Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Daži spēlētāji LBL katastrofāli zaudē savu līmeni - tas nav pieļaujams"

Andrejs Siliņš

Gailītis: "Daži spēlētāji LBL katastrofāli zaudē savu līmeni - tas nav pieļaujams"
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Daži spēlētāji Latvijas līgā katastrofāli zaudē savu līmeni un tas nav pieļaujams, tā ir neadekvāta rīcība. Ne treneru štābs, ne kluba vadība nav apmierināta ar tādu attieksmi," pēc zaudējuma Kazaņas "Unics" VTB Vienotajā līgā "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis norādīja - neraugoties uz nākamo VTB līgas maču izbraukumā pret tiešo konkurenti "Enisey", pirms tam Latvijas čempionāta spēlē pret "Jēkabpili" neviens spēlētājs netiks taupīts.

Jevgeņijs Pašutins, Kazaņas "Unics" galvenais treneris:

"Tāpat kā pirmā spēle Kazaņā, arī šī bija ļoti smaga. Pavadījām daudz laika, lai analizētu un sagatavotos šai spēlei. Izmantojām "double-team" aizsardzību pret Jāni Blūmu, jo zinājām, cik viņš ir bīstams. Mums radās problēmas ar atlēkušo bumbu izcīnīšanu pie sava groza, un tas ļāva VEF sekmīgi cīnīties pret mums. Arns Labucks viens pats izcīnīja piecas bumbas uzbrukumā. Ja mēs būtu bijuši labāki cīņā par bumbām, varējām izšķirt spēli jau ātrāk. VEF šosezon ir ļoti laba komanda, ar labiem metējiem.

Pirmo gadu Eirolīgā ir tik smags spēļu kalendārs un, skaitot arī VTB līgu, mums bijušas pat pa trim spēlēm nedēļā. Ļoti svarīgs darbs pie šāda kalendāra ir ne tikai treneriem, bet arī medicīniskajam personālam. Ieradāmies uzreiz no [Eirolīgas spēles] Belgradas un šeit strādājām tādā režīmā, kādā būtu strādājuši Kazaņā. Gandrīz visi top treneri šosezon bijuši spiesti pamainīt savu treniņu filozofiju, jo vienkārši nav iespējams smagi trenēties, ja ir trīs spēles nedēļā. Tomēr nevēlos žēloties, jo ar to saskaras arī citi un spēlēšana Eirolīgā mūsu klubam ir īpaša.

Galvenie notikumi VTB līgā būs izslēgšanas turnīrā. Katrs katru labi pazīst un tur vairāk izšķirs komandu raksturi un spēlētāju sirdis. Pirmais sešinieks regulārajā sezonā ir ļoti līdzīgs. Domāju, ka arī Latvijai spēlēšana šādā turnīrā ir ieguvums. Nikolajs [Mazurs] ir lielisks speciālists, kuru zinu jau daudzus gadus. Šobrīd viņš palīdz mums, ieradās komandā ar pozitīvu auru. Klubam, kas startē tādos turnīros kā VTB līga un Eirolīga, ir nepieciešams vairāk nekā viens trenera asistents. Var teikt, ka Latvija ir izaudzinājusi labu speciālistu tādam superklubam kā "Unics"."

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris:

"Kopumā aizvadījām labu spēli, un spēlētāji nocīnījās tuvu maksimumam. Spējām sagādāt problēmas "Unics", bet izskaņa pietrūka aukstasinības, daļēji meistarības un pareizu lēmumu pieņemšana. Kādam varbūt pietrūka spēja uzņemties atbildību. Tomēr daudzos spēles komponentos pārspējām Eirolīgas komandu. Pašās beigās nevēlējāmies uzreiz sist sodu pret [Kītu] Lengfordu, kurš ir ļoti labs soda metienu izpildītājs un mums šķita, ka tas būtu pārāk liels risks. Varbūt ar nedaudz agresīvāku darbību būtu varējuši bumbu viņam atņemt [bez soda], bet viņi paspēja izmest bumbu ārā no lamatām un nepaspējām vairs uzsist piezīmi.

Pret "Jēkabpili" nevienu netaupīsim, mums jāmācās spēlēt arī Latvijas čempionātā. Daži spēlētāji Latvijas līgā katastrofāli zaudē savu līmeni un tas nav pieļaujams, tā ir neadekvāta rīcība. Ne treneru štābs, ne kluba vadība nav apmierināta ar tādu attieksmi. Ir kārtīgi jātrenējas un jāgatavojas katram pretiniekam. Armands [Šķēle] pret "Jēkabpili" droši vien spēlēs, bet, vai brauks uz Sibīriju [spēlēt pret "Enisey"], vēl nezinām. Tas fiziski ir ļoti smags izbraukums un tieši tur pagājušajā sezonā krusteniskās saites saplēsa Kvins Makdauels. Pirmo reizi brauksim spēles dienā, lai nebūtu jāpielāgojas viņu laikam. Tā, kā to dara lielās komandas - aizbrauc, paguļ un uzreiz spēlē. Redzēsim, kā tas iespaidos spēlētājus."

Jānis Blūms: "VEF Rīga" aizsargs un kapteinis:

"Aizvadījām nesliktu spēli pret Eirolīgas komandu. Visu laiku bija līdzīga cīņa, varbūt pašās beigās nedaudz pietrūka labāku darbību. Arī man pašam pietrūka precīzu metienu un zināmā mērā vaina par zaudējumu jāuzņemas man, jo varbūt dažbrīd pārāk aizrāvos ar metieniem. Liktenīgi izrādījās divi "Unics" tālmetieni pašā pagarinājuma sākumā. Kopumā gan labi cīnījāmies aizsardzībā un sagādājām pretiniekiem problēmas.

Visu sezonu jūtu, ka pret mani pretinieki gatavojušies īpaši. Arī šodien Lengfords nepārtraukti bija klāt, bet pikenrolos man nāca virsū pa diviem spēlētājiem. Jā, pēc spēles aizgāju vēl izmest metienus, vajadzēja psiholoģiski nomierināties."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: teamo

  +3 [+] [-]

, 2017-04-04 11:31, pirms 7 gadiem
Ja VEF var LBL zaudēt Ogrei, tad ar attieksmi dažiem tiešām ne viss ir kārtībā. Manuprāt izcilākais piemērs Richards - pret EL komandām spēlē ļoti ok, LBL skats mazliet citādāks..

  +2 [+] [-]

, 2017-04-04 11:40, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Piekritu, perspektivais Plavnieks ir piemers!
Perspektīvais TOTO kantorī

  +7 [+] [-]

, 2017-04-04 11:40, pirms 7 gadiem
Gailīt, tas ir tavs darbs. Būsim godīgi, pašiem spēlētājiem ir grūti noskaņoties uz treniņspēli, kura vispār neko nenozīmē, ja treneris nemāk noskaņot - pats vainīgs.

No otras puses - arī pats Gailītis LBL spēlēs baigi noskaņots nav.

  +6 [+] [-]

, 2017-04-04 11:48, pirms 7 gadiem
Dziļi vienalga par tādu Ričardsu vai jebkuru citu leģi. Slikti, ka neprogresē mūsējie. Gromovs sezonas sākumā izskatījās cerīgi. Tagad...Hāzners netiek laukumā. Tad tika paņemts kaut kāds Helmanis. Nav skaidrs uz ko tur kāds cerēja. Tagad 1982. gadā dzimušais Antrops tikai VEF saprotamu iemeslu dēļ. Mīļais Dievs, nu Jums tak ir sava basketbola skola, ļaujiet paši čaļiem progesēt un neiedvešiet attieksmi pret LBL kā otršķirīgu turnīru ar visu savu sīsināto grafiku un spēlēm ne savā hallē!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-04 11:48, pirms 7 gadiem
teamo rakstīja: Latvijas vietējās futbola, basketbola un hokeja līgas vispār būtu jānoskalo poda jo nekam viņas neder.
Pats tu nekam nederi, acīmredzot.

     [+] [-]

, 2017-04-04 12:26, pirms 7 gadiem
Vef podā noskalot!!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-04 12:26, pirms 7 gadiem
Viena komanda spēleja drausmiigi,bet otrā spēlēja vel drausmigak un zaudējums pagarinajuma...

  +5 [+] [-]

, 2017-04-04 12:39, pirms 7 gadiem
Daži treneri vēl nav sasnieguši pat LBL līmeni, ja pamanās ar tādu budžetu neizcelt čempi. Piemēram, Gailīša kungam nenāktu par sliktu pastrādāt ar U 18, bet tad varētu iet uz Jēkabpili par otro treneri. Prozit!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 13:24, pirms 7 gadiem
common, VEF ir 4 labi spēlētāji - pārējie parasti LBL vidusmēra čalīši

     [+] [-]

, 2017-04-04 13:51, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Daži treneri vēl nav sasnieguši pat LBL līmeni, ja pamanās ar tādu budžetu neizcelt čempi. Piemēram, Gailīša kungam nenāktu par sliktu pastrādāt ar U 18, bet tad varētu iet uz Jēkabpili par otro treneri. Prozit!
Tev nenāktu par skādi atmest prozit!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-04 14:46, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Dziļi vienalga par tādu Ričardsu vai jebkuru citu leģi. Slikti, ka neprogresē mūsējie. Gromovs sezonas sākumā izskatījās cerīgi. Tagad...Hāzners netiek laukumā. Tad tika paņemts kaut kāds Helmanis. Nav skaidrs uz ko tur kāds cerēja. Tagad 1982. gadā dzimušais Antrops tikai VEF saprotamu iemeslu dēļ. Mīļais Dievs, nu Jums tak ir sava basketbola skola, ļaujiet paši čaļiem progesēt un neiedvešiet attieksmi pret LBL kā otršķirīgu turnīru ar visu savu sīsināto grafiku un spēlēm ne savā hallē!
Nu ja tu kaut cik sekotu VEFam līdzi, tad visi tavi nosaukties papildinājumi bija saprotami + es pievienojos Lauvas kungam, ka Hāzners var tikai VTB spēlēt, pret lejasgala komandām un viņa vieta ir LBL, kur diezgan daudz tiek spēlēt

  +2 [+] [-]

, 2017-04-04 15:38, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu ja tu kaut cik sekotu VEFam līdzi, tad visi tavi nosaukties papildinājumi bija saprotami + es pievienojos Lauvas kungam, ka Hāzners var tikai VTB spēlēt, pret lejasgala komandām un viņa vieta ir LBL, kur diezgan daudz tiek spēlēt
Nestāsti, ka Helmanis ar Antropu kaut kādā veidā ir neiaizstājami. Kādu robu šobrīd aizpilda Antrops, ko nevarētu izdarīt kāds, teiksim, 1998-99. gadā dzimis ar perspektīvu? Ja tāda komanda kā VEF ņem bezperspektīvus vidusmēra LBL līmeņa spēlētājus (Helmanis) un tādus, kas pāri kalnam (Antrops), tad nu nezinu.

     [+] [-]

, 2017-04-04 16:53, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Nestāsti, ka Helmanis ar Antropu kaut kādā veidā ir neiaizstājami. Kādu robu šobrīd aizpilda Antrops, ko nevarētu izdarīt kāds, teiksim, 1998-99. gadā dzimis ar perspektīvu? Ja tāda komanda kā VEF ņem bezperspektīvus vidusmēra LBL līmeņa spēlētājus (Helmanis) un tādus, kas pāri kalnam (Antrops), tad nu nezinu.
Nav tāda VEF skolā, kurš varētu šai līmenī spēlēt un aizstāt to pašu Antropu vai Helmani, nolaidies uz zemes + ne viens un ne otrs slikti arī nespēlē

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 19:04, pirms 7 gadiem
Varēja jau teikt atklāti - daži spēlētāji spēlē TOTO.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-04 19:34, pirms 7 gadiem
Te dažiem taisnība.Priekš kam Vefam skola, ja savus audzēkņus spēlēt nelaiž.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja