Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Titulētais spānis Fernandess šajā vasarā noslēgs basketbolista karjeru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Titulētais spānis Fernandess šajā vasarā noslēgs basketbolista karjeru
Rudijs Fernandess. Foto: EPA/Sanpix

Šodien preses konferencē 39 gadus vecais Madrides ''Real'' basketbolists Rudijs Fernandess paziņojis, ka pēc šīs sezonas un vasaras ar izlasi noslēgs garo karjeru, kurā viņš izcīnīja titulus Eirolīgā, Spānijas ACB līgā, Eiropas čempionātā un Pasaules kausā.

39 gadus vecais spāņu basketbolists Rudijs Fernandess savā dzimšanas dienā paziņojis, ka pēc šīs sezonas un vasaras Spānijas izlases rindās noslēgs garo basketbolista karjeru.

Karjeras laikā viņš spēlējis četrās komandās - divās Spānijā un divās NBA. Karjeru Fernandess sāka Badalonas ''Joventut'', vēlāk pārceļoties uz Ziemeļameriku. NBA viņš nospēlēja četras sezonas tādās komandās kā Portlendas ''TrailBlazers'' un Denveras ''Nuggets''. Sākot no 2012. gada viņš pārstāv Spānijas ACB līgas klubu Madrides ''Real''.

Ar ''Real'' Fernandess kļuvis par trīskārtējo ULEB Eirolīgas čempionu, seškārtējo Spānijas ACB līgas čempionu un pieckārtējo ''Copa del Rey'' uzvarētāju. Reizi Spānijas kausā viņš triumfēja ar ''Joventut''. Ar Spānijas izlasi Fernandesam divi sudrabi un bronza vasaras olimpiskajās spēlēs, divi zelti Pasaules kausā, kā ari četri zelti, viens sudrabs un viena bronza Eiropas čempionātā. Par Eiropas čempionu Fernandess kļuvis 2009., 2011., 2015. un 2022. gadā, bet par pasaules čempionu 2006. un 2019. gadā.

Madrides ''Real'' ir šī brīža ULEB Eirolīgas regulārā turnīra labākā komanda. 32 spēlēs tā iespējusi bilanci 26 uzvaras un seši zaudējumi. Pirmo vietu klubs ieņem arī ACB līgā, kurā 27 mačos gūtas 23 uzvaras un piedzīvoti četri zaudējumi. Spānijas izlase šajā vasarā kvalifikācijā cīnīsies par vietu vasaras olimpiskajās spēlēs. Valensijā plānotajā turnīrā bez Spānijas ielozētas arī Libānas, Angolas, Somijas, Polijas un Bahreinas valstsvienības.

     [+] [-]

, 2024-04-04 15:18, pirms 4 nedēļām
6 OS skan fantastiski, un tas ir reāli. Ja par tituliem, tad Joventut rindās viņam ir arī ULEB kauss un FIBA Izaicinājuma kauss.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-04 16:15, pirms 4 nedēļām
Leģendārs spēlētājs

     [+] [-]

, 2024-04-04 19:37, pirms 4 nedēļām
Āmen!!! Basketbola pasaule tikai iegūs... viens no visu laiku lielākajiem simulantiem ever...
Lietuvā šo atzīmēs uz pilnu banku 😁😁😁