Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Sākta izmeklēšana par aizdomīgām likmēm "Lietkabeļa" Čempionu līgas spēlē

Rolands Eliņš

Sākta izmeklēšana par aizdomīgām likmēm "Lietkabeļa" Čempionu līgas spēlē
Vaids Kariņausks. Foto: KK Lietkabelis

Lietuvas pilsētas Kauņas policija paziņojusi, ka sākusi pirmstiesas izmeklēšanu par centieniem ietekmēt sporta spēles rezultātu, ar kuriem cerēts gūt peļņu totalizatoros. Polijas paziņojumā tas nav konkrēti minēts, bet Lietuvas mediji ziņo, ka runa ir par Paņevežas „Lietkabelis” nu jau bijušā spēlētāja Vaida Kariņauska lietu.

„24. janvārī saņēmām informāciju par aizdomīgām likmēm totalizatoros un iespējāmiem centieniem manipulēt ar sporta spēles rezultātu,” pavēstījusi Kauņas policija. „Pastāv aizdomas, ka 23. janvāra spēlē kāds spēlētājs ir apzināti centies gūt nelielu punktu skaitu, kamēr citas personas veica likmes totalizators tieši par viņa punktu skaitu.”

Lietuvas policija izmeklēšanu sākusi ar aizdomām par Krimināllikuma panta pārkāpumu, kas paredz par sporta spēļu rezultātu ietekmēšanu sodīt ar soda naudu, sabiedriskajiem darbiem vai cietumsodu līdz pat četriem gadiem.

Portālam Sportacentrs.com „Betsafe” totalizatora pārstāvis Valters Rozmanis pastāstīja, ka viņa Lietuvas kolēģi 23. janvārī novērojuši, ka tiek veiktas neierasti lielas likmes (dažu tūkstoši eiro apmērā) „Betsafe” likmju pieņemšanas punktos (nevis internetā) par vienu konkrētu prognozi, proti, Vaida Kariņauska gūto punktu skaitu FIBA Čempionu līgas spēlē starp „Lietkabeli” un „Dijon”. Likmes veica vairākas personas dažādos likmju pieņemšanas punktos, un „Betsafe” Lietuvas nodaļa par to ziņoja Azartspēļu inspekcijai, kas savukārt aptaujāja citus totalizatorus Lietuvā un atklāja, ka „TopSport” ir tāda pati situācija. Tālākā rīcība, ieskaitot kāda atzīšanu par vainīgu vai nē, kā uzsvēra Rozmanis, jau vairs nav totalizatora ziņā.

Kariņausks attiecīgajā „Lietkabeļa” mačā pret Francijas „Dijon” guva tikai divus punktus, trāpot vienu no sešiem metieniem no spēles, kamēr totalizatoru piedāvātā līnija bija par 8.5 punktiem, attiecīgi ziņojumā minētās aizdomīgās likmes pārliecinoši izrādījās precīzas.

25 gadus vecais Kariņausks pēc šīs spēles jau atstājis „Lietkabelis” vienību, kuru pārstāv arī Latvijas basketbolists Dāvis Lejasmeiers un viens no treneriem ir Sandis Buškevics. Kariņausks šosezon Lietuvas līgā, kuras galvenais sponsors, starp citu, ir tieši „Betsafe”, vidēji mačā ir guvis 8.2 punktus un veicis 4.4 rezultatīvas piespēles, bet tagad jau pārcēlies uz Grieķiju, kur spēlē „Kymis” vienībā

Kariņausks oficiāli „Lietkabeļa” vienību atstāja 31. janvārī pēc abpusējas vienošanās. Kluba vadība toreiz paziņojumā presei norādīja, ka kopīgi nolemts publiski izskanējušo apsūdzību dēļ pārtraukt sadarbību, lai abas puses varētu koncentrēties savu mērķu sasniegšanai. Savukārt citus komentārus par šo lietu kluba vadība nesniegs.

Izmantotie resursi:
https://www.basketnews.lt/news-1271...

     [+] [-]

, 2019-02-04 20:22, pirms 5 gadiem
Tas jau normāls kadrs, nevis Lietuvas līgā mēģina uzvārīt savus džekus, bet Čempionu līgā. Manuprāt vajadzētu ieviest tādu praksi kā ir citās līgās, kur totalizatoru uz spēlētāju likmēm var uzlikt tikai uz top 3 komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem (zvaigznēm), nevis uz visiem. Tikpat labi varētu uzlikt, ka kaut kāds Žvīgurs, Bricis, Lazdāns u.t.t. vai nu ball hogo un samet dafiga vai speciāli met garām. Džekam labi, atrada robu, kur var iegriezt un dabūja nopelnīt!

     [+] [-]

, 2019-02-04 21:45, pirms 5 gadiem
Ļoti labi, lai tīra tos kantorus! To pierādīt nevar, ja vien kāds no licējiem atzīstās, ka ir kko sarunājis..