Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Lokomotiv-Kuban" un Bazareviča ceļi šķiras, komandu turpmāk vadīs Barcokass

"Lokomotiv-Kuban" un Bazareviča ceļi šķiras, komandu turpmāk vadīs Barcokass
Sergejs Bazarevičs
Foto: Delfi/Eesti Ajalehed/Scanpix

Krievijas basketbola klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Sergeju Bazareviču, kurš šajā amatā strādāja kopš 2014. gada augusta. Krievu speciālistu šajā postenī nomainīs grieķis Jorgoss Barcokass.

50 gadus vecais Sergejs Bazarevičs pie "Lokomotiv" stūres stājās pagājušā gada augustā, kad šajā amatā nomainīja Jevgeņiju Pašutinu. Vienošanās ar Bazareviču un "Loko" tika noslēgta uz trim gadiem. Sestdien tapa skaidrs, ka klubs izmantos līgumā iekļauto opciju pārtraukt sadarbību ar treneri jau pēc pirmās sezonas.

Kā liecina kluba mājaslapā izplatītais paziņojums: "Šajā sezonā komandai bija ambiciozi mērķi iekļūt VTB Vienotās līgas finālā, kā arī izcīnīt Eiropas kausu, taču "sarkanzaļie" Eirokausā izstājās jau ceturtdaļfinālu stadijā, savukārt VTB līgā tika sasniegts pusfināls. Galvenā trenera sezonas uzdevumi bija ne tikai konkurētspējīgas komandas izveide, bet arī jauno krievu spēlētāju attīstīšana. Sergeja Bazareviča vadībā klubs izcēlās ar epizodiski skaistu un saturīgu spēli, taču komandas mērķi netika sasniegti - sezonas svarīgākajos mačos "Lokomotiv-Kuban" nespēja parādīt savu labāko sniegumu un piedzīvoja negaidītus zaudējumus."

Pirms kļūšanas par "Loko" treneri Bazarevičs trīs sezonas vadīja Samāras "Krasnye Krilya". 2013. gadā samārieši ar Bazareviču galvenā trenera amatā triumfēja FIBA Izaicinājuma kausā, kā arī divus gadus pēc kārtas (2011.-2013.) ieguva Krievijas kausu. Savulaik izcilais saspēles vadītājs 1994./1995. gada sezonā aizvadīja desmit mačus Atlantas "Hawks" rindās, bet karjerā kopumā ir spēlējis ne tikai Krievijas, bet arī Spānijas, Turcijas, Grieķijas un Itālijas līgās.

Bazareviču Krasnodaras kluba galvenā trenera postenī nomainīs 50 gadus vecais grieķu speciālists Jorgoss Barcokass, kurš no 2012. līdz 2014. gadam vadījis Pirejas "Olympiacos". Barcokasa pirmajā sezonā pie "sarkanbalto" stūres komanda triumfēja Eirolīgā (2013. gadā), savukārt pats Jorgoss tika atzīts par turnīra labāko treneri. Tika ziņots, ka grieķu treneris ir arī viens no kandidātiem uz Berlīnes "Alba" galvenā trenera amatu, taču Vācijas galvaspilsētas klubs izvēlējās turpināt sadarbību ar līdzšinējo komandas vadītāju Sašu Obradoviču.

Izmantotie resursi:
Сергей Базаревич покидает ПБК...