romas komandu. 2009. gadā Datome saņēma labākā U22 spēlētāja balvu Itālijā, bet pavasarī tika atzīts par pagājušās regulārās sezonas MVP.